Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Wśród brzóz i dębów 11:34, 12 wrz 2018

Do góry
Witaj Basiu..... Pięknie zaowocowała Ci kalina. Ptaszki będą miały biesiadowanie. Czy owoce utrzymują się w zimie,czy oblatują?
Pozdrawiam....
Ptasi gaj 18:41, 11 wrz 2018

Do góry
Jeszcze chciałam bo ktoś pytal. Tak to kalina japońska Kilimandżaro. Przebarwia się jeszcze kwitnie.
W przyszłym roku wysadzę na stałe miejsce. Dosyć ładnie rośnie.jeszcze fotka.

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:37, 11 wrz 2018

Do góry
Makadamio, dzieki pomiarom uswiadomilam sobie cos: czesc uzytkowa wynosi u mnie ok polowy ogrodu, ha ha. Tzn nie wiem, czy powinnam sie smiac

Ale tyl wyglada mniej wiecej tak:

tam jest drugie patio. Powody sa dwa: nic nie chce tam rosnac, probowalam 3 lata!, bo kalina sasiada wypija calutka wode. A czego nie wypije, przeleci i tak, bo sasiad ma znacznie nizej Musze przyznac jedno, odkad tu mieszkamy dzieki podlewaniu tamtego kawalka kalina ostro wybujala A dwa: to jedyne miejsce gdzie pozna jesienia/zima i wczesna wiosna jest slonce Po prawej widok na warzywka z ziolami i kwiatami dla urozmaicenia Tam sa dwie rabaty
w skrzyni ma rosnac figa, na razie rosnie w mniejszej donicy, a duza czeka na remont i jakies stale miejsce w tamtejszej okolicy. po drugiej stronie patia sa dwie rabaty, tez slabe, jesli chodzi o ziemie i utrzymanie wody (ucieka wszystko do sasiada) Wykopalismy stamtad z tone gruzu, i o dziwo ziemia to nie jest typowa glina obecna w wiekszosci ogrodu, tylko znacznie b luzna, i pieknie rosna tam ziola, jak sie okazuje. Warzywa nie dawaly rady. Przy plocie rosly maliny, ale ida w inne miejsce, bo praktycznie uschly mimo podlewania tego upalnego lata. na ich miejsce przesadze czeresnie, ktora bedzie rozpieta na plocie na plasko.
Ogród Basi 23:59, 10 wrz 2018

Do góry
Kalina sztywnolistna.

Przesadzona hortensja.
Ptasi gaj 22:56, 10 wrz 2018

Do góry
Tak sobie myślałam co się dzieje, że u Ciebie taka cisza. Trawiasta zachwycająca. Miskanty podobają mi się niezmiernie niezmiennie. Do rosplenic nie jestem jeszcze w pełni przekonana. Róże także roztaczają swoje uroki. Czy to jakaś kalina przebarwia się w donicy jesiennie?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:17, 10 wrz 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Piękne widoki i tak u Ciebie spokój

Kalina koralowa nana przepięknie się u Ciebie prezentuje. Moja niestety drugi rok z rzędu zżerana jest doszczętnie i to nie wiem przez jakiego smakosza

No tak- nie wiadomo komu wygarnąć.
W sumie, to za tą kaliną nie przepadam. Ani nie kwitnie, ani się nie przebarwia. A skoro jest bezproblemowa i niewielka, to sobie została pod klonem ussuryjskim.
Cisza bywa...czasem.
Ogród do odnowy 21:05, 10 wrz 2018

Do góry
Gruszko dla porównania moja kalina koralowa nana w dzisiejszej kondycji

wiosną jest piękna jak należy, potem po trochu coś ją do imentu skubie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 10 wrz 2018

Do góry
Piękne widoki i tak u Ciebie spokój

Kalina koralowa nana przepięknie się u Ciebie prezentuje. Moja niestety drugi rok z rzędu zżerana jest doszczętnie i to nie wiem przez jakiego smakosza
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:51, 09 wrz 2018

Do góry
jolanka napisał(a)

Fajna
Moja kalina kilimandżaro teraz zaczęła kwitnąc po raz drugi w tym roku i zastanawiam się czy to normalne

Moje japońskie kaliny zrzuciły liście. Na wiosnę się okaże, czy przeżyły te upały.

Agatko, zaletą tego mikruska jest bardzo wczesny start wiosną.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:45, 09 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To kalina koralowa w odmianie Nanum, Niestety- nie przebarwia się
Rośnie baaaaaaaaardzo wolno.

Fajna
Moja kalina kilimandżaro teraz zaczęła kwitnąc po raz drugi w tym roku i zastanawiam się czy to normalne
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:41, 09 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dziękuję Już sobie zapisałam Bardzo mi się podoba. Świetny kontrast dla innych roślin.
Pozdrawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:30, 09 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Witaj Haniu Powiedz mi proszę, co to za roślina o ciemno zielonych liściach?
Twój ogród w jesiennej szacie wygląda rewelacyjnie. Bardzo mi się podoba Pozdrawiam cieplutko

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:23, 09 wrz 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Oczywiście nowy nabywca myjni.jak wróciłam od dzieci to już była po usiadłam i płakałam .ale jak zobaczyłam że i róża wala się po kostce to krzyczałam i zbierałam co mogłam .Mam uratowaną małą sadzonkę kaliny i korzenie róży .Kalina rośnie i róza pod specjalnym nadzorem bo pilnuję oba krzaki zeby nie miały sucho;d

Ojej jak przykro
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:10, 09 wrz 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Kto siekierą potraktował taką ślicznotkę?

Oczywiście nowy nabywca myjni.jak wróciłam od dzieci to już była po usiadłam i płakałam .ale jak zobaczyłam że i róża wala się po kostce to krzyczałam i zbierałam co mogłam .Mam uratowaną małą sadzonkę kaliny i korzenie róży .Kalina rośnie i róza pod specjalnym nadzorem bo pilnuję oba krzaki zeby nie miały sucho;d
Wśród brzóz i dębów 11:27, 09 wrz 2018

Do góry
Kalina ma mszyce jak jest młoda potem jak dojrzeje nic jej nie rusza .No chyba tak jak moją siekiera Miałam wstawić zdjęcie ale wstawię u mnie bo może nie życzysz sobie Zapraszam do obejrzenia kaliny Ja mam tę kulistą
Ogród z uśmiechem 14:23, 06 wrz 2018

Do góry
Nie wiem czy to normalne ale kalina kilimanżaro właśnie kwitnie po raz drugi
Ogród Basi 11:34, 04 wrz 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Strona południowa, od frontu. Na drugim kalina wonna. Na ostatnim irga już barwi owoce na czerwono.
Piękne to połączenie granitu z kostką betonową i te schodki takie pomysłowe. Wypatrzyłam ciekawe połączenie hakonki i żółtych żurawek. Mam swoją hakonkę przesadzać, chyba dam ją pod moje żurawki.
Ogród Basi 14:18, 03 wrz 2018

Do góry
Strona południowa, od frontu. Na drugim kalina wonna. Na ostatnim irga już barwi owoce na czerwono.
Moja ostoja 22:36, 30 sie 2018

Do góry
O jakie piękne lamiony- latarnie. :0
Kalina przebarwiająca się ladnie wygląda.Jesień chłodami nas ogarnia ale i cudnymi przebarwieniami, kolorami wyjątkowymi
Jeżowki pięknie ci kwitną. I róże.
Hortensje też kolorki jesienne .Śliczne.
I rozchodniki.I ja dokupiłam kilka .To może na drugi rok będzie ładniej z nimi
Moja ostoja 21:17, 30 sie 2018

Do góry
Żółknie choina kanadyjska

Słońce spaliło liście azalii

Liscie surmii porażone mączniakiem opadają

Kalina watanabe ubrała się w jesienne szaty

Bukszpany złapały ćmę bukszpanową i nie wiem, czy wiązać z nimi jakąś nadzieję na przyszłość.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies