Przepięknie Szalwiom w zeszłym roku scinalem tylko kwiaty i to pojedynczo, ale mam tylko kilka krzaczkow, wiec mogłem się bawić Ale po cięciu zasile florovitem, skoro pomaga
Haniu - ja też tak mam jak zaglądam do innych Jednak potraktuję to jako przemiły komplement w stronę mojego ogrodu Ogród bez zmian byłby zbyt nudny... Oczywiście wiosna stwierdziłem, że obecna wersja mi pasuje...Do dzisiaj
poczytałam sporo o "ciurkadełkach" w ogrodzie i bardzo i się podoba idea nie planowałam fontanny ani nic takiego ale teraz będzie to chyba moja druga inicjatywa na działce ( pierwszą po "założeniu" trawnika jest piaskownica dla dzieci) i tylko takie mam pytanie: czy ktoś ma doświadczenie z pompami solarnymi do takich strumyczków?
chciałabym pompy nie podłączać do prądu z sieci (bo min. będzie dopiero za rok ) tylko taką mini elektrownię słoneczną zrobić, "ciurkadełko" będzie mini na pewno nie większe niż to, które prezentował krok po kroku Sebek w swojej foto - instrukcji (bardzo pomocna instrukcja, jak i z resztą całe forum)
I tyle. Pochwalę się, że dzisiaj przy plewieniu bylinówek wpadły mi do głowy kolejne zmiany Nawet ja zacząłem od wyciepania floksów, bo z roku na rok coraz gorzej wyglądały... Prawdopodobnie zmienią miejsce lawendy, róże, firletki, irysy i być może liliowce z odętkami...Czyli znów połowa rabat do przekopania Ale to zostawię sobie na jesień - teraz do nauki...Jeszcze mi jeden z pięciu podręczników został do przerobienia...