Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Sebek 09:11, 14 cze 2014

Przepięknie Szalwiom w zeszłym roku scinalem tylko kwiaty i to pojedynczo, ale mam tylko kilka krzaczkow, wiec mogłem się bawić Ale po cięciu zasile florovitem, skoro pomaga
Rench 10:30, 14 cze 2014

Haritage i Wiliam..... hmmm gdzie by tu ich zmieścić
Posiedziałam sobie z kawką u ciebie
Jagodaa 10:46, 14 cze 2014

Aga, dzięki za serby , jestem z nimi sentymentalnie związana odkąd tu się pojawiłaś . Poszybowały, zasłonka będzie cudna niedługo. Bardzo lubię te świerki.

A poza tym... pięknie to sobie wszystko wymyślasz, ogród wygląda niesamowicie, połączenie kolorów, kształtów... u Ciebie nawet zwykłe, pospolite rośliny wyglądają jakoś tak... designersko!

Bosko, zawsze tu jestem, ja wierny widz .
Jagodaa 11:02, 14 cze 2014

PS. Gdzie posadziłaś werbenę? I jak tam sadzonki-patyki hortek? U mnie kilka przetrwało .
ewakatowice 11:03, 14 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Aga, dzięki za serby , jestem z nimi sentymentalnie związana odkąd tu się pojawiłaś . Poszybowały, zasłonka będzie cudna niedługo. Bardzo lubię te świerki.

A poza tym... pięknie to sobie wszystko wymyślasz, ogród wygląda niesamowicie, połączenie kolorów, kształtów... u Ciebie nawet zwykłe, pospolite rośliny wyglądają jakoś tak... designersko!

Bosko, zawsze tu jestem, ja wierny widz .

Przedstawienie zawsze udane to też siadam w pierwszym rządzie aby chłonąć te barwy, zestawienia...

Może mi wskazać róże, mam jedną a to mało, wciąż mało
Chciałabym aby "wylewała" się z donicy, była niska, w pastelach i pachniała.

Pewnie to Takie to tylko w "erze" hihihihi
gusiarz 14:51, 14 cze 2014

Tereniu... a z jakimi różami się miotasz? Może jakieś nazwy??
Rosario niezawodnie, obficie kwitnie, ma baaardzo zdrowe liście, nie chorowała mi w ub. roku... ale... to nie angielka, nie ma ich uroku
Perfidnie nie sadzę jeszcze traw na różankę... chcę zobaczyć jak się wszystko zgra kolorystycznie...
Gdybym miała wybierać po raz drugi... też bym się miotała
gusiarz 15:37, 14 cze 2014

Sebek... zawsze waham się jak ciąć szałwie... nie chce mi się po gałązce ... ale to chyba najlepsze wyjście... ona wtedy jednak lepiej i dłużej kwitnie drugi raz.
Niedługo zetnę też przywrotniki, ale one do golasa polecą Niedawno czytałam, że szałwie dobrze jest sypnąć wiosną nawozem długodziałającym. Spodobało mi się połączenie szałwii z carexem Ice Dance... podsadziłam ją na próbę i rozmnożę by nóżki szałwii były przysłonięte... o zobacz na fotkę

Reniu... lecę po kawkę na jednej nodze ... róże upychaj... boskie są w ogrodzie , ale to wiesz

Jagoda... no wiesz... te wszystkie rabaty to nie moja zasługa, a dobrego projektu ... jednak częściowo sami wprowadzamy zmiany... dosadzamy, przesadzamy, likwidujemy ... Serby w tym roku moocno przyrosły... niektóre nawet 40cm... może więcej... widać, że sie już zadomowiły... teraz czas ciąć... ale boje się tego, bo nie wiem kiedy...
Werbena jeszcze w przechowalni ... Jedna z hortek ma korzonek...na drugą czekam... reszta kosz

Ewuniu... jak ty ładnie piszesz... ja tak nie potrafię. Dzięki za komplimenty... co do róż ciężko doradzać... ja też się miotam... nie do końca jestem zadowolona...
nieszka 15:54, 14 cze 2014

Przywrotniki do golasa? ale że niby też jeszcze raz zakwitną?
stychaz 15:57, 14 cze 2014

Aga, dlaczego nie jesteś do końca zadowolona? Co Ci nie konweniuje?
gusiarz 16:49, 14 cze 2014

Aguś... w pierwszym roku cięłam i kwitły... w ubiegłym przegapiłam moment cięcia (wakacje)i ciachnęłam później same kwiaty... nie zdążyły z drugim kwitnieniem. Spróbuj na jednej kępie gdzieś w głębi, żeby cię nie drażnił taki golas. Moje już teraz bardzo sie pokładły... wyglądają drażniąco. Nie nawożę ich nawet wiosną a rosną jak goopie... Po takim cięciu wychodzą nowe, śliczne liście...

Justynko... sama nie wiem co... jakoś nie ten teges... może trawy wszystko zluzują ... bo czegoś tam mi brakuje...