Wiola, moje wyglądają tak - daj znać to potem usunę zdjęcia.
Wbite w ziemię sięgają mi mniej więcej do kolan ale bywają o różnych wysokościach. Ostatnio widziałam chyba w Obi komplet 3 sztuk.
I na zakończenie wakacji kilka obrazków dla wszystkich, których pociechy do szkół wracają. Dobrze, że w tym roku 1 września wypada w sobotę. Wakacje będą dłuższe
Sezon ogrodowy na szczęście jeszcze się nie kończy. I lato jeszcze mamy
Ptaki robią masakrę ze ślimakami, ale też z winogronami. Czyżby ślimaków im brakło.
Wiem, winogrona były na deser
Kolejnego wina w tym roku nie będzie z czego robić
Bardzo dużo wprowadzają fajnego klimatu te wszystkie elementy wodne. My niestety byliśmy jak było zimno i pochmurno, ale w upały musi być tam bardzo przyjemnie.
Ja też chętnie oglądam inne ogrody w różnych stylach.
Oj fajne. Szkoda, że nie dochowują się u nas potomstwa. Cały czas coś im pisklęta z gniazd wybiera - chyba kuna.
Ale ostatnio zrobiły nalot do nas i ślimaki są biedne. Wszędzie pełno skorupek. Ponoć lubią sobie upatrzeć jakiś kamień i o niego rozbijać muszelki.
Jesień mówisz A ja myślę, że robię się babcią
Wczoraj poczułam się jak bym cofnęła się ponad 10 lat do tyłu, bo do 22.30 wymienialiśmy uschnięte tuje przy halogenach. Dobrze, że korzeni już nie miały i łatwo wychodziły, ale wkopywanie szło gorzej.
Poszłam od razu do łóżka
Nie przeżywam narazie. U mnie pająki krzyżaki mają pajęczyny w bukszpanach i nic narazie się nie dzieje. Będę myślała jak się padną...po co martwić się na zapas
Spróbuję odszukać wieczorem fotek jakie były jak je kilka lat temu dostałam
Dzięki Kasiu pogoda robi się już tak przygnębiająca,że jakoś pelargonie na tarasie już mi nie pasują. Zostawiam Ci jeszcze dekoracje na oknie w kuchni oczywiście ta równiez już w wersji jesiennej
Naprawdę z tą różą pójdzie pod mur ale nie mam sił narazie walczyć tam z kamieniami. Brak kompostu też wstrzymuje prace. A róża chyba jeszcze zakwitnie.
Tak z nim będzie w słońcu. Mój od 15-tej ma cień i to lubi, wcześniej był w większym półcieniu.
Jak cieszyłam się na ten nocny deszcz. Fajnie mi ogród podlało. A ostatnio nie podlewałam nic.
Moje sadzonki wrzucam hortensje z patyczków od Kindzi i inne