Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Agania 22:03, 30 sie 2018

Sadź hortensje jak je lubisz, a kto ich nie lubi

Artemisy masz naprawdę piękne i to jest róża, z którą już Cię identyfikuję

W ogrodzie zrobiłaś ogromną pracę to widać jak ładnie rabaty dopracowałaś np. ta z jabłonią to moja ulubiona u Ciebie i rośliny porosły

SD moje 3 latki, czyli Anabelki z Bogdzią zapraszasz, one zimują

Nie przejmuj się ja też brnę lekko do przodka byleby pogoda była...weekend przed nami
Adela 22:12, 30 sie 2018

Ula, pięknie rosnie u Ciebie Silver Dollar. Mój jeden nie podlany przez tydzień ma spalone, zeschnięte i opadłe liście od strony południowej. Kwiat tez jest „podpieczony”
Ech, ten upał!
U mnie właśnie pada, ciekawe jak długo
Dobrej nocki
Katkak 23:05, 30 sie 2018

Ulcia lubię bardzo ten Twój ceglany mur. Ale roboty odwalasz. Ale ogród się odpłaca i pięknieje w oczach. A ja Cię kojarzę z różą Chopin .buziaki.
Urszulla 16:02, 31 sie 2018

Agania napisał(a)
Sadź hortensje jak je lubisz, a kto ich nie lubi

Artemisy masz naprawdę piękne i to jest róża, z którą już Cię identyfikuję

W ogrodzie zrobiłaś ogromną pracę to widać jak ładnie rabaty dopracowałaś np. ta z jabłonią to moja ulubiona u Ciebie i rośliny porosły

SD moje 3 latki, czyli Anabelki z Bogdzią zapraszasz, one zimują

Nie przejmuj się ja też brnę lekko do przodka byleby pogoda była...weekend przed nami

Dzięki Agatko za takie miłe podtrzymywanie na duchu
Małe tylko sprostowanie do Anabelek.... Z Bogusią

Nie wiedziałam że Artemiski ze mną kojarzysz. Mam ich fotki teraz w drugim kwitnieniu. Szałwia przed nimi się nie sprawdziła i chyba szpalerek bukszpanowy będzie z czasem jak sadzonki urosną.
To Ci fotki wrzucę z Artemis

Urszulla 16:12, 31 sie 2018

Adela napisał(a)
Ula, pięknie rosnie u Ciebie Silver Dollar. Mój jeden nie podlany przez tydzień ma spalone, zeschnięte i opadłe liście od strony południowej. Kwiat tez jest „podpieczony”
Ech, ten upał!
U mnie właśnie pada, ciekawe jak długo
Dobrej nocki

Tak z nim będzie w słońcu. Mój od 15-tej ma cień i to lubi, wcześniej był w większym półcieniu.
Jak cieszyłam się na ten nocny deszcz. Fajnie mi ogród podlało. A ostatnio nie podlewałam nic.

Moje sadzonki wrzucam hortensje z patyczków od Kindzi i inne

Urszulla 16:16, 31 sie 2018

Katkak napisał(a)
Ulcia lubię bardzo ten Twój ceglany mur. Ale roboty odwalasz. Ale ogród się odpłaca i pięknieje w oczach. A ja Cię kojarzę z różą Chopin .buziaki.

Naprawdę z tą różą pójdzie pod mur ale nie mam sił narazie walczyć tam z kamieniami. Brak kompostu też wstrzymuje prace. A róża chyba jeszcze zakwitnie.

Teraz ładne były Edenki, szczególnie ta jedna.

Adela 17:01, 31 sie 2018

Urszulla napisał(a)

(...) Szałwia przed nimi się nie sprawdziła i chyba szpalerek bukszpanowy będzie z czasem jak sadzonki urosną. (...)

Jak je uchronisz przed ćmą....
Urszulla 17:18, 31 sie 2018

Adela napisał(a)

Jak je uchronisz przed ćmą....

Nie przeżywam narazie. U mnie pająki krzyżaki mają pajęczyny w bukszpanach i nic narazie się nie dzieje. Będę myślała jak się padną...po co martwić się na zapas

Spróbuję odszukać wieczorem fotek jakie były jak je kilka lat temu dostałam

Adela 18:59, 31 sie 2018

Masz piękne kule
Pieknie kwitnie edenka. I widzę że masz brunerę Też mi się marzyła od zawsze. Mam ochotę pojechać jutro do Kaniowa, bo mnie ręka swędzi

A ćmy? Ja też nie przeżywam, ale muszę walczyć, bo są w bukszpanach. Tylko nie wiem, czy walka okaże się skuteczna. Nie mam ich wiele, więc bez bólu pogodzę się z ich stratą. Ale skoro ćmy są tak żarłoczne, to przy braku bukszpanów mogą przenieść się na inne krzewy i zmiotą pół ogródka jak szarańcza? Żart oczywiście.

Teraz robilam przegląd po przedwczorajszym oprysku. Nie widać żywych gąsiennic.
Najwięcej ucierpiały bukszpany aureowariegata. Patrząc z góry nie podejrzewałabym, że mają gości. Największe siedlisko jest w dolnej cześci kuli.

Urszulla 20:04, 31 sie 2018

Adela napisał(a)
Masz piękne kule
Pieknie kwitnie edenka. I widzę że masz brunerę Też mi się marzyła od zawsze. Mam ochotę pojechać jutro do Kaniowa, bo mnie ręka swędzi

A ćmy? Ja też nie przeżywam, ale muszę walczyć, bo są w bukszpanach. Tylko nie wiem, czy walka okaże się skuteczna. Nie mam ich wiele, więc bez bólu pogodzę się z ich stratą. Ale skoro ćmy są tak żarłoczne, to przy braku bukszpanów mogą przenieść się na inne krzewy i zmiotą pół ogródka jak szarańcza? Żart oczywiście.

Teraz robilam przegląd po przedwczorajszym oprysku. Nie widać żywych gąsiennic.
Najwięcej ucierpiały bukszpany aureowariegata. Patrząc z góry nie podejrzewałabym, że mają gości. Największe siedlisko jest w dolnej cześci kuli.

Trochę historii jak było

2013

2015