Gosia! u mnie rośnie też wysoka, uszczykiwałam wcześniej kilka razy potem już nie. w tym roku mam w środku rabaty to źle się prezentuje.
Nasionka kupowałam, nie udało mi się zebrać w ubiegłym roku i w tym pewnie tez nie zbiorę.
Jedną widzę inną i to pewnie nie pachnotka, kiedyś dawno miałam takie w donicach i ciągle uszczykiwałam, ale nazwy tez nie znam.
Pewnie przykleiło się jedno nasionko i wyrosło, u mnie wszystkie jednakowe pachnotki.
Wyczytałam, że można zgłosić oprócz domku ganek 35 m2 i ogród zimowy też 35m2. wg. prawa możesz postawić 2 budowle po 35m2 na każde 500 m2 działki.
Ganek mnie nie urządza, bo wedle prawa spełnia rolę wiatrołapu i nie jest mieszkalna jako tako, natomiast OGRÓD ZIMOWY jest bardziej przeszklony i może pełnić rolę salonu i miejsca do wypoczynku zimą no i może przylegać do domu.
Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Silverów teraz czas...zaczekaj do października to zachwycisz się ich fluorescencyjnym blaskiem srebra. Zwłaszcza późnym popołudniem. Moim zdaniem warto na początku sezonu przymknąć oko na ich nie do końca ekstra formę po zimie
Obwódkę na wiosnę starannie przytnij schodkowo po bokach. Te wszystkie zewnętrzne pionowe gałązki mocno przytnij przykładając nożyczki od góry w dół. Teraz już tak nie rób. Tylko skoryguj górę.
Wszystko się zgłasza, wolę mieć papier niż później rozbierać i płacić kary. Nie bardzo wiem jak walczyć z urzędem.... szczególnie, że każdy ma na to 5 lat, więc to nie wyjątek....ale widły nabyłam i jak tak dalej pójdzie w końcu użyję...
Domek jak powstanie będzie na płycie z możliwością rozbudowy. Ja jestem już w takim wieku, że mam chęć na dom w moim ogrodzie bez względu na jego wielkość. Lubię planować i mam uczucie, że to co wymyśliłam będzie funkcjonalne a taką powierzchnię można dopieścić do takiego stopnia, że zrobi się z tego taka mała" słodka" bombonierka
Basieńko dziękuję
Hortki się rumienią letnio- jesiennymi barwami.
A paw się przechadza, przechadza.Od wiosny już rabatę zaliczył.
Bo rośliny rosną i zasłaniają go, to przenoszę w inne miejsce
A to dalia u sąsiadki, za 1, 20 kupiła na wyprzedaży w Biedronce.
Ładnie się odwdzięczyła ,że ją zabrała, prawda ??
A tu moje
Piękne twoje różne widoczki ogrodowo- rabatowe
Hortki prześliczne.
A ciemne rozchodniki też śliczności.I ja im uległam i kilka zakupiłam.
Trawy imponujące
I tu pojawia się kolejny problem nad którym pracujemy my nie jesteśmy na ROD, z tego powodu mamy trochę inne prawa, ale trochę poczytałam
Teraz mam cel jeden … byle tu zamieszkać