Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 22:43, 20 wrz 2018

Doranma napisał(a)
Ja sobie odpuściłam ziemię z pieczarkarni, bo jak się rozglądałam po okolicy, to okazało się to być nie takie łatwe i mało opłacalne, by ją sprowadzić Szkoda, ale może jeszcze za jakiś czas coś się w temacie zmieni i trafię do miejsca, skąd będę mogła zamówić odpowiednią dla mnie, a więc niewielką ilość i bez nadszarpnięcia portfela. Życzę Ci powodzenia w poszukiwaniach

U mnie jakieś szanse jeszcze są,wstępnie mam obiecaną niedaleko,ale bez transportu.Może uda się coś zorganizować

Doranma 23:21, 20 wrz 2018

Wiesz, że taki płotek jak u Ciebie był kiedyś moim marzeniem? To piękne zaproszenie do ogrodu Agawa w donicy przypomina mi ogród Babci, gdybym miała ogród przy domu, to miałabym i agawę. Mamy naprawdę podobne upodobania w wielu kwestiach
marba 23:31, 20 wrz 2018

Jak ładnie ten żeniszek podkreśla kolor hakonki. Fajna kompozycja.
gogo 17:45, 21 wrz 2018

Aniu, co to za krzew z poziomymi gałązkami na pierwszym zdjęciu, bardzo fajny.
A kącika z trzeciego zdjęcia to chyba nie pokazywałaś, albo ja przeoczyłam. Jest świetny, a hakonka z żeniszkami też mnie zachwyca.
I właściwie po co wymieniam, co mi się podoba, jak wszystko mi się podoba
anpi 22:23, 21 wrz 2018

Grażynko ten krzew z poziomymi gałązkami to berberys nnCiągle go przycinam na kulkę a on tak wypuszcza się na bokiZnalazłam jakieś zdjęcie z lata, bo juz za ciemno żeby iść go cyknąć teraz w całości
anpi 22:32, 21 wrz 2018

A fragment z aniołkową donicą pokazywałam pewnie kilkakrotnie...ale to miejsce samo się zmienia wraz z porami rokuZrobię Ci więc przeglad przez kolejne pory roku zaczynając od tegorocznej wiosny,trochę też z innych ujęć:

anpi 22:53, 21 wrz 2018

Tu jeszcze lipiec:

Aniołki wiosną buszują w tulipanach i w niezapominajkach ,potem już tylko w bukszpanach
anpi 19:27, 22 wrz 2018

Doranma napisał(a)
Wiesz, że taki płotek jak u Ciebie był kiedyś moim marzeniem? To piękne zaproszenie do ogrodu Agawa w donicy przypomina mi ogród Babci, gdybym miała ogród przy domu, to miałabym i agawę. Mamy naprawdę podobne upodobania w wielu kwestiach

Czasami marzenia się spełniają...tak jak moje
Agawa u mnie rośnie w niezbyt zastraszajacym tempie więc nosze się z nią do garażu,jeszcze nie jest zbyt ciężkaAle w przyszłym roku chyba będę musiała jej zmienić doniczkę na większą,bo się już ledwo mieści ,więc chyba zmieni też miejscówkę w ogrodzie i będzie cięższa do transportu.Trzeba będzie wymyślić coś na kółeczkach

Jak pierwszy raz weszłam na Twoje strony,to od razu pomyślałam,że mamy ze sobą coś wspólnego

anpi 19:37, 22 wrz 2018

marba napisał(a)
Jak ładnie ten żeniszek podkreśla kolor hakonki. Fajna kompozycja.

Czasami z przypadku wychodzą ciekawe kompozycje,chyba w przyszłym roku ją powtórzę,tylko potem jak już hakonki się rozrosną to na żeniszki miejsca zbraknie
A to moja rozchodnikowa dróżka:

GorAna 19:44, 22 wrz 2018

Podziwiam nieustająco Twój płot, ale kredensem, to mnie powaliłaś na kolana
Cudna robota
Nie wspomnę o przepięknym kolorowym ogrodzie, bo to byłby już przesyt
Pozdrawiam