Perowskia też przepiękna u Gosi.
Po spotkaniu w drodze do domu a Anią-anpi wstąpiłyśmy do polecanej przez Gosię i Agnieszkę szkółki i 2 Perowskie , jeżówkę Green Jawel , rozchodnik i przetacznik różowy kupiłam
Jeżówki w takiej ilości i odmianach zrobiły na nie duże wrażenie.
Moim niektórym dużo brakuje to tych , które widziałam u Gosi.
ale i podobne też mam
Taką chyba mam.Ale te pokazane to są u Gosi
U nas też susza jest tak. Posadzone drzewa. Wiosna tez schna a krzewy maja zolte liscie i opadaja. Z brzoz, lip sypia sie liscie susza na calego.
U mnie niepodlany trawnik też wygląda biało.
Podlany ma taki wygląd nie kosze bo duże słońce actrawa na końcach jest przysmażoną
Z soboty na niedzielę w nocy dosyć dobrze popadało jak sprawdziłam glebę to ok 3 4 cm, ale co z tego jak dzisiaj znowu słońce piekło i trzeba podlewać.
Na szczęście dzisiaj została naprawiona pompa głębinowa i można podlewać.
Do oczka wodę dolewam ubyło dużo wody i jest bardzo ciepła.
Hmmm, a ja myślałam, że dałam dużo obornika Szczerze mówiąc, to nawet nie wiem, bo ja tylko rządkami rozkładałam prosto z taczki i od razu przykopywałam, może i tyle go było..
Ale widok tych dobroci super! Zobacz, jaki mam poplon na tym oborniku, to i trawniczek będzie, że hej
Działaj dalej, działaj, super Ci (Wam) idzie, gratulacje!!!
A to ze spotkania sobotniego w przepięknym ogrodzie u Gosi .
I ze wspaniałymi ludźmi
Trawy Gosia ma imponujące
I lawendowe poletko i ruch owadzi na nim, chyba na każdym wywarł niesamowite wrażenie
Pomysłowe, fajne podpory bardzo mi się spodobały.Nawet już mężowi pokazywałam
Chyba niepotrzebnie posiałam jednocześnie gorczycę z facelią - gorczyca całkowicie koleżankę zdominowała, ledwo można ją wypatrzeć, a już na pewno nie zdąży zakwitnąć
Niestety, niczym więcej na razie nie mogę się pochwalić, nie siadłam na laurach, o nie, ale inne prace zdominowały mi czas. Poza tym powoli przymierzam się do robienia odwodnienia, więc poczekam z tym przekopywaniem, bo i tak mi ten kawałek rozjadą i rozryją
I zaczynają hortensje Phantom, są wielkie,a to dopiero ich drugi sezon, w tamtym roku kupiłam sadzonki,które nie miały w ogóle kwiatów, w tym za to nadrabiają Kasiu dzięki, to u Ciebie je widziałam i zapragnęłam mieć
I różanka przy tarasie, zrobiła się całkowicie nie różana, teraz królują hortensje Bobo i inne rośliny.
Jeszcze dwa lata temu byl to najbardziej nieuczeszczany fragment ogrodka. Wszystko sie zmienilo i teraz moze sie stac 'glownym szlakiem'.
No i trzeba ogarnac.