Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 11:29, 20 wrz 2018

sarenka napisał(a)
Paulinko, a co tam pod brzoza planujesz? U nas zachwaszczona, ale korzenie ma niemal na wierzchu,więc darni nie zerwę i raczej nic nie posadzę

Megi na razie rosną tam darenie Ivory halo, ale coś im tam miejsce ewidentnie nie służy i zastanawiam się nad wymianą ich na hortki magical moonlight myślę,że ta biel ładnie by wyglądała z brzozami no i w samym przodzie mam stipę
paulina_ns 11:32, 20 wrz 2018

sarenka napisał(a)

Co to za rozchodnik?

Rozchodnik NN dostałam go od Ani, a chcesz?
sarenka 12:20, 20 wrz 2018

Dziękuję, bardzo ładny jest, ale może w przyszłym roku bo w tym to nie mam gdzie sadzić,a ten co mam muszę upchnąć jeszcze 3 krzaczki co podzieliłam z jednego
Kolor ma śliczny ten Twój
Myślę wlasnie o tym co zrobić żeby trawa nie musiała rosnąć pod brzozą,ale jedynie co to ręcznie wyrwać trawe, nasypać ziemi i coś z płytkim systemem korzeniowym posadzić. No,ale jeszcze nie wymyśliłam co to miałoby być kiedyś tam może coś wymyśle

Edit. Ale masz rowniutka ilość postów 11111
paulina_ns 14:16, 20 wrz 2018

sarenka napisał(a)
Dziękuję, bardzo ładny jest, ale może w przyszłym roku bo w tym to nie mam gdzie sadzić,a ten co mam muszę upchnąć jeszcze 3 krzaczki co podzieliłam z jednego
Kolor ma śliczny ten Twój
Myślę wlasnie o tym co zrobić żeby trawa nie musiała rosnąć pod brzozą,ale jedynie co to ręcznie wyrwać trawe, nasypać ziemi i coś z płytkim systemem korzeniowym posadzić. No,ale jeszcze nie wymyśliłam co to miałoby być kiedyś tam może coś wymyśle

Edit. Ale masz rowniutka ilość postów 11111

Jak coś to pisz, ja też właśnie je podzieliłam i przeniosłam w inne miejsce z rozplenicami, nawet tego przeniesienia nie odczuły i ładnie kwitną

No ja pod brzozami wymyśliłam sobie derenie i pewnie całkiem ładnie by było gdyby nic im nie dolegało tak obecnie wygląda ta część, myślę, że z hortkami byłoby cudnie

paulina_ns 14:26, 20 wrz 2018

Ponoć ostatnie dni lata, jakoś wciąż to do mnie nie dociera od soboty zapowiadają już tylko 13 stopni na samą myśl robi mi się już zimno zostawiam kilka widoków jeszcze z piękną słoneczną pogodą.

Róże pomimo,że jesień już tuż , tuż pięknie rosną i kwitną niektóre nawet lepiej niż przez całe lato Pink cloudy mąż uwielbia tą róże, ja osobiście uważam,że jest dużo ładniejszych, no, ale nie narzekam,żeby się nie obraziła

Obok niej wczoraj przeniosłam LO marnie mi rosła przy kojcu psa, zasłaniała ją inna i była cały czas w cieniu, tu mam nadzieję będzie jej lepiej tylko muszę jej jakąś pergole skombinować.
paulina_ns 14:29, 20 wrz 2018

Charles Austin zachwycam się nią kolejny rok, kwiaty obłędnie pachną, wypuściła w tym roku dwa wielkie baty, które opierają się o murek

paulina_ns 14:34, 20 wrz 2018

Graham Thomas w tym roku zrobił się z niej wielki krzak, również muszę jej jakąś podporę zrobić Kwiaty piękne, ale szybko się sypią, ale i tak co przechodzę upajam się jej zapachem

A tak urosły mi róźe artemis i Chopin są wyższe niż miskant Ml i ogrodzenie, niestety już nie kwitną

No i coś zeźarło artemis liście oprysk nie pomógł
paulina_ns 14:36, 20 wrz 2018

Powstałe w tym roku koło, ascot urosła drugie tyle, Williama już tam coś zaczyna być widać, a Stephanie wciąż zasłonięta przez danice

paulina_ns 14:39, 20 wrz 2018

Róża the fairy miałam ją wiosną wyrzucić to był mój największy ogrodowy błąd

paulina_ns 14:42, 20 wrz 2018

Takich gości ogrodowych mam co rano zdjęcie nie wyraźne robione przez okno w salonie