Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród przydomowy - Hosty 09:44, 30 sie 2018

Do góry
Trochę pusto,myślałem o wiśni royal Burgundy.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:43, 30 sie 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Kwiatowo i owocowo
Moje drzewka owocowe też obdarowały nas owocami, że nie do przejedzenia.
Na przeróbkę czekają.
Pozdrawiam nocą

O tak, to pora letnio- jesienna i bogata taka jeszcze i w kwiaty i w owoce wszelakie
Ja wczoraj aronie przerabiałam.A dziś malinki będą zrywane ponownie i znowu soczek będzie

A to moj niedzielny prezencik od dziewczyn - 2 hortensje na pniu Polar Bear.Tak się nimi cieszę
I jeszcze taki domek dla owadów
Dziewczyny wielkie dzięki jeszcze raz
Te hortki i te gadżety zawsze mi będą was przypominać
Dzisiaj mam w planach zwiesić domek dla owadów .
Ogród w cieniu brzozy 09:31, 30 sie 2018

Do góry
Plon jeśli chodzi o dynie w tym roku u mnie słaby ale chcę pokazać dwie ciekawe odmiany.

Mała, zielona, bardzo słodka, tylko do deserów.

Ta poniżej tworzyła bardzo dużo zawiązków, wszystkie jednak żółkły, dopiero po przycięciu czubka przez kosiarkę dynie zaczęły rosnąć, nie mam aktualnego zdjęcia, są podłużne paskowane, miąższ aromatyczny, orzechowy.

Trochę pomidorków na koniec, pomarańczowe pierwszy plon był oczywiście zbierany na zupę krem.

Ogród przydomowy - Hosty 09:29, 30 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Ja mam dwa małe kloniki, czerwonolistny i o białozielonych liściach, ale będę uprawiać w doniczkach, bo chcę mieć małe rozmiary. No i mam gdzie trzymać w zimie i nie będę martwić się, że zmarzną
Jak sprawuje się ciurkadełko?, w moim musiałam wymienić pompkę, bo się zepsuła.

Lepszy kawałek pnia.
Ukojenie 09:28, 30 sie 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Po koszeniu

Perfekcyjnie wygląda Twój tawniczek po przycięciu, o takim mogę tylko pomarzyć.
Ogrodowa symfonia 09:26, 30 sie 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne masz jeżówki
Byłaś w Hortulusie - pięknie tam, prawda?
I jesteś nad morzem. Pewnie gdzieś bliżej Kołobrzegu. Gdybyś przejeżdżała przez Gdańsk, daj znać i zajedź do mnie

Ewka, przepraszam Kochana, że dopiero teraz piszę. Niektóre jeżówki mi się rozsiały - te najbardziej popularne - różowe. Szkoda, że nie białe. Hortulus piękny. Mogłabym tam sobie tylko tak posiedzieć z książką albo i nawet z niczym A nad morzem byłam w Mielnie, ale dziękuję za zaproszenie Jak będę w okolicy, to wpadnę do Ciebie i pobuszuję po Twoim ogrodzie
Korzystając z okazji, wiesz może co to za roślinka? Przytargałam wczoraj taką z łąki. O mało co łopatki nie złamałam.
Droga do spełnienia 09:10, 30 sie 2018

Do góry
Anda napisał(a)
No Kamila, Ciebie nie ma a ogrod buja Wypieknialo wszystko i wyroslo ze hej. Trawniczek masz jak dywanik Takie kotlety to ja lubie
Jak tam heptacodium?

Ewunia no buja :0
trawnik pfffff - jeden chwast ale mnie to rybka wiesz
heptacodium w tym roku wybujało
zastanawiam się tylko czy trochę pójdzie na nóżce w górę czy nóżka jednak zostanie na tym poziomie co jest
tego nie wiem może mnie uświadomisz?
zdjecie hmmm jedna wielka zielona plama i kwitnące już kwiatki - więc chyba jesień?!
pstryki wieczorne szybkie bez ładu si składu ale widać no nie?!

Ogród w cieniu brzozy 09:09, 30 sie 2018

Do góry
Tu BB lepiej widać.

nn

Eveline, chętnie kwitnie.

Cafe Au Lait, chciałabym jakąś jej jasno różową wersję.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 09:08, 30 sie 2018

Do góry

Sąsiedzi w zimowej szacie

Droga do spełnienia 09:06, 30 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
No jesteś wreszcie pięknie i bujnie u Ciebie w ogrodzie Kamilka pokażesz mi swojego strzępka? Szukałam go ostatnio w szkółkach, ale nigdzie nie było,a wiem, że Ty masz i jak się sprawuje?

Paula strzępek w tym roku lepiej niż w zeszłym
to jego drugi sezon i miał więcej przyrostów i listków ale pryskałam wiosną teraz nie pamiętam czym czyba czymś przeciw mszycom i przędziorkom bo w zeszłym roku mi go chciały zjeść
ciężko mu zdjęcie teraz zrobić bo się gubi na tle innych roślin
ogólnie pomału rośnie ale mam nadzieję że to kwestia ukorzeniania
liczę że sie zbierze w przyszłym roku w tym jeszcze na niego nie psioczyłam
marne fotki na szybko pstryknięte wieczorkiem - wybacz

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 08:55, 30 sie 2018

Do góry
Spacer dzisiaj w dębowy lesie i na dzialeczce.

Moja ostoja 08:46, 30 sie 2018

Do góry

Elu a czy ta roślinka ma takie kwiatostany jak tawuła? Bo na moim telefonie słabo widać
Ogród w cieniu brzozy 08:45, 30 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
To powzdychałam sobie Dalia dziwoląg fajna. Fuksje też mam, to stara miłość, która nie mija a czasem wraca falami, jak wypatrzę inną. Pamiętam takie "trąbkowe" pomarańczowe i czerwone, nie widziałam ich u nas ostatnio, a chętnie przygarnęłabym

Pamiętam je, miałam je przez chwilę, problemy były z jej przechowywaniem, teraz rzeczywiście trudno je spotkać.
Dalia Demon, najmniejszy kwiat.

nn

Blue Wish

Widoczek z Blue Bayou i nn.

Moja działka na Dębowym Lesie 08:38, 30 sie 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ale tu wesolutko kwitnaco to chyba idzie do pelni lata a nie do jesieni

Oj wszak jeszcze sierpień to lato.
Ale już widać pomału i czuć w powietrzu tą zbliżającą się jesień

Milin i kwitnie jeszcze i nasienniki zawiązał po wcześniejszych kwitach.
Chyba lepiej je usunąć,żeby nie zasiewał się niepożądanych miejscach ??

Nowocześnie z różAnką :D 08:35, 30 sie 2018
Do góry
nie wiem jakim narzedziem ty plewisz ....bo ja teraz majac ta kore uzyam tego (innej firmy ale taki typ widełek)

https://www.narzedziak24.pl/tg-widelki-ogrodnicze.html

u mne glina takimi widełki normalnie nic w niej nie zrobisz ...tylko je mozesz złamac ...jak jest ziemia zabita i porosnieta chwastem ...bez motyczki ani rusz ...a jak mam ta kore to one wchodza jak masełko

mam jeszcze kawałek rabaty w przeróbce ze 2-3m2 (bede o odchwaszczac chyba z godzine jak nie lepiej mi zejdzie przy tym ...koronkowa robota)

tak wyglada róznica ..całośc była plewiona z mc temu ...tam gdzie wykorowane jest nadal super ...a tu gdzie jeszcze nie zrobiłam bo upał panuje sajgon

Foto wykasuje tylko szturchnij jak zobczysz

nikt takich rzeczy nie pokazuje na forum ...bo sie przyjeło ze wstyd tak miec ....nie wiem dlaczego ....bo jak nie masz gestych nasadzeń w pierwszych latach na rabatch to sie idzie zajechac ...bo po kazdym deszczu ...plankton sie pojawia ...w całym ogodzie równoczesnie! ...i nie jest się wstnie całego ogrodu odplewic w 1 czy 7 dni ...bo przeciez masz jeszcze inne zycie.
wszystko idzie super jak chwast jest z tych wieloletnich lebioda mlecz oset pokrzywa ...ale zazwyczaj rosnie taki smyr dołem ...i wybranie tego zajmuje duzo czasu i trzeba szukac rozwiazań które ci ogranicza "roboty głupiego"

Ogród w cieniu brzozy 08:30, 30 sie 2018

Do góry
mira napisał(a)
Byłam widziałam wszystko i wrócę na spokojnie - masz bajeczny ogród i cudowne kompozycje
pozdrawiam

Bajeczny dla Ciebie i dla mnie bo to samo lubimy.
Pelargonia z moim młodym ołownikiem.

Moja działka na Dębowym Lesie 08:26, 30 sie 2018

Do góry
marba napisał(a)
Widoki jeziorka kojąco- uspokajające. To szczęście mieć takie sąsiedztwo.

O to prawda , to bardzo ładne miejsce jak ktoś lubi takie sielskie widoki .Ale te lasy, łąki, zalew, zwierzęta , owady.
Powietrze czyste, cisza to wpływa bardzo kojąco
A ja właśnie teraz trochę urlopuję tutaj.

powojnik Atragene - Maidwell Hall kwitnie zazwyczaj w kwietniu.
Jeden z pierwszych kwitnących powojników.Teraz sobie ponownie kwitnie
Ogród w cieniu brzozy 08:23, 30 sie 2018

Do góry
Ula, szkoda, że tylko te, ja wysiałam resztkę nasion, która mi została po oddzieleniu tych dla Ciebie, więc powinnaś mieć jedne i drugie. Na pewno te bujniejsze siewki to niebieski przetacznik, te różowe były bardziej rachityczne, a ich dużo jest i trzeba wybierać. Ta zasada często dotyczy wszystkich wysiewanych odmianowych bylin.
Dziś już sierpniowe widoczki.

Moja pierwsza rudbekia w ogródku.
U Agi - czyli słońce i piach 07:55, 30 sie 2018

Do góry
Taki miałam widok z okna zostawiam sobie na pamiątkę

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 07:42, 30 sie 2018

Do góry
Dobrze

Byłam wczoraj na działce. Jupi! Jak nie ma samolotów to jest tak cicho że w uszach dzwoni. Spóźniłam się oczywiście i umówiony pan z ciągnikiem i kosiarką listwową wracał do domu... na szczęście droga jest jedna i go złapałam po drodze i dostał ciut więcej za koszenie, heh. Korki!
Ale cieszę się, chwasty poległy Zrobiłam sobie też 2 odchwaszczone paski pod maliny. Jeszcze ze dwa i będzie ok

Ryłam sobie ze 2h, pozbierałam orzechy, śliwki, jabłka, skończyłam jak zaczeło się robić ciemno i ślimaki bez skorup zaczeły wyłasić. Bleeee. Jest tam tego świństwa, niestety!

Wymyśliłam też że piwniczkę dam w innej części zbocza, bardziej stromej. A tę wypłaszczoną ogrodzę i będę miała kury himalaistki Bo to tylko pod to się nadaje. Płaską część na górze przeznaczę na ogród ozdobny, na dole użytkowy.
I tę część widokową (na zdjęciu) obsadzę brzozami doorenbos i będzie tam miejsce na ognisko i ławki dookoła

Dół działki skoszony, miejsce na ognisko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies