Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

anpi 18:42, 30 wrz 2018

Nie ma to jak weekend spędzony w pięknych okolicznościach przyrody...w dodatku osobistejPodjadłaś witaminek,koloro- i aromaterapia,wypoczynek na świżym powietrzu to i przeziębienie szybciej minie, a robota w ogrodzie zaczeka...
Kiciuś uroczy!On tam nie ma wyrzutów, że się tyle czasu tylko wyleguje na słoneczku
Doranma 19:01, 30 wrz 2018

anpi napisał(a)
Nie ma to jak weekend spędzony w pięknych okolicznościach przyrody...w dodatku osobistejPodjadłaś witaminek,koloro- i aromaterapia,wypoczynek na świżym powietrzu to i przeziębienie szybciej minie, a robota w ogrodzie zaczeka...
Kiciuś uroczy!On tam nie ma wyrzutów, że się tyle czasu tylko wyleguje na słoneczku

Masz rację, dziś już czuję się lepiej, więc wczorajsze dotlenianie nie poszło na marne☺ Podwójnie masz rację- bywam zbyt pazerna na robotę a czasami trzeba sobie odpuścić i po prostu cieszyć się efektami tego, co już zostało zrobione
Aurelllia 19:34, 30 wrz 2018

Piękne zakątki Bramka biała wejściowa zapraszająca do ogrodu przeurocza Kocurek jaki model
anabuko1 19:54, 30 wrz 2018

Własne owoce z działeczki to najpyszniejsze witaminy.
Winogron dorodny .Co to masz za odmianę ?
U mnie mój w tym roku też wyjątkowo dobrze obrodził.
Widok z fotela masz piękny .Tylko korzystać z takich chwil ze słoneczkiem i łapać witaminę D3.
Kotek wie co dobre,

marba 21:19, 30 wrz 2018

Fajny kociak, ale szkoda, że się rozmnażają tak bez kontroli. Sterylizacja kocic rozwiązałaby problem, ale wielu właścicieli niestety bagatelizuje problem.
Dorotko, szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
anpi 21:49, 30 wrz 2018

Doranma napisał(a)

Masz rację, dziś już czuję się lepiej, więc wczorajsze dotlenianie nie poszło na marne☺ Podwójnie masz rację- bywam zbyt pazerna na robotę a czasami trzeba sobie odpuścić i po prostu cieszyć się efektami tego, co już zostało zrobione

Ja dzisiaj trochę delektowałam się ogrodem w promieniach jesiennego słoneczka,ale chodząc...robiąc przegląd ,planując,robiąc zdjęcia...i znów nie posiedziałam na fotelu..
Doranma 20:20, 02 paź 2018

Aurelia - ta bramka właśnie po to taka jest, aby zapraszać - przybywaj jak najczęściej

anabuko1 - moja droga, niestety nie wiem, co to za odmiana, bo sadzili ją rodzice i w zapiskach Taty nie zachowała się nazwa W tym roku wszyscy mieliśmy dobry urodzaj winogronowy i słodkie owoce, bo nie było przymrozków majowych. a potem długie, słoneczne i gorące lato , a to winorośl lubi najbardziej Moja też w tym roku nie chorowała, po raz pierwszy od kilku lat, to na pewno efekt dobrej pogody.

marba - kotki są też pożyteczne Słyszałam, że w W-wie trwa obecnie akcja zwiększania populacji dzikich kotów, są apele by zostawiać uchylone okienka do piwnic, bo gdy są koty, to mniej szczurów i myszy, a te są rzeczywistym zagrożeniem dla nas. Nasze koty działkowe nie mają tak źle - niektórzy sąsiedzi przyjeżdżają też zimą, gdy droga jest przejezdna i zostawiają im jedzenie, niektóre idą do jakiegoś pobliskiego gospodarstwa i tam przeżywają zimę, inne całą zimę są na działkach - zawsze znajdą jakiś zaciszny kąt.
Dziękuję za życzenia, choróbsko rzeczywiście się rozwinęło i do końca tygodnia jestem na zwolnieniu. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - mam dużo czasu, by bez wyrzutów sumienia przeglądać Ogrodowisko i inne strony, filmy ogródkowe

anpi - ciekawa jestem, jakie zmiany wymyśliłaś podczas tego swojego jesiennego spacerku po ogrodzie?

Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i zostawiam zdjęcie moich niepokornych miskantów na tle jeszcze wrześniowego nieba Niepokornych, bo to miskant cukrowy, który się straszliwie rozłazi i w tej chwili zagarnął już całą aronię, ale uwielbiam ich wiechy jesienią na tle nieba, i szum jaki wydają zasychające łodygi poruszane wiatrem ...

I różyczka z miskantami w tle dwa lata temu o tej samej porze - widać, że wówczas jesień przyszła do nas wcześniej

anpi 23:51, 02 paź 2018

Doranma napisał(a)

Mój dyniowy zbiór. Biorąc pod uwagę późny termin sadzenia, cieszę się że w ogóle coś urosło. Wciąż jednak nie wiem, co mi urosło - to długie i zielone?

To może cukinia z dynią się zapyliły i wyszła taka krzyżówka?U mnie na pryzmie kompostowej też parę takich cudaków wyrosło,tylko bardziej pasiaste.Na wszelki wypadek nie brałam do jedzenia.Poszły na przekompostowanie.
marba 00:05, 03 paź 2018

Z dyniami nie pomogę, nie za bardzo rozróżniam odmiany.
Nie mogę napatrzeć się na te cudne, białe miotełki miskantów. To jeden z uroków jesiennego ogrodu.
anpi 00:07, 03 paź 2018

Miskanty cudnie wyglądająPoszalały!
Ja planuję przeróbkę rabaty za grillem i tam jakieś trawy do hortensji, ale nie takie kolosy