Odkąd wróciłam do pracy padam na pysk wieczorami... Nawet na O. nie chce mi sie wchodzić więc wybaczcie że nie odpisuje, nadrobię,teraz wklejam co się zmieniło. Jutro jadę po żwir i mam nadzieję że skończ
Troszkę zdjęć z mojego ogródka. Rabata garażowa bardzo mnie cieszy.
Rabatka, której inspiracją był jeden z ogrodów pokazowych z Chelsea 2014, choć po prawdzie teraz niewiele ją przypomina:
Moje własne "drzewo wielopniowe". Nigdy bym nie pomyślała, że tak będę określać stare lilaki.
A u mnie roboty tyle 3 ogrody do ogarnięcia i jeszcze stwierdziłem ze mi mało więc staw wykopałem i obsadzenia pierwsze idą już 58 doniczek trawy hortensje
Dziękuję Ci za odpowiedź Mam oregano w zielonym kolorze. Będę szukać 'Aureum'. Bardzo lubię rośliny w "złocistych barwach", tak pięknie lśnią na rabacie...
Ale sam pąk? Tu mam pąki i kwiaty w różnych okresach, na jakiś bardzo ciemny nie wygląda, choć jak były bardziej przymknięte, to sam środeczek był ciemniejszy. Poczekamy, aż Twoja się rozwinie i najwyżej zareklamujesz. A ona dopiero Ci zakwitła sadzona jesienią/wiosną?
Ale widoki muszę nacieszyć oczy pięknymi hortkami bo u mnie to od słońca popalone.Pięknie ogród wygląda.
Na ostatnim zdjęciu co to za niska trawka ?
Pozdrawiam