Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:59, 07 lis 2013

Do góry
Madzia – ja swoje wczoraj powiązałam.
Wiem wiem przyszłaś obadać czy się nie obraziłam że wyzywasz mnie od sknerusów, ale nie martw się nie!

Marzenko-skarbnico wiedzy z otwartym sercem, dziękuję

Alex- no widzisz kochana to znak ze mus tu zaglądać. A tak poważnie to Magnolia mi je wskazała.
Zeszłej jesieni sadziłam 25 czosnków Krzysztofa a teraz jesienią jak je przesadzałam to łącznie ocalało 11 sztuk. Reszta wygniła. Ale teraz będą miały miejsce z domieszką piasku więc liczę że się to już nie powtórzy!

Rench – lubie też eklektyczny. Zaglądam do Ciebie.

Kasiula – dzięki za te info. Zatem nie wiążę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:53, 07 lis 2013

Do góry
Tess- ja dziś kupuję suszarkę + ten łącznik co tosia wynalazła
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:52, 07 lis 2013

Do góry
Skończyłam!
poleciałam rano do ogrodu bo deszcz nie padał. poprzesadzałam z donic co na zimę zostać tam nie może, umyłam obie białe donice te wielkie i idą do domu, umyłam i schowałam do garażu zabawki z piaskownicy, samochody, rowerki, motorki i piłki, pochowałam grabie pazurki, łopaty, szpadle , widły , wiadra i cały ten barłog.

Wysiało mi się milion małych stipek, ze dwadzieścia sztuk wykopałam i wsadziłam do małych doniczek i idą do domu a nóż widelec przeżyją do wiosny i troszkę porosną.
I niestety się nie oparłam i jedną stipę wielką wykopałam wsadziłam w donice i zabrałam na zimę do domu, będzie stała w sypialni (jak zdechnie to trudno). Ale spróbować warto!

Wrzosy z donic szarych poleciały na kompost bo je teściowa zasuszyła na amen jak nas nie było.

A potem dzidzia wstała i zaraz spadł deszcz więc i tak by mnie wygonił
Ogród Tosi 20:50, 06 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Poczytałam i zanotowałam wszystkie porady odnośnie siarczanu magnezu i potasu

Trzeba kupić i podziałać jeszcze zanim nastanie ... (nie śmiem wymówić)
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:28, 06 lis 2013

Do góry
Piękne tulipanowe przestępstwo popełniłaś.
Magnoli niby tak anioł a tu prosze na przestępstwo Cię namówiła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:22, 06 lis 2013

Do góry
Zostaje nam tylko utulić
Ogród niby nowoczesny ale... 18:13, 06 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Madzia - nie sneruska a oszczędna kobieta!
Tosia prawdę mówi ja używam co pół roku i piekarnik jak nowy. i nigdy nie myję

I tak trzymać Oszczędna Kobieto
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:53, 06 lis 2013

Do góry
Kupiłam dziś w necie 20 sztuk czosnków gladiatorów. Pozostaje czekać na paczkę.
Ogród Tosi 16:50, 06 lis 2013

Do góry
Poczytałam i zanotowałam wszystkie porady odnośnie siarczanu magnezu i potasu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:48, 06 lis 2013

Do góry
Jesteście kochani zawsze na Was można liczyć
Rozplenice już powiązałam, stipy też
A carex frosted curls tez wizać?
A miało być tak pięknie.... 16:38, 06 lis 2013

Do góry
Gosiu-malkul Bo ja nieustannie projektuję przesadzam,dosadzam ,wywalam itd.
Kubusiowo II 15:33, 06 lis 2013

Do góry
Gosiu - czasem los jest brutalny najwazniejsze ze jest juz dobrze. Buziaczki
Ogród Dominiki 15:28, 06 lis 2013

Do góry
daj emai to wyslę co mam
Ogród Dominiki 14:29, 06 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Domi ja przepraszam, a czy gzieś dałaś foto tego placu zabaw, który tak smacznie opisałaś. daj proszę, bo mi język do .....ucieka

Nie wstawiałam żadnej fotki, bo i nie było czego fotografować. W tym roku to był pełen spontan- po prostu poustawialiśmy obok siebie co mieliśmy . Najpierw piaskownica stała na tarasie, żeby ją osłonić markizą przed słońcem ( to było w trakcie tych strasznych upałów). Później kupiłam w Biedronce żagiel ogrodowy; rozpięliśmy hamak między dwiema brzozami, które rosną na pustej działce obok, postawiliśmy piaskownicę i stoliczek piknikowy z parasolem, a nad tym rozciągnęliśmy ten żagiel z Biedronki. Teraz żagiel i hamak są już na strychu, a stoliczek wezmę do domu, żeby Marta miała miejsce do rysowania. W przyszłym roku kupię Jej normalny stolik i krzesełka do domu, a ten stolik ogrodowy znów wyląduje w ogrodzie. Prawdopodobnie będę robić jakąś pergolę lub ekran z roślin, który osłoni plac zabaw od wiatru i trochę go zacieni. Dwie brzozy, które rosną na tej pustej działce przycinamy regularnie, więc mają korony prowadzone wysoko - nie dają cienia dziecku siedzącemu na trawie. Marzył mi się placyk wysypany piaskiem, ale chodzą u nas koty sąsiadów, więc raczej odpada.
Muszę ten temat przemyśleć przez zimę. Gdybyś miała jakieś inspiracje dot. tego tematu, daj, proszę, znać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:34, 06 lis 2013

Do góry
Tosia-bóg zapłać dobra kobieto!juz kukam

Tusiala
- to inspiracja od Marzenki Ale że piękna to fakt Ogladaj spokonie zima idzie czas masz sporo Pozdrawiam

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:53, 06 lis 2013

Do góry
Malkul, buziam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:50, 06 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Mam juz pralkę firmy Electrolux wiec żeby pasowałao to wybrałam Electrolux EDH 97981W (Kondensacyjna + posiada specjalną technologię pompy ciepła ).
Chyba będą stały w słupku.
--------------------------------------------------------------------------------

Polecam do nich element łączący tej samej firmy, taką wysuwaną półkę, nie jest droga a bardzo się przydaje
Tak się nazywa fachowo:
Łącznik pralki z suszarką Electrolux SKP 11

Pomożecie? mądre głowy na "Danusiowej szyi"? 11:08, 06 lis 2013

Do góry
Jak tam, cos się ruszyło? Odświeżam temat
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:00, 06 lis 2013

Do góry
Mam juz pralkę firmy Electrolux wiec żeby pasowałao to wybrałam Electrolux EDH 97981W (Kondensacyjna + posiada specjalną technologię pompy ciepła ).
Chyba będą stały w słupku.
--------------------------------------------------------------------------------
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:57, 06 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Nota bene - suszarka wybrana

Brawo!!

Sama zobaczysz jaka to ulga!
Rozwieszanie i zwieszanie odpadnie - roboty mniej o połowę
I w domu estetycznie, a nie jak w pralni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies