Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród wśród pól i wiatrów 18:50, 19 sie 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Jolka to brawura, nie zastanawiają się nad konsekwencjami i to,że ktoś jeszcze inny jest na drodze.

Zazwyczaj brawura, młodość, mało wyobraźni i pełna wiara w to, że samemu jest się nietykalnym. A tu lipa .. wystarczy chwila i świat obraca się o 360 stopni. Tak czy inaczej, mam nadzieję, że ta osóbka wyjdzie z tego cało. Kurczę, jakoś strasznie dużo wypadków w naszej okolicy ostatnio się zdarza.

Ogród wśród pól i wiatrów 18:45, 19 sie 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Joluś jak zwykle cuuudnie...i jak zwykle wychodzę od ciebie z pinem (tą razą jeżówka multiplex)

Jeżówki te słabe proponuję delikatnie wykopać na wiosnę i paluszkami podzielić. Wsadzić w dołki obficie zaprawione granulowanym obornikiem owczym. Ten obornik jeżówki kochają i rosną na nim mocne, jak na drożdżach
Jaką magiczną moc ma ten obornik zobaczyłam w tym roku na tegorocznych siewkach, które w maju delikatnie wykopywałam, rozsadzałam i dodałam wspomniany obornik. Efekt taki, że sporo siewek kwitnie jakby miały minimum dwa sezony

Test obornika miałam w zeszłym roku (eM miał kupić koński pod azalie). Ph 9-10. Ursa w tym roku też testowała i potwierdza efekt turbo

Tosia... dawno Cię nie widziałam Dziękuję za miłe słówka
Jeżówki, jak widzisz, śmieszne porosły ..

Rady dot. ich przesadzania oczywiście zapamiętam i będę stosować w przyszłym sezonie. Obornik granulowany to mnie śmieszy trochę.. bo ja wiesz, na wsi się osiedliłam Barany widzę jak po przeciwległej górce chodzą, to może eMa wyślę, żeby do właścicieli zagadał, i ze dwa worki obornika przytargał Może też będzie turbo??

Zobacz na to jeszcze Tym razem hybryda białej tradycyjnej samoistnie rozsianej

Ogród z widokiem na jezioro 18:42, 19 sie 2018

Do góry
Wspomnienie z wakacji, Bory Tucholskie

Ogród pod akacjami 18:41, 19 sie 2018

Do góry

Pozdrawiam
Kwiaty we włosach 18:41, 19 sie 2018

Do góry

Ogród pod akacjami 18:40, 19 sie 2018

Do góry
Witam

Ogród z widokiem na jezioro 18:38, 19 sie 2018

Do góry
Korzystam z chwili spokoju, towarzystwo pojechało na pizzę, pozostałym gościom odpowiem po wnuczkowaniu, ogród zapuszczony, ale i tak go uwielbiam.\

inna odsłona ukochanego ogrodu,inspiracją są ostatnie dyskusje....

Ogród wśród pól i wiatrów 18:36, 19 sie 2018

Do góry
Jolu, muszę się do czegoś przyznać. Zachwycona Twoją rabatą z limkami, kulkami i runianką stworzyłam u siebie coś na wzór. Limki rosną tam już dwa lata. W tym roku jest więcej kwiatów, ale wysokość hortensji mizerna. Wprawdzie to miejsce jest półcieniste, więc to trochę je usprawiedliwia. Na wiosnę dorzucę limkom kompostu z końskim obornikiem, co mam w planach wyprodukować i bardzo nisko je przytnę. Jak dalej będą się ociągać i nie urosną duże to będę zmuszona przyznać, że taka śliczna rabata

może być tylko jedna. (Gdzieś w Małopolsce).
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:32, 19 sie 2018

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:27, 19 sie 2018

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:22, 19 sie 2018

Do góry
Juz w domu fotek mam duuuuzo wiec troche to zajmie bede w watkach tematycznych wstawiac tu tylko troche

Na poczatek bylismy w skalym labiryncie dokladniej mowiac Luisenburg-Felsenlabyrinth
Przedziwny Ogród 17:59, 19 sie 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję Sylwuś Już zrobiłam poprawki... Ech, trochę techniki i już się gubię.

Nie bardziej niż ja, tu na forum mnie podstaw naumieli
Moja działka na Dębowym Lesie 17:53, 19 sie 2018

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:49, 19 sie 2018

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:46, 19 sie 2018

Do góry
I ostatnie widoczki...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:42, 19 sie 2018

Do góry
Mieczyki z Biedry - każdy inny i nie taki jak na fotce ale ładne
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:36, 19 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To prawda Starszy dzisiaj Rysy zdobywał Zazdroszczę Mu braku lęku wysokości też bym chciała bo góry kocham, ale na szczyty nie dam radyMiałam dość już jak w necie widziałam jak podejście wygląda, ale na fotki czekam jak na szpilkach, przyjedzie to pokaże

O... jak super U nas jakoś góry nie przeszły (szkoda, ale my z W. nie jesteśmy pasjonatami gór) za to nurkowanie a jakże

Jeździmy póki zdrowie i siły mamy, a jest go z roku coraz mniej....
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:32, 19 sie 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Przydałaś się? Jesteś dobrym duchem tego forum

Tym razem roboty bedą natychmiast, do zimy nie będę czekać bo nie ma tego dużo w zasadzie...
Drugi etap to półka, za 2 dni kopie powiększenie dna... W tydzień powinnam skończyć
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:31, 19 sie 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

Nie wiem czy się da zmieścić kosiarką bo nie będzie potrzebna - zamówiłam drewniany mostek - będzie w najwęższym przejsciu
Folia na folie będzie oczywiście - tylko tam gdzie powiększam będzie nowa. Az się boję ile mułu będzie...

Rabata z perukowcem troche się oziębiła ale wyszło to na dobre bo cyprys pienie komponuje sie z sosną himalajską

Glediczia jeszcze malutka ale liczę na spore drzewo które zasłoni ściany domu...

A to tam ten planowany mostek ma iść, bo myślałam wcześniej, że do lasku tam gdzie ta kładka.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:28, 19 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Oczko powiększasz Da się tam jeszcze zmieścić kosiarką?
Nie wiem jak planujesz, ale ja bym tylko muł wybrała i nową folię na tej starej ułożyła, byłoby bezpieczniej trochę....tak mi się wydajeStrefa przybrzeżna potrzebna szczególnie zwierzynie ależ będą ptasie kąpiele
Rabata z perukowcem po zmianach całkiem nieźle wygląda, tyle , że się kolory wiodące zmienią na chłodniejsze, będzie inaczej, ale może równie ciekawie

Nie wiem czy się da zmieścić kosiarką bo nie będzie potrzebna - zamówiłam drewniany mostek - będzie w najwęższym przejsciu
Folia na folie będzie oczywiście - tylko tam gdzie powiększam będzie nowa. Az się boję ile mułu będzie...

Rabata z perukowcem troche się oziębiła ale wyszło to na dobre bo cyprys pienie komponuje sie z sosną himalajską

Glediczia jeszcze malutka ale liczę na spore drzewo które zasłoni ściany domu...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies