Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 17:53, 19 sie 2018

sylwia_slomc... 18:04, 19 sie 2018

Piękna okolica i dobrze, że z niej korzystacie
paulina_ns 07:24, 20 sie 2018

Ale masz widoki niedaleko siebie, aż się rozmarzyłam pstryczki ogrodowe śliczne jak zawsze.

Powiedz mi Aniu co się dzieje/ działo z Twoimi hortkami,że musiałaś je ratować? Szukałam wpisu, ale nie znalazłam. Sama mam problem z jedną hortką moonlight kupiłam ją jakieś 2 tygodnie temu, posadziłam, podlałam jak zawsze to robię i na chwilę obecną wygląda okropnie wszystkie liście jakby uschnięte, ususzone, a przecież była regularnie podlewana i zastanawiam się czy coś z niej będzie w przyszłym roku? Niby rosną na pędach jednorocznych, a jak odkopałam ją jeszcze raz ładne, zdrowe korzenie ma, więc trochę głupieje nigdy nie miałam takiego przypadku
anabuko1 16:35, 20 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękna okolica i dobrze, że z niej korzystacie

Okolica jest bardzo piękna.
Ale przyznam, że w tym roku jakoś mało mam czasu na spacery.
albo jak na działce się narobie to już chce mi się posiedzieć u siebie
Anda 16:44, 20 sie 2018

Pięknie u Ciebie Bardzo lubię tę mnogość kwiecia na rabatach
Zimująca fuksja potrzebuje zacisznego miejsca, zimą bez słońca i bez wiatru.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Urszulla 16:49, 20 sie 2018

Odpowiemu Ciebie- ten obornik pewnie po zimie wywieziony na pole żeby jesienią zastosować. Już taki mało śmierdzący.
W każdym razie suchy ze słomą w takich dużych kawałkach leży na wierzchu ziemi pod różą. Nic nie przekopywałam. Każdy deszcz rozpuszcza trochę nawozu i róże dostają kopa. Jak chcesz to zrobię fotkę i potem usunę. Daj znać u mnie że widziałaś.

Świeżo wczoraj dostały Artemiski

Świeżego obornika nie dawaj bo spalisz roślinki. Najlepszy jest zmieszany z kompostem.

Werbena patagońska sama się wysieje potem sadzonki dasz tam gdzie chcesz. Tylko najwcześniej w maju lub czerwcu znajdziesz. I lubią wysiewać się przy kamieniach.
anabuko1 23:02, 20 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Ale masz widoki niedaleko siebie, aż się rozmarzyłam pstryczki ogrodowe śliczne jak zawsze.

Powiedz mi Aniu co się dzieje/ działo z Twoimi hortkami,że musiałaś je ratować? Szukałam wpisu, ale nie znalazłam. Sama mam problem z jedną hortką moonlight kupiłam ją jakieś 2 tygodnie temu, posadziłam, podlałam jak zawsze to robię i na chwilę obecną wygląda okropnie wszystkie liście jakby uschnięte, ususzone, a przecież była regularnie podlewana i zastanawiam się czy coś z niej będzie w przyszłym roku? Niby rosną na pędach jednorocznych, a jak odkopałam ją jeszcze raz ładne, zdrowe korzenie ma, więc trochę głupieje nigdy nie miałam takiego przypadku

To prawda okolica ładna, lasy ,łąki, zalew, .Zwierzyny dużo
Co się stało z hortkami?hmmm sama do końca nie wiem,Chyba upał je załatwił.a raczej jedną Pinky Winky.Uschły liście opadły i gołe patyki stoją bez życia.
Druga była mniej trafiona.Liście zwiędły. Ale już odżywa.Ale jedna gałązka też kaput.
Ja też nie miałam takiego przypadku z nimi.
Co będzie z nimi w przyszłym roku??chciałoby się aby żyły.Ale nie wiem.

anabuko1 23:07, 20 sie 2018

Anda napisał(a)
Pięknie u Ciebie Bardzo lubię tę mnogość kwiecia na rabatach
Zimująca fuksja potrzebuje zacisznego miejsca, zimą bez słońca i bez wiatru.

Dziękuję Ewo
O to chyba źle tą moją fuksję posadziłam.Bo ona rośnie na słońcu.
I z wiatrami też tu bywa różnie.a może czymś ja okryć ?
Lub kopczyk zrobić ?
Nie wystarczy ??
anabuko1 23:19, 20 sie 2018

Urszulla napisał(a)
Odpowiemu Ciebie- ten obornik pewnie po zimie wywieziony na pole żeby jesienią zastosować. Już taki mało śmierdzący.
W każdym razie suchy ze słomą w takich dużych kawałkach leży na wierzchu ziemi pod różą. Nic nie przekopywałam. Każdy deszcz rozpuszcza trochę nawozu i róże dostają kopa. Jak chcesz to zrobię fotkę i potem usunę. Daj znać u mnie że widziałaś.

Świeżo wczoraj dostały Artemiski

Świeżego obornika nie dawaj bo spalisz roślinki. Najlepszy jest zmieszany z kompostem.

Werbena patagońska sama się wysieje potem sadzonki dasz tam gdzie chcesz. Tylko najwcześniej w maju lub czerwcu znajdziesz. I lubią wysiewać się przy kamieniach.

Dziękuję bardzo za te informacje.
Myślałam że o tej porze, już pod róże nie daje się obornika .Tylko późna jesienią po przymrozkach ??
Zdjęcia nie usuwaj.

Mnie one chyba nie lubią. Patyczki nie krzaczki.
Plamistosci dostały po mimo wcześniejszego oprysku.liście w niektórych zleciały i nic pięknego z nich.Takie rachityczne nie wiadomo co.
Ale dobrze,że inne są roślinki ładniejsze

anabuko1 07:33, 21 sie 2018

Hortensja Bobo w połowie sobie kwitnie a w drugiej połowie sobie jeszcze jest w pąkach

Taka w tym roku artystka

Hortensja Limelight