Bardzo miłe słowa. Przytulnie i swojsko - tak właśnie chcę mieć. We wrześniu będą nam utwardzać podjazd a to spowoduje, że dodatkowe rabatki zostaną usystematyzowane. Dojdą powojniki przy siatce, dołem hosty. Koło oczka (nowego, bo ta folia jest uszkodzona) posadzę więcej traw i jedną małą brzozę (pozdrawiam Gruszeczko ) Rozmyślam, czy zostawię białe płotki, bo będą demontowane do prac brukarskich.
U mnie ściągają do wiciokrzewów i latają z jednego na drugi. Po drodze wstępują na floksy, gaury i powojnika bylinowego
Zdjęć z nimi mam dość teraz tylko podziwiam.
Zapomniałam również pozdrowić, więc edytuję i pozdrawiam
Chandos Beauty
Robię tym starym teleobiektywem i wtedy nie muszę przycinać albo taką 50 z zeszłego roku i te zdjęcia już muszę obciąć, jak chcę owady bliżej. Mniej szumów jest na 50, bo lżejszy i łatwiej utrzymać w bezruchu a to ważne przy fruczaku.
Wiem, że lubisz Pana Czajnika Nawet pamiętasz, że go tak nazywam
Buziaki i kwiaty dla Ciebie
Dzień Dobry,
piszę do Państwa z prośbą o pomoc w identyfikacji chwastu który zaatakował mój trawnik. Zaczyna powoli "przejmować" teren i wypiera trawę. Proszę o identyfikację i pomoc czym to zwalczyć.
U mnie jest tasma ale mysle, ze na czystym wianku tez byloby ladnie
Ta tasma jest wygodniejsza od nitki czy sznurka poniewaz jest szersza i taka troche lepka.
W zeszlym roku robilam nitka i bylo fajnie