Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 02:08, 15 wrz 2018

Tu już zerwana darń i podlane w oczekiwaniu na ewentualne chwasty ..

Zaczętą druga część ...

A to dotychczasowy zbiór(to doniczka ,jest ich z pół litra). Miałam zanieść kurkom,po sąsiedzku,ale jak pędraczki podjadły trutych chemią chwastów ,to pewnie same zdrowe nie są?
anpi 02:21, 15 wrz 2018

Rumianka napisał(a)
Masz tak pięknie, że czas byłoby pomyśleć o zmodyfikowaniu nazwy wątku..."za drzwiami do zaczarowanego ogrodu"...

Zaczarowany- miejmy w myśli...bo taka długa nazwa nie zmieści się na szyldziku...
Ale dziękuję...to dla mnie komplement
anpi 02:39, 15 wrz 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Bonica wyrzucam bardzo długie pędy takich nie lubię.
Artemis nie mam.
Asprin u mnie kwitnie non stop. Obcinam okwitnięte a już czekają do kwitnięcia następne grona. U mnie 2 rok bardzo dobrze kwitna jestem bardzo zadowolona. W tym roku maleńkie pycinki i też ładnie kwitły.

Ta ostatnia różowa na str. 154 bardzo piękna muszę poczytać o niej, bo kupuję tylko zdrowe róże. W zeszłym roku kupiłam 5 krzaków bez certyfikatu i chorują niestety na mączniaka i będę się musiała ich pozbyć (przesadzić w inne miejsce).

Winogrona też u mnie obrodziły i bardzo smaczne chyba te same mam jeszcze na krzaku. Jedne juz zebrałam i sa w gąsiorze od 2 tygodni.
Jeszcze idę pozwiedzać twój ogród.
Zdziwiona jestem, ze masz taki piękny ogród a ta trawa taka kiepska, ale trzeba się wziąc i z nią zrobić porządek i będzie dobrze.

Moje róże w większości nowe od wiosny .
Bonika jest mała taka jak podają,miałam ją dać na przód rabaty ,bo z tyłu jej nie widać,ale jak też w przyszłym roku mi wypuści baty ,to muszę się zastanowić gdzie ją przesadzić
Artemis jak na razie malutko kwitnie.
Jak na razie to najbardziej jestem zadowolona z kwitnienia Stand ROM,jeszcze dokupię.
ElzbietaFranka 08:49, 15 wrz 2018

Przed wpisem na priw nie zajrzalam tutaj, ale swinstwa.
Ladnie zeskrobane teraz czekaj i jak sie pojawia chwasty motyczka zrywaj.

Ta obwodeczka to malenstwo zrob wieksza tak jak pisalam.

Z tej darni na pryzmie wymieszac z kompostem mozesz usypac jakis pagorek dobrze wyprofilowany za jakis czas jak masz miejsce w ogrodzie. Obsadzic trawami czy innymi roslinami wylozyc kartonem pudelkowym na to kora i bedzie dobrze.
Zreszta co ja bede pisac masz duzo pomyslow moge tylko cos poddac pod rozwage.

Pokazalam przed chwila eMowi te robale, trzeba tepic.
Jeszcze przeczytaj o rozwoju chrabaszcza w necie - musze tez przeczytac aby wiedziec. Krety by mialy co jesc u ciebie, ze tez sie nie zlecialy na taka wyzerke. U mnie kopia jak oszalałe nawet w tym roku mi wszedl nad siatke pod trawnikiem ale kanal juz zatorowany.

Pozdrawiam
gogo 12:16, 15 wrz 2018

Ale paskudne pędraki, współczuję. Ja ich nie mam, bo mam jeże. Mam teraz trzy, mają zrobione domki w budynku i tam śpią. A w nocy zjadają wszelkie robale i ślimaki.
anpi 17:03, 15 wrz 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Przed wpisem na priw nie zajrzalam tutaj, ale swinstwa.
Ladnie zeskrobane teraz czekaj i jak sie pojawia chwasty motyczka zrywaj.

Ta obwodeczka to malenstwo zrob wieksza tak jak pisalam.

Z tej darni na pryzmie wymieszac z kompostem mozesz usypac jakis pagorek dobrze wyprofilowany za jakis czas jak masz miejsce w ogrodzie. Obsadzic trawami czy innymi roslinami wylozyc kartonem pudelkowym na to kora i bedzie dobrze.
Zreszta co ja bede pisac masz duzo pomyslow moge tylko cos poddac pod rozwage.

Pokazalam przed chwila eMowi te robale, trzeba tepic.
Jeszcze przeczytaj o rozwoju chrabaszcza w necie - musze tez przeczytac aby wiedziec. Krety by mialy co jesc u ciebie, ze tez sie nie zlecialy na taka wyzerke. U mnie kopia jak oszalałe nawet w tym roku mi wszedl nad siatke pod trawnikiem ale kanal juz zatorowany.

Pozdrawiam

Kretów o dziwo jakoś nie widać w moim trawniku,ryje w rabatach i u sąsiada w trawniku
Ale jak dam pulchniutką ziemię i będzie wilgotno,to kto wie czy nie przyjdzie na dżdżowniczki
Muszę może też pomyśleć nad tą siatką,jak już robimy nawodnienie?

A dziś w nocy nieźle popadało,to czekam na wschody chwastnicy i będę ją tępić do skutku
W poniedziałek też rozejżę się za wrotycznem na pędraki...
A przydałoby się też zaprosić jakiegoś jeża,może on by pomógł,jak mówi Grażynka.
Pozdrawiam
anpi 17:04, 15 wrz 2018

anpi 17:05, 15 wrz 2018

O!Grażynko, to wyślij mi jednego jeżyka
gogo 17:32, 15 wrz 2018

Do mnie jeże przywędrowały do kociej karmy. Dokarmiam miejscowe koty, a jeże mają doskonały węch i tak trafiły.
anpi 21:55, 15 wrz 2018

Nie opędziłabym się od kotów... i ptaszki byłyby w większym niebezpieczeństwie...