Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:48, 28 maj 2014

Do góry
Nova Zembla - w deszczu w ogóle nie mogłem jej uchwycić

Na bylinowych kolorowo

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:46, 28 maj 2014

Do góry

I podzielone Ice Dance

Dokładnie rok temu były takie

Teraz

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:41, 28 maj 2014

Do góry
Na froncie pościskałem żurawki - było ich więcej, ale opuchlaki bardzo się w zeszłym roku postarały...

Tam gdzie były wrzośce posadziłem sadzonki turzycy Ice Dance - jestem nią mile zaskoczony, że tak szybko rośnie

Wrzośce pościskałem i wreszcie mam dywanik

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:50, 28 maj 2014

Do góry
Julka - nie ma za co - miło, że mogłem się na coś przydać Chyba nie pada - idę porobić trochę fotek
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:45, 28 maj 2014

Do góry
Przepięknie - w środku jak i przed płotem
Ogród u stóp klasztoru 18:44, 28 maj 2014

Do góry
alinak napisał(a)

SEBEK .... a ty myślałam że jeszcze coś zdajesz ...to już koniec >?????

Za niecałe 4 tygodnie zawodowe Ale cały czas w domu nie będę siedzieć
Ogród zmyślony 18:41, 28 maj 2014

Do góry
Twój ogród to po prostu mistrzostwo - jak patrzę na niektóre zdjęcia to myślę, że to z CHFS Nie wiem jak udaje Ci się tak łączyć wszystko ze sobą, ale podziwiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:38, 28 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Twój ogród taki wymuśkany
czekam na tegoroczne zdjęcia hortensji

ściskam

Nie przesadzałbym z tym wymuskaniem Ale staram się
Na hortensje jeszcze poczekamy - ale Anabelle już pokazują pąki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:35, 28 maj 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Sebastian - skoro jesteś w temacie traw, to może mi pomożesz? Czy pamiętasz/wiesz jaka trawka rośnie w zimozielonym - chodzi o tą najjaśniejszą, żółtawą: /zdjęcie potem usunę

Pewnie to będzie któraś odmiana turzycy ptasie łapki
Być może Evergold https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=137

Albo carex Silver Sceptre
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=68
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:24, 28 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Oooo rewolucja!
Czekam

Jeszcze nie skończona - ale jak przestanie padać to fotki bendom
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:23, 28 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

CZyli dalej rewolucja traw, ciekawa jestem, zatem proszę o fotki, przed i po
po burzach żyjemy, dziś niestety znowu coś...

Rewolucja nie tylko traw...Wędrują również hosty, wrzośce, żurawki - no i kilka krzewów.... Robię dziś niezłe zamieszanie na rabatach
U mnie chyba trzecia burza dzisiaj - akurat mi podleje przesadzone badyle Choć sadzenie w tym błocie jest trochę męczące
Ogród u stóp klasztoru 18:20, 28 maj 2014

Do góry
AGATA ...... broń mnie , bo lincz pewny .....następnym razem będzie wcześniej zaplanowane a tak w ogóle to się wprosiłam a dziewczyny były tak miłe że mnie nie wypędziły z podwórka ..toż to wyprawa do szkółki tylko miała być ..

AGANIA ..... i u ciebie się zjawię ...po kryjomu ...nie znasz dnia i godziny .....karamba

SEBEK .... a ty myślałam że jeszcze coś zdajesz ...to już koniec >?????
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:20, 28 maj 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
Sebastian.. jako doświadczony ogrodnik hortensji Silver Dollar ( i nie tylko oczywiście ) mam jeszcze jedno pytanie ... i już ostatnie (chyba ostatnie ) i więcej Cię nie bedę zamęczać Chcę Ci pokazać zdjęcie (jedno moje a drugie zapożyczone z forum ogrodowisko) a Ty mi doradź. Mam posadzone pod płotem tuje i chce je w ten sposób zagospodarować co na tym zdjęciu zapożyczonym.
Rozplanowałam sobie sznurkiem szerokość na jaką muszę ściągnąć trawę wokoło tuj. Odmierzyłam 1m . Nie wiem czy nie za mało.
A pytam Ciebie bo sam wiesz na jaką szerokość rozrastają Ci się hortensje Silver .
A moja rabata pod płotem z tujami bedzie wygladac własnie tak : od płotu tuje ->hortensje Silver -> bukszpan.
Jaką najlepiej zrobić szerokośc tej rabaty bu hortensje miały odpowiednią rabatę i nie za ciasno. W jakiej odległości od nasadzać hortensje Silver by nie było duzych przerw pomiędzy?
Proszę Cie o poradę .
Ps. Jaki bukszpan polecasz do nasadzenia takiej rabaty?
Będę Ci bardzo wdzięczna

mój ogród:

a to zdjęcie zapożyczone z forum ogrodowisko:

Myślę, że tamta rabata ma gdzieś 1,5 metra szerokości taką proponuję u Ciebie - tylko tuje przybliż do płotu, a hortensje posadź gdzieś 60 cm od nich. Tak samo z bukszpanem - również zostaw gdzieś kancik na 10 cm od obwódki z bukszpanu, bo wtedy fajniej wygląda
Odległość hortensji, żeby tworzyły taki luźny szpaler powinna mniej więcej wynosić metr od każdej Ale możesz nawet szerzej - zależy jak będziesz je ciąć
Odmian bukszpanu nie znam - kup w szkółce jakie będą - przez internet odradzam i to bardzo....Już nie raz się przejechałem...Choć Ania - Mała mi kupowała przez neta i chwaliła...Najwyżej leć po niej po namiary, bo potrzebujesz ich mnóstwo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:13, 28 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

No toś mnie pocieszył.... Jakoś nie pomyślałam że one takie szalone Zobaczymy co będzie...

Szalone i to bardzo....Nigdy się takich kęp nie spodziewałem, a tu niespodzianka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:13, 28 maj 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)

Dzięki Sebek, nie pomyślałam o kwiatostanach. Trochę mi szkoda, bo lubię je. Muszę się zastanowić jednak.

Dzisiaj przesadziłem swoje żurawki również z kwiatostanami - starałem się zostawić jak największą bryłę korzeniową, ale jeśli pączki oklapną to je wytnę Myślę, że możesz spróbować tak jak ja - ale nie biorę za to odpowiedzialności - dzisiaj gwałcę wszystkie zasady ogrodnictwa
Mój wymarzony ogród 16:52, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Myślę, że dwie choiny kanadyjskie będą ok oczywiście nieformowane

Dzięki Sebku tak myślałam ,ale wolałam się poradzić bo żaden ze mnie specjalista
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:33, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Magda, byłem

Dzisiaj przekopuje pół ogrodu Trawy wędrują tam i z powrotem Front będzie trawkowy

CZyli dalej rewolucja traw, ciekawa jestem, zatem proszę o fotki, przed i po
po burzach żyjemy, dziś niestety znowu coś...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:06, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Przywrotniki rosną jak głupie - od Alinki dostałem w 2012 wielką sadzonkę - teraz mam takich sadzonek kilkanaście Te potttfory zarosły mi róże i inne byliny - nawet świerki pochłonęły
D
om na szczęście możemy zmieniać i ciągle to robimy, bo co chwilę coś wymaga remontu - taki już urok starych domów

No toś mnie pocieszył.... Jakoś nie pomyślałam że one takie szalone Zobaczymy co będzie...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:01, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Kwitnących nie dzielilem, ale jeśli musisz to na pewno pozbądź się kwiatostanow, żeby się jeszcze bardziej nie trudzily Oberwalbym też część dolnych liści, by na nie też nie marnowaly sił No i dbaj o wodę dla nich

Dzięki Sebek, nie pomyślałam o kwiatostanach. Trochę mi szkoda, bo lubię je. Muszę się zastanowić jednak.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:45, 28 maj 2014

Do góry
Magda, byłem

Dzisiaj przekopuje pół ogrodu Trawy wędrują tam i z powrotem Front będzie trawkowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies