Twój ogród to po prostu mistrzostwo - jak patrzę na niektóre zdjęcia to myślę, że to z CHFS Nie wiem jak udaje Ci się tak łączyć wszystko ze sobą, ale podziwiam
Rewolucja nie tylko traw...Wędrują również hosty, wrzośce, żurawki - no i kilka krzewów.... Robię dziś niezłe zamieszanie na rabatach
U mnie chyba trzecia burza dzisiaj - akurat mi podleje przesadzone badyle Choć sadzenie w tym błocie jest trochę męczące
AGATA ...... broń mnie , bo lincz pewny .....następnym razem będzie wcześniej zaplanowane a tak w ogóle to się wprosiłam a dziewczyny były tak miłe że mnie nie wypędziły z podwórka ..toż to wyprawa do szkółki tylko miała być ..
AGANIA ..... i u ciebie się zjawię ...po kryjomu ...nie znasz dnia i godziny .....karamba
SEBEK .... a ty myślałam że jeszcze coś zdajesz ...to już koniec >?????
Myślę, że tamta rabata ma gdzieś 1,5 metra szerokości taką proponuję u Ciebie - tylko tuje przybliż do płotu, a hortensje posadź gdzieś 60 cm od nich. Tak samo z bukszpanem - również zostaw gdzieś kancik na 10 cm od obwódki z bukszpanu, bo wtedy fajniej wygląda
Odległość hortensji, żeby tworzyły taki luźny szpaler powinna mniej więcej wynosić metr od każdej Ale możesz nawet szerzej - zależy jak będziesz je ciąć
Odmian bukszpanu nie znam - kup w szkółce jakie będą - przez internet odradzam i to bardzo....Już nie raz się przejechałem...Choć Ania - Mała mi kupowała przez neta i chwaliła...Najwyżej leć po niej po namiary, bo potrzebujesz ich mnóstwo
Dzisiaj przesadziłem swoje żurawki również z kwiatostanami - starałem się zostawić jak największą bryłę korzeniową, ale jeśli pączki oklapną to je wytnę Myślę, że możesz spróbować tak jak ja - ale nie biorę za to odpowiedzialności - dzisiaj gwałcę wszystkie zasady ogrodnictwa