Cześć moja Imienniczko Przyznam się szczerze, że dopiero Cie odwiedziłam, jestem na początkowych stronach ale już mi się podoba Generalnie jestem początkująca...co do doboru roślin pewnie nie będę umiała pomóc, ale kliknęłam w link, który podałaś, jest tak takie drewniane poziome ogrodzenie , jakbyś potrzebowała rad jak takie coś zrobić, pomogę bo właśnie jestem na etapie montowania i malowania takiego cudeńka, tylko moje na dole jest z 10 cm desek a górę ma z 4 cm... Ogólnie masz wielki potencjał w Swoim Ogrodzie i trzymam bardzo mocno kciuki, żeby Ci się udało Pozdrawiam
Podejrzałam Cię hihi bardzo fajnie wyszło u Ciebie z tym ogrodzeniem
My jednak ni będziemy takiego mieć za to pomalujemy na biało to betonowe ogrodzenie, żeby nie straszyło, ten budynek za grilem też będzie biały
Posadziłam szpaler lawendy, kostka się nagrzewa i oddaje ciepło a lewenda lubi skwar w drugim rzędzie hortensje, poniżej aby nadmiar wody tam spływał a one pijaki… wiem, że będą się kłaść do słońca ale jakoś przetrzymam.
(bardziej z teori wiem, hi hi)
Hortensję przesadzę wiosną lub jesienią bo będzie im ciasno (zakładam optymistycznie, że urosną)
I posadzę tak docelowo trzy złote cyprysiki w formie kul na zgrabnych nogach, lawenda zostanie i do tego turzyca Aurea
Taki plan na dziś a jutro to wiesz… niewiadomo co się zrodzi …
wymiary zmierzyłam własnymi ręcami więc są realistyczne ale miało być zamiast 0,8 miał być 1 m a ta 4 metrowa miała mieć wewnątrz 0,5 a nie 0,65 haha.
Powiem Ci Ewcia, że ja też tak przesadzam, z mój mąż dostaje drgawek jak tylko zbyt długo przyglądam się jakiejś rabacie i dlatego chciałabym w końcu coś dobrze zaplanować, żeby już nie musieć przesadzać w końcu