dziewczyny kochane
już po urlopie!
odpoczęłam leniuchowałam ogólnie leżałam i pachniałam
ręka na razie lepiej co dalej zobaczymy
ogród po urlopie zarośnięty ale już w miarę ogarnięty
przyznam się wam ze mało mu uwagi poświęcam jakaś taka zakręcona jestem ze ogólnie czasu mi brak nie wiem czemu
ostatni tydzień wakacji poświęcam mojej córce
Ja uwielbiam wszystkie Twoje wiraże, można sobie wyobrażać co Cie czeka za zakrętem... (przypomniał mi się serial Zmiennicy )
Zebrałaś nasionka stipy? Mnie w tym roku wnerwiła lekko. bo się nasiała jak goopia i ja bezceremonialnie wycinałam po troszku , ale i tak sporo zostało...ot chyba jedyna zaleta lekkiej, piaszczystej ziemi
Witam. Przeczytałam wątek od początku. Muszę powiedzieć, że kawał dobrej pracy wykonaliście. Bardzo mi się podoba, a po zmianach będzie jeszcze piękniej. Dziewczyny doradzają, jest wesoło, super
Wow, trawnik jak malowany. Chciałabym częściej do Ciebie zaglądać
tak dla przypomnienia mam do obsadzenia całą linię tarasu chciałabym aby pierwsza linia przy kostce była wyższa aby odgrodziła mnie lekko od wiatru i widoku sąsiadów bo taras jest lekko wyniesiony w stosunku do reszty ogrodu
Bogusiu, dzięki
Nie pamiętam kiedy na śliwach pojawiają się liście, gdyby później niż kwitną tulipany to byłoby dobrze, odwrotnie, to kiepsko. Chyba zdecyduję się na uprawę w doniczkach.
A ja zrobiłam napad na B i upolowałam, choć były już resztki.
Co do przetaczników juz wszystko Ci piszę.
To są przetaczniki First Love.
W pewnej szkółce na fb wygrałam bon, zrealizowałam go dopiero po 15 maja, żeby rośliny po drodze nie zmarzły. Dotarły do mnie dopiero w czerwcu 3-go bardzo małe , wyglądały jak parę listków bazylii w małych doniczkach, niemalże bez korzenia, torf się rozsypywał bo korzonki znikome.
I wyglądały tak
Pod koniec czerwca widziałam na ogrodniczych targach te przetaczniki ale nie dokupiłam choć chciałam jeszcze ze dwa, bo zobaczyłam chude łodygi i liście chore, podeschnięte i nakrapiane plamkami.
Zakwitły już po miesiącu, choć myślałam, że nie zakwitną w tym roku.
3 lipca
Rozrastały się szybko, wydając mnóstwo różowych bazi.
21 lipca
Nieprzerwanie kwitnąc... poniżej pojedyncza roślina
21 sierpnia
Widać przekwitające ale i nowe budzące się kwatostany
Tu ostatnie zdjęcie też z 21 sierpnia ale prawie zmierzch bo godzina 21:14