Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

paulina_ns 18:42, 31 sie 2018

Anitka napisał(a)

Milion razy, aż tak dużo

Nawet więcej niż milion uwielbiam Twój ogród, wszystkie dodatki u Ciebie, no poprostu wszystko
Gosialuk 19:49, 31 sie 2018

Anitka napisał(a)
I na zakończenie wakacji kilka obrazków dla wszystkich, których pociechy do szkół wracają. Dobrze, że w tym roku 1 września wypada w sobotę. Wakacje będą dłuższe
Sezon ogrodowy na szczęście jeszcze się nie kończy.

Podobają mi siłę takie klimaty. Pasują do twojego ogrodu.
Za ogrodami japońskimi nie przepadam, bo zwykle mało w nich zieleni nie wspominając o kwiatach. Jednak zakątek z wodospadami sprawia bardzo przyjemne wrażenie.
Co do wakacji to wydaje mi się, że już w tamtym tygodniu skończył się wakacyjny luz.
Na szczęście ogrodem możemy się jeszcze cieszyć, choć ja już jedynie w weekendy.
Figaro 19:41, 04 wrz 2018

Ale ciekawie tu u Ciebie i ten watek w Arcen tez ciekawie pokazalas swoj pobyt. Bede tu zagladac by cos jeszcze poogladac i poczytac bo lubie takie rzeczy.
malgorzata_s... 14:29, 06 wrz 2018

Anitko fajna wycieczka była. Karkonosze? No cóż trzeba się wybrać pozdrawiam
Anitka 21:11, 11 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)

Nawet więcej niż milion uwielbiam Twój ogród, wszystkie dodatki u Ciebie, no poprostu wszystko

Coś muszę nowego zrobić
Anitka 21:14, 11 wrz 2018

Gosialuk napisał(a)

Podobają mi siłę takie klimaty. Pasują do twojego ogrodu.
Za ogrodami japońskimi nie przepadam, bo zwykle mało w nich zieleni nie wspominając o kwiatach. Jednak zakątek z wodospadami sprawia bardzo przyjemne wrażenie.
Co do wakacji to wydaje mi się, że już w tamtym tygodniu skończył się wakacyjny luz.
Na szczęście ogrodem możemy się jeszcze cieszyć, choć ja już jedynie w weekendy.

Pogoda jeszcze letnia, ale ciemno robi się szybko. Ja też głównie w weekendy, bo w tygodniu jak wracam po pracy to prawie jest już ciemno. Ale kolacje jeszcze na tarasie można zjeść, nawet przy świecach
Anitka 21:15, 11 wrz 2018

Figaro napisał(a)
Ale ciekawie tu u Ciebie i ten watek w Arcen tez ciekawie pokazalas swoj pobyt. Bede tu zagladac by cos jeszcze poogladac i poczytac bo lubie takie rzeczy.

Zapraszam częściej. Coś będę wrzucać od czasu do czasu
Anitka 21:18, 11 wrz 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anitko fajna wycieczka była. Karkonosze? No cóż trzeba się wybrać pozdrawiam

Bardzo fajna, szczególnie, że udało się różne rzeczy i aktywności połączyć. Tak min. Karkonosze.
Bardzo urokliwe są tamte rejony. Pierwszy raz w tamtych stronach byłam
Wiolka5_7 21:26, 11 wrz 2018

Anitko jak u ciebie walka z ćmą ?
Właśnie dziś u siebie znalazłam 4szt.larwy na 1 buksie
Będę wakczyć,ale mam nadzieję,że to nie walka z wiatrakami
Anitka 21:33, 11 wrz 2018

Melduje, że u mnie nalot ćmy zakończony, od tygodnia nic się w pułapki nie łapie i nie ma na co polować Bukszpany nie ucierpiały, oznak ucztowania ćmy nie ma. Robiłam opryski SpinTorem i Lepinoxem Plus.

Pułapki wiszą nadal, bo może być kolejny nalot, bo jesień póki co ciepła. Będą informować kiedy kolejna inwazja azjatek się pojawi. W okolicy widać już oznaki ucztowania ćmy. Pojawiają się usychające bukszpany.

Pogoda rozpieszcza. Trzeba tylko wykorzystywać wszystkie nadarzające się chwile na rozkoszowanie się tym kończońcym sie latem. Rozplenice mienia się się w porannym słoneczku. Pojedyncze jeżówki zaczynają zasychać.