Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Róża Jan Paweł II i inne białe 17:59, 27 maj 2014

Do góry
O towarzystwie dla róż poczytaj tu
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/178-kompozycje-z-rozami-w-roli-glownej
Róża "Chopin" 17:55, 27 maj 2014

Do góry
Są specjalne podłoża do róż - jeśli chcesz to możesz takie zakupić Ale nawet jak posadzisz w zwykłą ziemie z worka to też będzie OK Bryłę zostaw w spokoju - tak jak rosła w pojemniku tak ją posadź
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:52, 27 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Sebuś Twoje zdjęcia też jak zawsze przeładne... Ja nie mam już jakoś - przynajmniej na razie - chęci swoich dodatkowo cokolwiek obrabiać, wklejam jak zrobiłam - czasem - jedno lub dwa obrobię dodatkowo ale to zajmuje mi za dużo czasu uznałam
Widzę na jednym ze zdjęć przywrotnik ostroklapowy - kupiłam sobie w tym roku i posadziłam kilka malutkich sadzonek... czy on się szybko rozrasta???
Dom ponad stuletni to już faktycznie dom z duszą... Mój rodzinny dom też już stuletni jest i budowali go moim pradziadkowie - niestety teraz już do nas nie należy... Jest wpisany na listę zabytków - tak jak dużo domów na tej ulicy - i niestety czasami to jest utrudnienie bo nie można nic w nim zmieniać.
Pozdrawiam Sebuś

Przywrotniki rosną jak głupie - od Alinki dostałem w 2012 wielką sadzonkę - teraz mam takich sadzonek kilkanaście Te potttfory zarosły mi róże i inne byliny - nawet świerki pochłonęły
Dom na szczęście możemy zmieniać i ciągle to robimy, bo co chwilę coś wymaga remontu - taki już urok starych domów
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:45, 27 maj 2014

Do góry
MalgosiaR napisał(a)
Witaj Sebek,

po pierwsze gratulacje!!!! z powodu matury i ogrodu oczywiście. Podglądam i się nie udzielam ale zdjęcia przepiękne robisz.
Po drugie przychodzę za sprawą, czy można w jakiś magiczny sposób ściągnąć zdjęcia umieszczone na ogrodowisku. Szukałam ale mi się nie udało znaleźć. Straciłam zdjęcia a chciałabym zrobić porównania, czy da się ściągnąć?
Z góry dzięĸuję za pomoc

Klikasz prawym przyciskiem na myszce " Zapisz grafikę jako" - i ściągasz Pozdrawiam
Jak rozmnożyć cisy 17:42, 27 maj 2014

Do góry
Jeśli Ci się chce to możesz je cieniować, zwłaszcza w upalne dni. Myślę, że te sezony o których pisała Halina to lata Cisy są wybredne pod tym względem
Przycinanie - cięcie tui 17:40, 27 maj 2014

Do góry
Teraz iglaków nie tniemy, czekamy z cięciem do czerwca. Bardzo dobrze, że przygotowałeś ziemię - myślę, że nawożenie nawet nie jest konieczne. Jeśli chcesz to możesz je spryskać pinivitem albo florovitem - jednak zmniejszyłbym zalecaną dawkę, żeby nie przedobrzyć.
Thuja "Aureospicata" 17:37, 27 maj 2014

Do góry
Ja bym je obciął, a potem zasilił pinivitem - może ruszą kolejny raz? Jak nie to trudno, ruszą kiedy indziej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:15, 27 maj 2014

Do góry
Sebek gratulacje póżne ale nie miałam kompa długo i zanim nadrobiłam czas leci Zycze sukcesów w znalezieniu dobrej pracy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:01, 27 maj 2014

Do góry
Witaj Sebek,

po pierwsze gratulacje!!!! z powodu matury i ogrodu oczywiście. Podglądam i się nie udzielam ale zdjęcia przepiękne robisz.
Po drugie przychodzę za sprawą, czy można w jakiś magiczny sposób ściągnąć zdjęcia umieszczone na ogrodowisku. Szukałam ale mi się nie udało znaleźć. Straciłam zdjęcia a chciałabym zrobić porównania, czy da się ściągnąć?
Z góry dzięĸuję za pomoc
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:57, 27 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Prześliczne zdjęcia Róże z powojnikami szczególnie mnie zauroczyły

Sebuuuuśśśś - fajnie że wpadłeś Dzięki za koplimenta Twoje zdjęcia też zawsze cudniaste są - w końcu aparaty mamy takie same
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:40, 27 maj 2014

Do góry
Prześliczne zdjęcia Róże z powojnikami szczególnie mnie zauroczyły
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:31, 27 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Dziś bedę pryskać
Na buku Zlatia zamieszkała zdobniczka bukowa
Szlak by ją trafił

Ja próbowałem, ale codziennie leje - no i pryskać się nie da.... Za chwilę mszyce zjedzą mi róże....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:18, 27 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Nawet nie wiesz, jak ja jestem ciekawa twojego przyszłego ogrodu i domu, znając twój styl, co lubisz, będzie czad, mam nadzieję, że doczekam

Mam nadzieję, że ja też doczekam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:14, 27 maj 2014

Do góry
Pszczółko - kiedyś muszę wrócić do ogrodów angielskich Ale mam teraz inne priorytety
A dom ma historię, budowali go moi pradziadkowie - lub prapradziadkowie? Chyba to drugie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:11, 27 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Anita - wszystkiego co najlepsze

Dzięki serdeczne za pamięć
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:01, 27 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ehhh ten zakątek z czosnkami - posiedziałaś tam choć na minutę? Bo ja mógłbym siedzieć póki by nie przekwitły

Codziennie tam zaglądam, w sobotę przycięłam liście, żeby nie szpeciły Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:19, 27 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Mieszkam w ponad stuletnim domu i rzeczywiście mocno się trzyma

Twój dom ma historię? Ponad 100-letnią?

O jak myląca jest rzeczywistość.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:16, 27 maj 2014

Do góry

Nie mam teraz miejsca, ale w przyszłym ogrodzie na pewno będą

Nawet nie wiesz, jak ja jestem ciekawa twojego przyszłego ogrodu i domu, znając twój styl, co lubisz, będzie czad, mam nadzieję, że doczekam
Pszczelarnia 14:12, 27 maj 2014

Do góry
No i znów będziemy Cię widzieć, super
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:03, 27 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Naprawdę są piękne Sebciu, sadź koniecznie, tylko pierwsze 2 lata trudne, potem jakoś juz idą
tak, sa stworzone do tego i potem cięcie, może szybciej będą rosnąć?
w tym miejscu kilka hakone, i kolory z bukami super mariaż...i hosty w zbliżonych kolorach ]

Nie mam teraz miejsca, ale w przyszłym ogrodzie na pewno będą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies