Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żywopłotki cisowe. 00:12, 30 cze 2018

Do góry
wiosna123 napisał(a)
cudowny widok , przepięknie

Southern Belle

Za drzwiami do ogrodu... 00:08, 30 cze 2018

Do góry
sierotka napisał(a)

Za drzwiami do ogrodu... 00:06, 30 cze 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ale fajnie Aniu uchwycilas rudzika.
I jeszcze rodzinka. Super.
I u mnie bywa często na pergoli siada.może też gdzieś na w pobliżu gniazdo.

U mnie kolejny już rok rudziki wiją sobie gniazdko na tarasie i ogród jest pełen ich świergotu.Czasami wydaje mi się że Rudzik specjalnie blisko mnie lata jak coś robię w ogrodzie i świergoli.Tylko nie wiem czy dla towarzystwa,czy mnie wygania że swojego terytorium,ale raczej przyjaźnie jest nastawiony
Żywopłotki cisowe. 00:00, 30 cze 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Kilka lat temu straciłam jabłonkę. Też nie miał kto pnia wyciąć to teraz jest podporą dla clematisów [/quote

Gosiu! właśnie na tym drzewie miałam posadzić 'Piligrim' i tak posadzę.

Kleszcz mi wszedł pod łopatkę w tym miejscu gdzie jest biustonosz.
Musiałam go nosić kilka dni.
zaczęło swędzić, dojrzeć nie mogłam, bo z tyłu, w lustrze myślałam że pypeć, brodawka.
Coraz mocniej bolało, aż eM wczoraj stwierdził kleszcz.
W ośrodku pielęgniarka urwała go.
Dziś dostałam antybiotyk , za trzy tyg. badania.

ciągle coś mnie ukąsi, mrówki łażą, do domu przynoszę, ale o kleszczu nie pomyślałam.
W ubiegłą sobotę zaczęłam zupełnie wycinać przy ziemi szpaler spirei, pewnie tyle dni go nosiłam i kąpiele nie pomogły.

spryskają cały ogród od kleszczy, a ja zacznę robić opryski owadobójcze.
bo w ciągu dwóch tygodni coś ugryzło w prawą nogę, jakby róża ukuła, obrzęk miałam 9 cm śr. wczoraj ucięło mnie w drugą nogę w tym samym miejscu i siedzę z kompresem sody. Obrzęk też poszerza się.
W pierwszym i drugim przypadku byłam przy różach dziwne.

Dziś poleciałam z opryskiwaczem dałam Decis

Tylko narzekam, kwiatki rozwijają się, pierwszy raz mam taką cynię.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 23:59, 29 cze 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Aaaa i jeszcze fota miskanta Yaku Jima dla Keri. Szukałam foty z zeszłego roku ale nie mam, był taki marny że nie robiłam mu zdjęć. Mam tylko fotę zaraz po zakupie - na pierwszym planie, w doniczce z kijkiem, w tle seslerie jesienne. Druga fota to stan obecny czyli po roku.

Mówiłam, że kępa jest trzy razy większa. Nieprawda, jest pięć albo sześć razy większa .

Hmmm... Twój zakup w porównaniu z moim to mutant ) zrobię jutro fotkę mojego to zobaczysz jaka sierota. Zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno to jest miskant, podobne wątpliwości mam co do molini variegata tez jakaś taka nie wydarzona.
Ptasi gaj 23:58, 29 cze 2018

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 23:57, 29 cze 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Rany ale cuuuudne maluchy.
Zawsze jak patrzę na te biało pomalowane drewno to żałuję że u siebie brąz dałam.

Mieliśmy niezły ubaw jak pierwszy raz wyleciały z gniazda i próbowały nieudolnie latać po tarasieA wcale się nas nie boją ,dają się brać w rękę
A drewno zawsze można przemalować i tak trzeba co jakiś czas odnawiać,zabezpieczać od nowa
Moje duże pergole w tamtym roku były tikowe,czy jakieś takie
Ale jak już człowieka weźmie na biel...nawet mój RM (oswajany pomału małymi bielonymi elementami np. skrzyneczka)...już nie protestuje ,myślę,że się przyzwycził i akceptuje.

Ogród w budowie - nieustającej 23:51, 29 cze 2018

Do góry

Bardzo lubie to miejsce u Ciebie...
Dwa ogrody 23:48, 29 cze 2018

Do góry
Rench napisał(a)

Co to za cudeńko ? Liście jakby hortensjowe.....

Połaziłam troszkę po Twoich włościach,mam nadzieje,że burza dużo szkód nie wyrządziła.
Pashminy wspaniałe, właśnie czekałam na ten show 5sztuk
Zakwitł mi jeden piękny,pełny mak.
Chyba od ciebie,bo innych nie miałam. Inne nasiona nie wiem gdzie posiałam, odreagowywałam zmartwienia w ogrodzie i jak się obcięłam,nasiona były wysiane,torebki puste poskładane,ale gdzie i co posiałam nie pamiętam.
Nawet zdobyczne firletki biało-różowe gdzieś zamotałam.
Jak ujarzmiasz perłówkę,moja się bardzo rozkłada.Musiałam związać.
Dalie masz piękne,moje cały czas w pąkach.

Chyba Cię myślami przyciągnęłam
Zmartwień współczuję, dobrze, że już po nich. Firletki rosną, oznaczone, tylko jak wysłać małe sadzonki, no i czeka na Ciebie biała

Dwa ogrody 23:42, 29 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Piekna jest Twoja roza, cudnym bukietem zakwitla, a jablonki szkoda

Pashminy w tym roku ładnie kwitły

specjalna fotka dla Ciebie

Dwa ogrody 23:39, 29 cze 2018

Do góry
Miro, cieszą mnie Twoje odwiedziny Czekam na relację z podróży, jak zawsze nietuzinkową
dla Ciebie donicowo przy szklarence

Ogród zapracowanej mamuśki 23:38, 29 cze 2018

Do góry
Przywiózł mi dzisiaj pan obornik, poprosiłam o przekompostowany, ale chyba jednak dostałam ten świeży straaaasznie śmierdzi sporo już rozprowadziłam po moim piachu, a ta kupa wcale się nie zmniejszyła

Czy można coś zrobić z tym obornikiem (chętnie go na później zostawię), tylko co zrobić, żeby on tak nie śmierdział?

Dwa ogrody 23:31, 29 cze 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Łapiesz zapewne oddech w ogrodzie. Po roślinkach wcale nie widać, że przeszła wichura. Pięknie jest!

jeszcze oddechu nie złapałam, ale już coraz bliżej za to łapię kwiaty liliowców, bo za szybko przekwitają

Ogródek Ewy 23:26, 29 cze 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Fajnie mieć takie ADHD
Sympatyczne spotkanie miałyście i miło Was zobaczyć na fotkach Takie spotkania mają oprócz wielu i tę zaletę, że zdjęci wrzucane przez dziewczyny pokazują ogród z innej perspektywy i kwiatki, których jeszcze nie widziałam. Oczywiście, bardzo jest też prawdopodobne, że je wcześniej przegapiłam, a teraz mi się objawiły jako nowe

Twoje niebieskie hortensje będą mi się śniły po nocach I to będą piękne sny
Pozdrawiam cieplutko Ewuś

Na fotkach dziewczyn ogródek faktycznie wygląda inaczej niż na moich
Tak jak napisałaś inna perspektywa zrobiła swoje.
Spotkanie jak zawsze miłe i jak zawsze zbyt krótkie, ale już szykuję się kolejne.
Niebieskości w tym roku bardzo się popisały więc grzechem byłoby ich nie pokazać.
Czekam na zdjęcia z Twojego ogrodu.
Buziaki.
Na dobranoc.

Dwa ogrody 23:25, 29 cze 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! pięknie Ci wszystko rośnie, a jak szybko!

Karola, rośnie jak wszędzie, ale ciągle coś uzupełniam, przesadzam. Wykopałam lawendę Vivę jakiś czas temu, bo krzaczory porosły olbrzymie i trochę miejsca zyskałam
jeżówki odmianowe

i zwykłe rozkręcają się

Żywopłotki cisowe. 23:24, 29 cze 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Widzialam straty po wichurze Dobrze, ze tylko tyle się stało. Wazne, ze nie Wam i domowi. Pewnie, ze przykro ale na takie zjawiska nie mamy wpływu. Rosliny dadza sobie radę szczególnie, ze potrafisz wspanialeo nie zadbać.

a dziś tylko zawiało mocniej w jednej chwili, a potem zobaczyłam wyłamało dwa łuki złączone razem, mam przejście od domu do ogrodu.
czyli razem 4 szt, bo dwa po dwa. zarosły bylinowym clematisem.

Też szkoda, trzeba wszystko ściąć.
Fakt to były słabe łuki tanie, ale w ziemię wbite aluminiowe rurki a w to włożone rurki łuków i zardzewiały.
Robione w 14 r.
Teraz trzeba coś wymyślić coś innego.

Przechyliło w stronę ogrodu.
Anna i Ogród 23:20, 29 cze 2018

Do góry
Dubelek więc wstawiam selfi z Pęchcina
Dwa ogrody 23:14, 29 cze 2018

Do góry
Łucja, poznajesz, który z nasionek od Ciebie?

Dwa ogrody 23:12, 29 cze 2018

Do góry
Jolanka, Kasia, Karola, dzięki za troskę, wtedy nic się nie stało w ogrodzie, za to dziś w nocy złamała się część starej jabłoni w leśniczówce

anpi, Pashminę już przycięłam, kwitnie tylko jeden spóźniony pęd, większość róż już oczyściłam

Przedziwny Ogród 23:04, 29 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajna jeżówka, taka słoneczna

Witaj Danusiu Też mi się ona podoba. I podobnie pomyślałam o niej.
Dla odmiany spokojniejsze kolory....
Pozdrawiam goraco

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies