Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 14:09, 09 sie 2018

Wiesz Aniu ja mam pierwszy rok trawy. Pod wpływem Ogrodowiska oczywiście. Zobaczę więc jak będzie z zimowaniem. Hortensje tez bardzo lubię, gdybym dzisiaj zakładała ogród to posadziłabym tylko jedną odmianę. Prawdopodobnie byłyby to Limelighty.
Pozdrawiem Cię Aniu gorąco ( tzn. upalnie ).
Adela 14:52, 09 sie 2018

Ja też początkowo nastawiłam się na Limelighty. Poźniej dokupiłam ich karłową odmianę Little Lime. Nie jestem zadowolona z tych maludów LL. Ładnie wygladają na początku sezonu, gdy są limonkowe. Teraz limonka brunatnieje i kolor ich nie podoba się mi. Przesadzę je do półcienia, może dłużej będą seledynowe?
Dość fajne opinie słyszę o Silver Dollar. Zakwitają troche później i długo pozostają kremowe.
Przekonam się

W poprzednim poście pisałaś, że leniuchujesz. Kiedy masz na to czas , gdy cały dzień jesteś z Jasiem?
Pozdrawiam
gogo 15:14, 09 sie 2018

No właśnie, kiedy leniuchujesz, przy Jasiu na pewno się nie da
Gdybyś posadziła hortki jednego gatunku, żal by Ci się zrobiło, że nie masz innych np, ogrodowych lub piłkowanych
basia3012 23:11, 09 sie 2018

Ech dziewczyny ale Wy szybkie. Leniuchuję w week-en-dy . Na co dzień nie da się. Chociaż nie pracuję, tylko się bawię, caaaały czas A to budujemy domy lub wyscigówki z klocków, a to malujemy np. papierowe talerzyki dla mamy, a to robimy wyścigi samochodowe. Nie chodzimy ostatnio na rower ani na spacery bo upał. Jak potępieńcy siedzimy w domu . Jasiu ostatnio nie chodzi do przedszkola bo chyba za długo był z dziećmi i panią na dworze w upał i miał potem b. silny ból głowy i wysoką gorączkę powyżej 39,5 . Tak było przez dwa dni. Więc teraz gdy jest zdrowszy, chociaż na ból głowy jeszcze się skarży, rolety u mnie są opuszczone do połowy i w domu siedzimy bo tu w miarę chłodno. I musimy te upały przetrwać. Aha, i jeszcze śpimy prawie 2 godziny. Tzn.Jasiu śpi a ja do.... komputera
Ależ się rozpisałam o sobie. Przepraszam.
Dzisiaj aparat, o dziwo, naprawił się sam. Zrobiłam mnóstwo zdjęć wieczornych. Bo wcześniej podlewałam ogródek. Jutro wstawię je.
I ELU moją Silver Dollar też Ci pokażę.
Pozdrawiam serdecznie. Do jutra
basia3012 23:14, 09 sie 2018

Co do hortek jednego gatunku to Grażynko pewnie byłoby tak jak piszesz. A nawet na pewno tak by było. Pozdrawiam.
gogo 00:11, 10 sie 2018

Basiu, jak ja Ci pozytywnie zazdroszczę czasu spędzanego z wnukiem. Mnie takie zabawy ujęłyby lat, czułabym się jak dziecko
W tym przedszkolu to jakiś personel bez wyobraźni, w takie upały wychodzili na spacery? Dobrze, że z Jasiem nie stało się gorzej, życzę Mu zdrówka, a pod okiem takiej babci stanie się to szybko
Ach, o leniuchowaniu nie doczytałam, że w weekendy
Ślę Tobie i Jasiowi pozdrowienia
BasiaLT 09:53, 10 sie 2018

witaj Imienniczko przyleciałam zobaczyć twój wątek i jestem zachwycona. Masz piękny ogród i niesamowite dekoracje. Oczywiście zaznaczyłam do ulubionych i będę częściej zaglądać.
basia3012 16:28, 10 sie 2018

Zdjęcia z wczorajszego ogrodu. Na pierwszych dwóch te hortensje kupione na OLX. Na trzecim hortensja Great Star po upałach. A na ostatnim jeszcze kwitnący Polish Spirit.
basia3012 16:33, 10 sie 2018

basia3012 16:38, 10 sie 2018

Napierwszym zdjęciu kwitnie drugi raz ostróżka, na następnym powojnik Mazurek, a na następnym powojnik bylinowy Alionuszka( słabiutko rosnie- do przesadzenia)