Dzień dobry. Dostałam w zeszłym roku w prezencie kilka różnych cebul. W tym lilie. Większość udało mi się zidentyfikować, ale z tą jedną mam problem. Pomoże mi ktoś ustalić, co to za anonimowa piękność? Z góry dziękuję za pomoc ❤️
Agnieszko dziękuje.
Ja jestem też z tych ogrodników co lubią różne roślinki.Dużo różnych. I aby w ogrodzie zawsze było coś kwitnacego
Róża Excelesa rośnie bujnie, duża .I nawet szybko rośnie.
I bardzo obficie kwitnie. Tylko szkoda ,że nie powtarza kwitnienia .
Dzisiaj rano kupiłam na ryneczku 2 rudbekie.
Taką ciemną. Powinna ładnie kontrastowac z żółtymi.
Trochę zdjęcia kiepskie bo z telefonu.
I taką miniaturowa
Nakupiłam kolejnych roślin, rabata prawie gotowa, jutro nasadzenia
Pogoda się robi więc można popracować.
Ja to tak mam, że za długo jak nie pracuję w ogrodzie to potem mnie nosi i jak już się dorwę to koniec, umiaru nie znam
Dzięki za zdjęcie. Dziewczyny tną przy ziemi. Ja tak w zeszłym roku zrobiłam i nie odbiła,dopiero wiosną. Teraz tak jak ty przytnę część i zobaczę jak będzie.
Niskobudżetowe wakacje, odpoczywamy na plaży sporo Polaków, młoda bawi się z innymi dziećmi, wszyscy przyjechali autokarem... Heh. Nasza wyprawa na Korfu samolotem i potem promem tutaj jest chyba mało popularną opcją. Hm.
czy tu są dwie różne trawy ? miała być molinia moorhexe, myślałam że to trzcinnik ale w każdej z 10 sztuk ewidentnie są dwa różne rodzaje kłosów. W liściach nie ma różnicy.
no nieee... ale widok cudowny! Fajnie "pobawiłaś" się w kolorowanie hortensji. Sypałaś zniebieszczający nawóz czy tylko jeden składnik wprowadziłaś do gleby? Ja byłam w szoku, że jak w zeszłym roku byliśmy nad morzem, to praktycznie wszystkie hortensje w ogrodoach były niebiesko-fioletowe. WIdać akurat w tamtych okolicach takie gleby - pytałam właścicielkę ogródka, czy coś sypała, a ona powiedziała, że same takie wychodzą