Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Tu ma być ogród :) 20:00, 21 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a myślisz, że przesadzam? No na pewno jest lepiej niż kiedyś, dzięki forum jakiś wianek umiem sobie chociaż machnąć
Wczoraj sobie kupiłam chryzantemy do donicy, cos by trzeba było stworzyć.

jestem wręcz pewna też kupiłam chryzantemy białe sztuk 1
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 19:32, 21 paź 2016

Do góry
Hortensjowy wianek siedzi u mnie w szafie (kuchennej ) i tak sobie myślę - wyciągnąć czy nie?
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 18:03, 21 paź 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Wianek wygląda cudnie ale i masywnie. Na czym on się trzyma bo ja swój powiesiłam na dwóch wstążkach zaczepionych za rogi drzwi. To wskazówka od (zabije mnie bo zapomniałam od której) Nawigatorki albo Malkul ale raczej Nawigatorki.

Moje wianki wiszą na maleńkim gwoździku wbitym pod kątem w łączenie drewnianych listew na drzwiach.

Jabłuszkowy był rzeczywiście masywny i bardzo ciężki. Zużyłam wtedy jakieś 1,5kg jabłek

Może spodoba Ci się obecny?

Koszt: 0zł
Podkład: stary, słomiany (nowy kosztuje 3zł)
Materiały:
- Przekwitnięte kwiatostany hortensji
- Nitka

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 17:30, 21 paź 2016

Do góry
Do codziennej gonitwy doszła mi jeszcze jesienna melancholia. By trochę rozwiać smutki, zrobiłam wianek. Robicie już jakieś dekoracje?

Typografia ogrodu 16:26, 21 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

niestety wieniec nie dla mnie, tylko fotka, bo zwróciłam uwagę na materiał.
A teraz jak patrzę w zbliżeniu to stwierdzam, że bardzo podobny do mojego ubrusu z H&Y, tylko ja mam szary ;-
mozesz kawałek wyciąć i wianek zrobic
Anna i Ogród 14:52, 21 paź 2016

Do góry
Wianek i ozdoby przecudne.
Anna i Ogród 13:37, 21 paź 2016

Do góry
Ale ładnie
Wianek jest z brzozowych witek?
Wstążki super pasują
Anna i Ogród 13:14, 21 paź 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Mój wianek jesienny zrobiłam taki

Powieszony według wskazówek ogrodowiskowej forumowiczki.

I tak trochę na Halloween
[/quote

Bardzo ładny wianek,a kolor wstążki dodaje całości energii!!!
Dodam, że pięknie komponuje się z ozdobami z dyni
Pozdrawiam
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 12:55, 21 paź 2016

Do góry
Wianek wygląda cudnie ale i masywnie. Na czym on się trzyma bo ja swój powiesiłam na dwóch wstążkach zaczepionych za rogi drzwi. To wskazówka od (zabije mnie bo zapomniałam od której) Nawigatorki albo Malkul ale raczej Nawigatorki.
Anna i Ogród 12:13, 21 paź 2016

Do góry
Mój wianek jesienny zrobiłam taki

Powieszony według wskazówek ogrodowiskowej forumowiczki.

I tak trochę na Halloween
Tu ma być ogród :) 10:56, 21 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

nie przesadzasz? ... z tym niedocenianiem sie?

a myślisz, że przesadzam? No na pewno jest lepiej niż kiedyś, dzięki forum jakiś wianek umiem sobie chociaż machnąć
Wczoraj sobie kupiłam chryzantemy do donicy, cos by trzeba było stworzyć.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:41, 20 paź 2016

Do góry
Pawlus - jeśli Właściciel takiego ogrodu i takiego stawu widzi coś idealnego w moim - to uśmiecham się radośnie i dumnie
Brzoza na razie moknie w deszczu...

Lindsay
- mokry rok ograniczył nasze wydatki na podlewanie, ale zafundował grzybowe plagi. Cóż... życie.
PS Edytko - wciąż pada i nie zrobiłam jeszcze fotki Adagio, ale pamiętam.

Sebek
- mnie też ciekawią. Na każdym lotnisku, podczas każdego wyjazdu... Gromadzę, a potem przeglądam, przeglądam, przeglądam... I nie nudzą mi się. Tematyka wciąż ta sama

Agatko
- jesień bardzo nostalgicznie mnie nastraja.

Matko
- tawułki rosną u mnie w cieniu przez zdecydowaną większość dnia. Fotka zrobiona w zachodzącym słońcu, które zagląda do nich tylko na chwilę. W dodatku rosną w najbardziej wilgotnym miejscu mojego ogrodu i chyba to ma wpływ na ich dobrą kondycję.

Makao
- dynie maluj farbą w sprayu! Połóż jedną obok drugiej /w ogrodzie! bo farba cuchnie / i pryśnij farbą z odległości 50cm. Po godzinie przewróć na druga stronę i powtórz zabieg. Ot, cała filozofia.

Wianek na drzwi? Ja powtórzę pewnie jabłuszkowy, bo jabłonka mojej Mamy znowu ugina się od owoców. Robiłam też wersję z owoców dzikiej róży. Wystarczy najtańszy podkład słomiany, mech i wykałaczki
Efekt był taki:

Ren - tak sobie myślę, że właściwie wszystko mi jedno jakie mam miskanty... Lubię każdą wersję gracków/pseudogracków i nn kupionych jako gracki

nicol - miło, że zajrzałaś Lata świetlne nie byłam u Ciebie - przyznaję bez bicia, ale... pamiętam, że nową rewolucję robiłaś. Muszę koniecznie zajrzeć!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:30, 20 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ciekawam bardzo co tam zakupiłas do roga?
powiesz?
czy tajemnica?

wianek uwiłas?

Uwilam
Na razie nie zdradzęnabylam coś konstrukcyjnego
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:25, 20 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Widzę że i Ciebie na poroże wxielo.ją też zaczęłam brać się za swoje ale jeszcze chwilę potrzebuje.nawet dzic coś dokupilam Do niego
Twoje czarne wygląda groznie
Ja też działa świątecznie tylko cichutko siedzę wec mnie Twoja jemioła mazurska nie dziwi.a dziś wianek adwentowy jeszcze w planie mam.
Relacje widziałam.bosko tam i ten dom...

ciekawam bardzo co tam zakupiłas do roga?
powiesz?
czy tajemnica?

wianek uwiłas?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:28, 20 paź 2016

Do góry
Mam widać bardzo pomysłowa. Pomysł na wianek jemiołowy jak znalazł na Boże Narodzenie.
Ogrody w jesiennej odsłonie piękne. Razem z Martą tworzycie wspólny wątek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:30, 19 paź 2016

Do góry
Widzę że i Ciebie na poroże wxielo.ją też zaczęłam brać się za swoje ale jeszcze chwilę potrzebuje.nawet dzic coś dokupilam Do niego
Twoje czarne wygląda groznie
Ja też działa świątecznie tylko cichutko siedzę wec mnie Twoja jemioła mazurska nie dziwi.a dziś wianek adwentowy jeszcze w planie mam.
Relacje widziałam.bosko tam i ten dom...
Ogród z łezką II 18:25, 12 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

W tym roku planuję zrobić pierwszy wianek w życiu. Zaczynam myśleć jak go powiesić. Dzięki za wskazówki, wszystko wypróbuję

Ooo, to pierwszy krok już jest - decyzja
Wianków własnoręcznie jeszcze nie robiłam, ale też zrobiłam pierwszy krok niedawno, kupiłam pistolet na klej Ale wianków mam parę, mam rewelacyjne koleżanki Przepraszam...i kolegów!
Ogród z łezką II 15:39, 12 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Na każdych drzwiach się bezinwazyjnie da
Długa wstążka, wiążesz dwa końce do wianka i zawieszasz na drzwiach, na tym występie u góry na drzwiach się trzyma...nie wiem jak Ci to wytłumaczyć...ja jeszcze nie wieszam wianków teraz, musiałabyś poczekać. Może spróbuj Gierczusi zapytać, może ma więcej zdjęć jak to się wiesza.

W tym roku planuję zrobić pierwszy wianek w życiu. Zaczynam myśleć jak go powiesić. Dzięki za wskazówki, wszystko wypróbuję
Ogród z łezką II 12:58, 12 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

i nie az taka wazny, bo Cale Forum na nogi stawiac

ja wianek mam obok drzwi, sciana jest z drewna a na niej prawie niewidoczny gwozdzik. Mozna tez na drzwiach u samej gory, tak by jak sie zamknie drzwi gwozdzik w futrynie byl schowany ale to tez chyba nie w kazdych drzwiach sie da

Pewnie, że nie taki ważny. U mnie też rosną sobie róże NN

W metalowych się nie da...
Ogród z łezką II 12:49, 12 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
czytam ze temat wieszania wianka powrócił ...ja tam juz dawno ordynarnie wpiłam małego gwoździa ...od taka jestem

PS. wieszadło jest .....wianka nie ma

W drewniane drzwi możesz se wpić...ale tu dziewczyna metalowe ma, musi być inaczej.
U mnie wianek tylko bożonarodzeniowy na zewnątrz wisi. Jak już będę na stałe mieszkać, będę zmieniać dekoracje. Podoba mi się takie zdobienie drzwi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies