Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 11:56, 27 cze 2018

Do góry
Aguś 100 lat Kochana Oby się wszystkie marzenia prywatne i zawodowe spełniły
Mój zakątek - początki 11:53, 27 cze 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Chciałam pokazać monego ogromnego kwiatka Anabelki i nie wiedziałam do czego porównać więc tak ogrodowo co miałam pod ręką baniaczek 5l.

Wow, niezłe kwiacisko!!!
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:48, 27 cze 2018

Do góry
Jeżówka 'Green Eyes' fajnie wygląda w pąku...
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:46, 27 cze 2018

Do góry
Pokażę moje przedpłocie, nic kompletnie tam nie robię od czasu jak pokradziono mi kilka roślin... żyje własnym życiem i całkiem fajnie to wygląda... bluszcz pokrył już prawie całą rabatę i tylko gdzie niegdzie wystają jukki i szałwie...
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:42, 27 cze 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Basiu, to trzcinnik krótkowłosy? Ślicznie z różą wygląda

Magiczne ujęcie, perowskia jakby ledami świeciła

Pochwały dla eMa za altanę i powstające budowle w środku

Kasiu to trzcinnik ostrokwiatowy 'Karl Foerster', na początku ma takie pierzaste kwiaty a potem robią się wąskie kłosy...

Dziękuję, faktycznie ta perovskia niezwykła jest... wyszły też tam wreszcie lilie które dostałam od taty, dwie wielkie skrzynie były, trochę porozdawałam ale dużo wsadziłam, ogólnie nie lubię lilii ale te są fajne, nie zjadają ich robale i ten kolor intensywny pomarańczowy...
Mój zakątek - początki 11:37, 27 cze 2018

Do góry
Chciałam pokazać monego ogromnego kwiatka Anabelki i nie wiedziałam do czego porównać więc tak ogrodowo co miałam pod ręką baniaczek 5l.

Małymi kroczkami do celu... 11:36, 27 cze 2018

Do góry
a to nie jest przypadkiem Peace?
paulina_ns napisał(a)

NN ma wielkie kwiaty

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:36, 27 cze 2018
Do góry
Basilikum napisał(a)
fajnie kwitnie oliwne ziele

sprawdze pozniej czy mam metke od tego ziolka jak dokladnie sie nazywa.

To Santolina rozmarynolistna, Oliwne ziele- tak też znana w Polsce, bo smakuje jak oliwki marynowane. Dokładnie znalazłam pod nazwą Santolina rosmarinifolia viridis lub virens to chyba synonimy, ale pewności nie mam, nie znam łaciny . W Niemczech nazywana jeszcze Rosmarin blätiges Heiligenkraut, albo Grünes Heiligenkr.

Dodaję do śródziemnomorskich sałatek, drobno pokrojoną, nie za wiele, bo jest trochę twarda, a duszonym potrawom dodaje oliwkowego smaku.
Jest zimozielona, ale w tym roku wymarzła mi pod koniec zimy.
Ma też jakieś właściwości lecznicze.
Mój zakątek - początki 11:26, 27 cze 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Natko pokaż hortensję pomyloną/bez nazwy
Widoczki cudne

O tak moje wyglądają:

Moje małe wielkie marzenie 11:16, 27 cze 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Alicja ten eksperymentalnie przycięty rozchodnik na wiosnę chyba ma kwiatostany tzn., że będzie kwitł?
Zastanawiałam się czy moich wielkich, podkładających się nie przyciąć, ale się bałam tego eksperymentu. U Ciebie widać, że ładnie jest zagęszczony.
Będę wdzięczna za więcej informacji o tym rozchodniku jak dalej rośnie.

Berberysy piękne

Tak Mirelko Ma bardzo dużo kwiatostanów i jest niższy niż pozostałe, ale o to mi chodziło.

Spójrz na to zdjęcie

Tam na innych rozchodnikach też niektóre pędy poprzycinałam, widać wyraźnie: wysokie i niskie pędy, ale zobaczymy jak będzie kwitł, czy będzie miał ładne kwiaty?
Będę monitorować je, bo sama jestem bardzo ciekawa jak będą się sprawować, mi zależy na niewysokich i zwartych w miarę możliwości kępach
Kiedyś będzie tu ogród 11:12, 27 cze 2018

Do góry
Dziewczyny kochane, wreszcie i u mnie trochę popadało. Na tyle, że uznałam że mogę przesadzać. Może to nie do końca najlepszy moment ale blokuje mi to robotę.
Tak czy inaczej- utnkęłam Ktoś chętny do pomocy ?

Ogród Małej Mi 2017 11:11, 27 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mieszanka przesadzona z rabaty telewizyjnej )co była w Mai, ale musiałam przenieść je bo miały za dużo cienia I odżyły

Jak uzyskać tyle dobra? Jeżówkowo u Ciebie Aniu, wspaniałe
Odmianowe trzymają kolor i cechy w latach następnych?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:56, 27 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusia co to jest to ciemnozielone na przodku?

Rdzawe kwiaty pięknie uzupełniają rabaty.
Tu ma być ogród :) 10:43, 27 cze 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dobrze, to już nie przeciągam, choć te fotki takie na siłę bo pada.

Witam się u Ciebie i od razu trafiam na takie cudo Po nitce do kłębka i doszłam do tych pomysłowych mebli ogrodowych

Podzieliłabys się na priv kosztami jakie poniosłaś? mój eM twierdzi, że to nie do zrobienia we własnym zakresie a ja mu wyciągam takiego królika z kapeluszajak Twoje meble
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:36, 27 cze 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
No jak nie było zdjęć to nie było a tu taka fotorelacja. Super. Ja pomału ju z nie ogarinam co Ty aktualnie robisz . Tyle nowości u Ciebie widzę
Na pierwszy plan rzucają mi się buksiki przycięte perfekcyjnie. Brawo!
Overdamy mnie wuystraszyły bo nie sądziłąm ,że takie wielkie są ( jak zresztą KF ). Posadziłam ostatnio jedne i drugie w odległości ok 30cm
Twistery wychodzą super. Bardzo jestem ich ciekawa. U mnie póki co śpią.
Trawka super, szpalerek red baron bardzo mi się podoba. No a kanty Jak Ty możesz spać spokojnie z takimi kantami Wariatko. Pięknie jest!

Kochana, nie było, nie było i nagle hurtowo, tylko aparat za soczyste te zdjęcia zrobił, mam nauczkę na przyszłość, żeby spradzić najpierw ustawienia.
Teraz działam na różance i kwaśnej rabacie pod sosnami przy grysowym wjeździe, o tu:

Buksiki ciełam wg rady Darii ze Słonecznego Ogrodu zwykłymi nożyczkami dużymi, rewelacyjnie idzie, dużo łatwiej niż nożycami ogrodowymi.
Overdamy są extra!!! Kocham je, są wielkie, maja na pewno ponad 1,20 m ale wąskie, posadzone co 30 cm utworzą szczelny szpaler, fajnie to będzie wyglądać. Pwoeim ci, że właśnie się zastanawiam, czy ich lub KF nie posadzić na zakończenia trawnika niedaleko szkrzynek warzywnych, żeby własnie utworzyły szczelny szpaler. Są piękne! KF nie mam jeszcze, więc byłaby to odmiana od paskowanego Overdam, nie wiem który ładniejszy?

Twistery bardzo mnie ciekawią, nie mogę się doczekać, jak mi się spodobają dosadzę więcej. Mam na razie 16 szt na dwóch rabatach.
Kantów nie ma, jakiś chwast trawopodobny opanował trawnik, już go nawet nie pielę i głównie jest na obrzeżach, więc jak przytnę ostro kanty,przy okazji go w końcu usunę.
Nie śpię spokojnie, ale to nie przez kanty, tylko przez rodkową, stresuję się, czy dobrze zakwaszę ziemię. Nie miała baba kłopotów to sobie rodki kupiła
Buziaczki Dorka!
Do raju daleko - u Ewy 10:32, 27 cze 2018

Do góry
Machamy
Ogród Cioci cz. 3 10:30, 27 cze 2018

Do góry
Machamy jeszcze z Egiptu
Moja bajka 10:28, 27 cze 2018

Do góry
Machamy jeszcze z Egiptu
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:19, 27 cze 2018

Do góry
mira napisał(a)

Ula dzięki za pochyleniem się nad moim dylematem - na razie nie pasuje mi do otoczenia nic z cegły - choć takie bardzo mi się podobają.
Sądzę że będzie ze ścinków i tak by pasowało do całości. Ja ścinkami ścieżki
w jagodniku mam wysypane. To też nie jest najlepsze rozwiązanie bo po sezonie trzeba znów dokładać ścinków -

-------------------------------

coś mi zjadło lilie i co nażarło się i padło czy jak? pierwszy raz coś takiego widzę

Zżarło i się przepoczwarza. Pewnie poskrzypka albo co, ja u siebie takie zbieram i daleko wywalam
Moja bajka 10:15, 27 cze 2018

Do góry
Dzisiejsze zdobycze z klamiciarni

Blaszka na rojniki

Super rameczka, za 2,50
j
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies