Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe wielkie marzenie 13:48, 27 cze 2018

Do góry
alis napisał(a)
I na koniec mój wierny Towarzysz prac ogrodowych

Nawet twoj pies podziwia twoje piękne rabaty Alu
Piękne zestawienia..
Hortki też urodziwe. Hosty piękne. ;D
Jest co podziwiac u Ciebie. Oj jest
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:41, 27 cze 2018

Do góry
admete napisał(a)
Sadzoneczka z zeszłorocznych zakupów bylinowych.......

Matuchno, a co to takie ładniusie jest?
Gutlandia 13:22, 27 cze 2018

Do góry
Gosiu ja tam, jak wiadomo, nie bardzo się znam ale moja babcia w cieniu hodowała rabarbar, sałatę, lubczyk i czosnek niedźwiedzi.

Ewo miło, że jesteś. Co ja poradzę, że moim zbiornikiem na deszczówkę jest stare szambo . Zamiast zasypać wolałam zrobić odprowadzenie wody z dachu i zbierać. Tak sąsiadów mam na prawdę fajnych. Można na nich liczyć. Podleją, psa wyprowadzą, koty nakarmią, pomogą jak trzeba oczywiście z wzajemnością. Zupełnie inaczej niż w mieście, gdzie nie wiedziałam kto mieszka piętro niżej.
Niemcy mieli kiedyś taki zwyczaj, że wzdłuż pól, przy drogach sadzili drzewa owocowe. Teraz te stare drzewa powoli są zastępowane przez inne. Czasem przez lipy a czasem niestety przez szczepione klony przycinane w kulki.

Wracając do pomidorów moich koktajlowych... One rosną wielopniowo i na tych bocznych też mają kwiatki. To obciąć to czy nie? Szkoda mi trochę.

A jak gruntowe mają kwiatki w pączkach na tych "wilkach" to też do amputacji?
Liliowo i kolorowo:) 13:20, 27 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Moje hortensje to też giganty jak nigdy

Jak szalone, niektóre 3m a jakie długie grube pędy, nawet floksy mam takie wysokie.
Teraz to Anabelki i inne ogrodowe mi kwitną. Koniecznie te w cieniu musze poprzesadzac tylko gdzie? No i kiedy, ciągle gonie czas. Za tydzien w góry na pare dni potem wnuki i tak czas biegnie...

Liliowo i kolorowo:) 13:08, 27 cze 2018

Do góry

Pszczelarnia 13:04, 27 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Masz żurawkę owłosioną? Pasowałaby do cienistych zakątków u Ciebie i do koloru Twoich limonkowych rabat.

Nawet nie wiedziałam o jej istnieniu. Poczytam, dziękuję.
Liliowo i kolorowo:) 12:55, 27 cze 2018

Do góry

Pszczelarnia 12:49, 27 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tutaj widać jej siłę

Co to za odmiana róży?
Ewo jak myślisz czy ta zwykła ożanka da radę pod brzozami? Mam zamiar kupić.
Liliowo i kolorowo:) 12:48, 27 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Cudnie Danusiu

Dziękuje Ci Ula, musze inne miejsce też tak uporządkować, dużo pracy mnie czeka ale u mnie w niektórych miejscach przejśc nie idzie taki busz się robi Wróciłam z gorączką, co chwile pada no i za wiele nie idzie robić, tyły mam okropne. Kwitnie wszystko, hortensje u mnie zawsze szalały ale w tym roku to giganty będą oby tylko i kwiaty miały pięknie duże, deszcz im teraz sprzyja ale może też czyms im ponawoże dzisiaj

Blaski i cienie nowego życia 12:47, 27 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
I na koniec moich ogrodowych wywodów kompostownik pusty z którego wyskrobuję resztki pod pojedyncze rośliny.

Nie rozsiewasz sobie po ogrodzie wraz z kompostem tych chwastów, co rosną na pryzmie? Bo to strasznie upierdliwa roślina. Trudno z nią się walczy na rabatach. Mam w nowym ogródku. To chyba ziarnopłon wiosenny.
Gutlandia 12:46, 27 cze 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Dziewczyny, (...)

Nawet szambo na deszczówkę zebrało całkiem sensowną ilość wody

Jakoś słowo szambo nie pasuje mi do życiodajnej deszczówki (nawet jeśli zakwaszonej, zaołowionej i czym tam jeszcze zabrudzonej ponoć).

Poczytałam , jak zawsze. Fajne masz sąsiedztwo.
Fajny będzie Twój mieszany żywopłot. Na cisy nie namawiam.

Ale na róże mocne samograje - tak (to wielka dawka pyłku dla owadów, ale chyba nie tylko dla tych, co zżerają agrest).

Mówisz, że u Was rośnie dużo czereśni w okolicy, to fajny znak rozpoznawczy dla pól.

Blaski i cienie nowego życia 12:44, 27 cze 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jeszcze nie zaglądałam na korzonki. Najwcześniej w sierpniu. Mus czekać bo inaczej cała praca na marne pójdzie.

Lubię to połączenie marmoladki z turzycą palmową

Piękna kompozycja trawy z wieloma roślinami tworzą ciekawe zestawienia, wieęc warto je mieć
Blaski i cienie nowego życia 12:39, 27 cze 2018

Do góry
I na koniec moich ogrodowych wywodów kompostownik pusty z którego wyskrobuję resztki pod pojedyncze rośliny. Jak zna się przyjemność w dotyku ciepło przesypującego się kompostu to wie czemu lubię robić bez rękawic.

A tu druga część, która wiosną już była pełna i siadła do połowy. Dobijam do końca teraz. Jesienią chwasty będą lądowały w workach.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:36, 27 cze 2018

Do góry
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:35, 27 cze 2018

Do góry
Kochani, dzisiaj ociupinkę fauny Ponieważ trzy małe kotki szukają nowego domku.
Gdyby ktokolwiek zechciał przygarnąć, dajcie, proszę znać... Kotki są wyprzytulane do granic niemożliwości przez moje dzieci i uwielbiają wszelkie przewieszające się kwiatki, a zwłaszcza stipę
Na posty odpowiem jutro.

Anna i Ogród 12:25, 27 cze 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Strong Anabelle ma olbrzymie liście a sadzone rok temu i to kiepskie sadzonki

Cieszę się z Chabra. Śliczny jest.

Obsadzone donice na tarasie.

Witam serdecznie tu podglądacz ogrodowy czy mozna zadać pytanie na temat donic betonowych ? Czy są kupione czy wykonane samodzielnie?
pozdrawiam Asia
Pszczelarnia 12:10, 27 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tutaj widać jej siłę

Fantastyczna róża i świetnie zakomponowana. Aż zaczęłam myśleć, czy mam ją przy czym posadzić. Nie mam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies