Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:04, 26 cze 2018

Do góry
Nasz nowy domownik podwórkowy

Zarys ogrodu 13:02, 26 cze 2018

Do góry

Witam serdecznie,

niedawno kupilismy dom. Dzialka jest nowa, trawa z rolki oraz tuje od strony ulicy (cala sciana tuj) i od prywatnej malej drogi dojazdowej - jedynie kawalek do poczatku wiaty. Dzialka jest kwadratowa, kolo 25 m dlugosci jedna strona. W gornym prawym rogu chcialam dac duza hustawke, zeby na tarasie sie miejsce zrobilo i zeby miec taki zakatek wsrod kwiatow dla siebie. Bardzo prosze Was o podpowiedz:
1) zarys rabat - mam juz kupione: kaliny koralowe x4, krzewuszke cudowna x2, krzewuszke czerwona x2 - myslalam zeby je dac dookola hustawki (rabata ta ma 5m x 5m, funkie x 4,
2) bardzo chcialabym zrobic rabate z mistantem gracillimus oraz hortensjami limkami i jakims dolnym pieterkiem (moze zurawki)
Strona do zagospodarowania lezy po stronie poludniowo-zachodniej.

Z gory bardzo dziekuje za wszelka podpowiedz.

Przepraszam tez za bledy w pisowni, niestety chwilowo mam ustawiona zagraniczna klawiature.
Ogród pod akacjami 13:00, 26 cze 2018

Do góry
Witam.

mirkaka napisał(a)

Witaj, pięknie masz w ogrodzie, bogactwo bylin, kwiecia
Czy ta wysoka roślinka żółtawa chmurka to jakaś rutewka?
Gipsówka imponująca, ona lubi sucho i piaszczysto?

Ta żółta chmurka to rutewka.

Moja gipsówka rośnie na szczerku. Na wiosnę miała dużo wilgoci i jest ładna. Nie mam ziemi piaszczystej w ogrodzie, więc nie wiem jakby się zachowała

Pozdrawiam
Maria J.
Ogródkowe perypetie:) 12:57, 26 cze 2018

Do góry
Pokaż dzieciakom jaki

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 12:52, 26 cze 2018

Do góry

Huh... jeszcze dodatkowo - no bo nie oprę aby zrobić dla Was małą wrzutkę kilku letnich fotek z mojego ogrodu:

Matane!
Jan
Plamy na trawniku 12:39, 26 cze 2018

Do góry
Witam po czasie

W związku z radami postanowiłem areować i wygrabić miesca przesuszone. Całość nawiozłem nawozem wieloskładnikowym Rosafert +- 2 kg na 1m2. Opryskałem chwastoxem w dawce z opisu i topsinem. Skosiłem dobrze podlałem i wyjechałem na wakacje. Po przyjeździe tj tydzień czasu trawa wygląda jak przepraszam łaciata krowa. W miejscach gdzie jest opalona zauważyłem że nawóz jest mało rozpuszczony Podlewaczki ustawiłem na 30 min na sekcję 4 rano codziennie ale i tak chyba lipa ponieważ w Polsce podobno było grubo bez grama deszczu.

Efekt taki aktualnie poprzypalana przerzedziła się słabo rośnie to widok po tygodniu od koszenia. Jedyny plus nie ma grzybów.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 12:34, 26 cze 2018

Do góry
Yahoo!
Obiecałem Wam że wrzucę fotki z domku narzędziowego którego no co tu dużo mówić - no męczę już się z nim od dłuższego czasu. Zakończenie pewnego etapu prac cieszy zwłaszcza jeśli samemu się to wykonuje.
Jak widać - dach trój spadowy zakończony a fotki pokazują oczywiście wykonanie części prac - bo przede mną około 30% tego co planowałem, gdyż mam jeszcze w planie zrobienie ścian - mimo to zdecydowałem się na pokazanie Wam tych fotek na wątku:

ta fotka pokazuje domek z dalszej perspektywy oraz od strony sąsiada

zaś te sceen'y pokazyją domek od strony ogrodu

to ujęcie pokazuje na drugom planie w głębi ogrodu lekko na prawo - Chashitsu i jak widzicie styl i wygląd domku narzędziowego nawiązuje charakterem do wcześniej już wykonanej w głębi ogrodu herbaciarni.

Matane !
Jan

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:32, 26 cze 2018

Do góry
Kochani, jak zagospodarować ten wydzielony obszar?
Strona północno-zachodnia,bajzel łokrutny,brak zmysłu ogrodniczego zachodzące słońce litości nie miało i spaliło bukszpan i żurawki ...:/

Na działce mam stary sad, kilka bukszpanów,brzozy, wierzby świerki i milion pińcet rudbekii i nagietków- teściowa siała...

HELPUNKUUU!

Za każdą wskazówkę serdecznie dziękuję
Działeczka Asi :) 12:28, 26 cze 2018

Do góry
Nowocześnie z różAnką :D 12:23, 26 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Dostalam fote od tescia to Wam pokaze

Będę meble jak u Edyty za co jej BARDZO DZIEKUJE!!!
Podeślesz linka do Edyty mebli? zaciekawiły mnie bo jedyne co kojarzę to z betonowymi blatami stoły a meble stalowe z poduchami takimi z Ikei ale tu chyba za rzadko wypełnienia są pod poduchy o ile nie idzie na to drewniana konstrukcja, hmmm...
Droga do spełnienia 12:07, 26 cze 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

Bardzo mi się podoba u Ciebie, kolekcja lilii piękna. Anabell strong masz czy zwykłe? Ogromne kule, imponujące
Chelsea Flower Show 2018 11:58, 26 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, ciekawa jestem, jak są sadzone rośliny w tym kwadracie. Czy jest tam jeden niski wypełniacz, a pomiędzy nim powsadzane inne rośliny? Czy jeszcze jakaś inna metoda?
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:45, 26 cze 2018

Do góry
ok. Wysłałem. Dzięki.

mam jeszcze pytanie odnośnie usuwania martwych/zainfekowanych pędów. Zdjęcie poniżej: czy powinienem obcinać nawet tak krótkie objawy infekcji/obumarcia ? Nie wiem jak drobiazgowo do tego podejść.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:36, 26 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Takie bym jeszcze ze dwa, trzy chciała

Sylwuś, co to? Ale ładne!
Anulajda w raju 11:34, 26 cze 2018

Do góry
Soeur Emmanuelle albo jak kto woli Dieter Muller
Wśród brzóz i dębów 11:28, 26 cze 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Basiu, może jest jeszcze coś w moim ogródku czym mogłabym się podzielić z Tobą, pomyśl i napisz.

Dostałam od Ciebie kiedyś taką roślinkę:

Nie pamiętam jak się nazywa. Jeśli Ci się za bardzo rozrosła, to chętnie przygarnę. Za sadzonkę żółtej trzmieliny też będę wdzięczna.
Anulajda w raju 11:16, 26 cze 2018

Do góry
Princess Alexandra of Kent

i Novalis (gdzieś tam przebija się)
Ogród w remoncie 11:14, 26 cze 2018

Do góry
Brzozom chyba dobrze,wypuszczają nowe listki

A żywopłotowe derenie ,patyczki sadzone jesienią już takie

Ogród w remoncie 11:11, 26 cze 2018

Do góry
Trawka dziś posiana-ku pamięci
I frontowa,a przynajmniej jej część zaczyna cieszyć

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:59, 26 cze 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
o tyle o ile starałam się stonować kolorystykę w ogródku to jedna z pierwszych hortek została bo ma cudny kolor. uwielbiam ten etap gdy kwiaty są częściowo zielone. Chętnie bym jej posadziła więcej, ale miejsca brak!
zdjęcie tylko z telefonu [bo na inne czasu brak] i kolor jest trochęprzekłamany, w praktyce trochę taki biskupi róż

Jedne rózyczki okrywowe w pełni kwitnienia, a inne dopiero w bloku startowym

Pięknie u Ciebie, wzdycham do buszu ogrodowego
Lekcja Toszki z cięcia cisów wspaniała, super Ci poszło!
Te białe różyczki okrywowe, co to za odmiana? są niesamowite!!!
Super, że buksy przetrwały najazd ćmy, mój wielgaśny staruszek też dał radę, ćmy już nie ma Ogoliłąm go niemiłosiernie, więc wygląda brzydko ale mam nadzieję, że za rok się odbuduje
Pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies