Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Dla odmiany czas na zmiany... 13:56, 15 kwi 2016

Do góry
Co zrobić? Przemalować Na szary.
Dla odmiany czas na zmiany... 13:47, 15 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Łał, meble super będą! Też o takich marzę, ale eM na razie ma zawrót głowy, nie mogę go ogrodowo absorbować.
Jak masz za dużo brązów, to strzel sobie drewno w szarym odcieniu, eleganckie będzie.

mówisz szary?!...hmmm?...pewnie dobrze by wyglądał...ale ten teak, który jest na wypoczynku i pergoli tej za perwoskią tez dośc dobrze komponuje się z czarną podstawą....sama mnie ta niezliczona ilość brązów w kurza...ale nie bardzo mam pomysł co bym mogła z tym zrobić...
Dla odmiany czas na zmiany... 13:26, 15 kwi 2016

Do góry
Łał, meble super będą! Też o takich marzę, ale eM na razie ma zawrót głowy, nie mogę go ogrodowo absorbować.
Jak masz za dużo brązów, to strzel sobie drewno w szarym odcieniu, eleganckie będzie.
Lawendowy zawrót głowy 11:19, 15 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Dominika przeciez Tobie wysłałam priv to do Tess o namiar na yare
acha cos zakręcona jestem - szybciej piszę niz myslę
Lawendowy zawrót głowy 11:09, 15 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ok

Dominika przeciez Tobie wysłałam priv to do Tess o namiar na yare
Lawendowy zawrót głowy 10:54, 15 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Tess u Marty Finki
ja chce namiar albo ofertę jakąś
Lawendowy zawrót głowy 10:32, 15 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Tess u Marty Finki

Jolek, o Marcie doczytałam, ale ja o Yarę - nawóz pytam.
Lawendowy zawrót głowy 10:29, 15 kwi 2016

Do góry
Tess u Marty Finki
Lawendowy zawrót głowy 10:27, 15 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Mogłaby ta yara przyjść ale wczoraj dopiero zamówiłam ......chciałam juz zasilić ten trawnik bo sie prosi a ziemia mocno namoczona byłby. szybki efekt

Gdzie zamawiałaś? Też muszę kupić.
Pomysł na ogród 10:17, 15 kwi 2016

Do góry
Skula napisał(a)
wczoraj uruchomiłem kosiarkę - pierwszy raz w tym sezonie
trawa strzeliła do góry i trzeba było ją trochę okiełznać

już już prawie i będzie miała swój piękny kolor

Fajna ta Twoja kosiarka
Metamorfozy ogrodowe 10:16, 15 kwi 2016

Do góry
Zajrzałam do tego wątku w nadziei na zainspirowanie się - zwalającymi z nóg a jednocześnie pozytywnie nakręcającymi do zmian - metamorfozami.
A widzę jakąś przepychankę z nowym forumowiczem, bo "nieprawomyślny" jest
Znam stosunek większości forumowiczów do maty-szmaty, sama jej nie mam.
Ale to nie oznacza, że każdy ma myśleć tak samo, jak ja.
Każdy ma prawo do własnego zdania. Prawem każdego jest jedynie przedstawić komuś swoje racje, ale jeśli nie zostaną przyjęte - należy pozwolić mu pozostać przy swoim zdaniu.

Fundamentalizm - w każdej postaci i w każdej dziedzinie - jest niebezpieczny.

Po drugie - ogród ma stawiać radość a nie być udręką. Każdy ma prawo mieć taki ogród, jaki chce. I robić w nim to, co chce i jak chce.

To tyle w tym temacie.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:27, 14 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)

no niestety przesadzilam Silvery w inne miejsce i po zimie wyglądają jak kopki siana. One są do cienistych miejsc. Trzeba o tym pamiętać.

Niedobre wieści przynosisz Tessiu U Jagody też SC przypominało siano...
Muszę chuchać i dmuchać na moje, bo trochę im mam
W Gąszczu u Tess 15:52, 14 kwi 2016

Do góry
Uwaga ogloszenie! Warszawskie dziewczyny - mam trochę patykow hortek do oddania. Miały być dla Gosi ale Gosia nie odbiera. Jeszcze raz do niej zadzwonię a później kto pierwszy ten lepszy. Odbiór osobisty - mozna się gdzieś spotkac. Nie wysyłam
. Szkoda żeby się zmarnowaly.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:41, 14 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiu pewnie, że możesz

Z tym, że Silvery to troszkę humorzaste trawy. U Toszki i Tess pięknie rosną. U Madżenki nic nie przyrosły w tamtym sezonie a u Jagody na piasku bardzo zmarniały i poszły do wyrzucenia.
Jak chcesz więcej info o wymaganiach, stanowisku itd. to toczyła się u mnie bardzo długa dyskusja w okolicach marzec, kwiecień 2015r.

no niestety przesadzilam Silvery w inne miejsce i po zimie wyglądają jak kopki siana. One są do cienistych miejsc. Trzeba o tym pamiętać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:52, 14 kwi 2016

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Szafirki silvery i kulki bukszpanu piękne połączenie. Chyba sobie odgapię tylko kupię silvery mogę?

Kasiu pewnie, że możesz

Z tym, że Silvery to troszkę humorzaste trawy. U Toszki i Tess pięknie rosną. U Madżenki nic nie przyrosły w tamtym sezonie a u Jagody na piasku bardzo zmarniały i poszły do wyrzucenia.
Jak chcesz więcej info o wymaganiach, stanowisku itd. to toczyła się u mnie bardzo długa dyskusja w okolicach marzec, kwiecień 2015r.
Dwa ogrody 08:08, 14 kwi 2016

Do góry
Karola, korzeń Crambe Maritime zgnił, a posadziłam na górce, moja glina mu nie posłużyła.

Kindziu, ja bym ciachnęła te rachityczne przyrosty dalii, ale trzeba by pomyśleć, czy karp nie wysadzić do dużych donic tymczasowo i zostawić na powietrzu. Najwyżej w razie przymrozków przykryć kapturkami z kartonów, bo skoro już się obudziły, to nadal będą rosnąć. Potem wysadzisz do gruntu. Obcinać się nie bój, K. Bellingham tak pozyskiwała nowe sadzonki

Aganiu, słoneczko wczoraj świeciło, a ja w pracy. Muszę zajrzeć na Twój spektakl magnoliowy. Mebelki na razie w odstawce, ogród pilniejszy

Tess, ten błękit jest cudny i bardzo wczesny Ciemierniki juz w przygaszonych barwach

Irenko, próbuj z rutewką, na pewno Ci sie uda, skoro moja rosnie. Konewki juz wykorzystywane do podlewania rudych bukszpanów.

Reniu, ta naparstnica kwitnie już w pierwszym roku wysiewu nasion. Zajrzałam do linka i prostuję, to jest właśnie ta różnica w sosunku do pozostałych Ale miło, że trzymasz ręke na pulsie

Kasya, no faktycznie, trochę wielka o tej porze ta lawenda, jak kwitła w ubiegłym roku, to kwiatostany sięgały mi twarzy. Szybko wycinałam, bo zagłuszały kwitnące róże

popularny, leśny, kwitnący u mnie w różnych miejscach starego ogrodu, zabrany do nowego...

Chaos oswajany 19:06, 13 kwi 2016

Do góry
Toszka dzięki, popatrzę, pomyślę...

Tess to niedobrze. Może uda się w sobotę pojechać do jakiejś szkółki i zobaczyć na żywo, przeliczę koszty i będziemy się z mężem zastanawiać
Lawendowy zawrót głowy 07:54, 13 kwi 2016

Do góry
Kindzia nie wiedziałam ze dłuzej oko ciesza to super bo pierwsze zakwitły ))

Asiu przeciez Cie pamietam i Twoje pytanie ....tylko mi nie mow ze na oko hihihi pozdrawiam Cie serdecznie i kiedy założysz wreszcie watek ?

Aniu buziak ))

Tess zdjecie z bliska chyba powoduje ta niepewność. To napewno szmaragdy. Podwiazalismy je i wygladaja lepiej mam nadzieje ze sie wzmocnią. Co do podlewania to nie oszczędzaliśmy wody lato nas zmusiło do tego dzieki kochana za porady )

Agatko u Ciebie tyle kwiecia gdzie mi do Twoich bujności )

Sebus ze niby wpadniesz ? Hihi wpadaj wpadaj )))

Karolinka no tak omawialysmy to u Ciebie

Łukasz czyli niezle kadruje skoro taki efekt widzisz pozdrawiam lilie rosna

Pawlus no stipa mnie nie zawiodła ciesze sie mam ja w roznych miejscach i z czosnkami tez a skąd wiesz tego miejsca nie pokazałam
Typografia ogrodu 22:26, 12 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Nic a nic nie chwytam, o czym piszecie. Grypsówa jakaś, czy wielowątkowe krzyżówkowe dyskusje?

Tak sie ciesze ze zawitala.co nie jasne zaraz wytłumaczę
Typografia ogrodu 21:40, 12 kwi 2016

Do góry
Nic a nic nie chwytam, o czym piszecie. Grypsówa jakaś, czy wielowątkowe krzyżówkowe dyskusje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies