Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Chaos oswajany

Chaos oswajany

Tess 09:08, 12 kwi 2016

Ok. Tylko zapytaj mnie kontrolnie za jakiś czas czy juz się korzeni bo jakbys chciala galazki do samodzielnego montazu to służę chocby dziś.
MirellaB 12:46, 12 kwi 2016

Werka bluszcz w zeszłym roku sama ukorzeniałam zabrane gałązki z poprzedniego ogrodu. Fajnie mi się przyjął

Jesteś zdecydowana na takie kanciate rabaty? Mi osobiście się takie bardzo podobają, bo również je mam
Shemsi 21:01, 12 kwi 2016

Tess napisał(a)
Ok. Tylko zapytaj mnie kontrolnie za jakiś czas czy juz się korzeni bo jakbys chciala galazki do samodzielnego montazu to służę chocby dziś.

Oki, przypomnę się Albo namyślę się, żeby samej spróbować ale najpierw muszę jeszcze ogarnąć kilka rzeczy, a czasu tyci tyci.
Shemsi 21:10, 12 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Werka bluszcz w zeszłym roku sama ukorzeniałam zabrane gałązki z poprzedniego ogrodu. Fajnie mi się przyjął

Jesteś zdecydowana na takie kanciate rabaty? Mi osobiście się takie bardzo podobają, bo również je mam

Może i mi by się udało Jeszcze nie mam doświadczenia.

Tak, kształt rabat to jedna z niewielu rzeczy, których jestem pewna
Toszka 21:15, 12 kwi 2016

Shemsi napisał(a)

Toszko, jak miło, że zajrzałaś Obejrzałam, świetne te cisy, ale przy co najmniej dwójce małych dzieciaczków nie chcę ryzykować żeńskiej odmiany. Wystarczająco się stresowałam w zeszłym roku jak miałam lantanę, a maluch wtedy był tylko jedna sztuka.

Z berberysami trafiłaś akurat idealnie w moje wątpliwości. Muszę to jeszcze przemyśleć, co by tu zrobić, przy zachowaniu tego układu kolorystycznego

Są i męskie wąskokolumnowe Nie zawiązują owoców
taxus x media Viridis
Taxus x media Wojtek
Tess 21:18, 12 kwi 2016

Ale Wojtek bardzo wąski jest (pierwszego nie znam). Kosztowne przedsięwzięcie będzie.
Shemsi 19:06, 13 kwi 2016

Toszka dzięki, popatrzę, pomyślę...

Tess to niedobrze. Może uda się w sobotę pojechać do jakiejś szkółki i zobaczyć na żywo, przeliczę koszty i będziemy się z mężem zastanawiać
Shemsi 19:25, 13 kwi 2016

Narobiłam zaległości, a powolutku coś się u mnie dzieje.

Dwa tygodnie temu na rabacie frontowej pojawił się kolejny rododendron, trzeci z planowanej grupy, Cunningham's White (zdjęcie z 3 kwietnia):

I chyba mu u mnie całkiem dobrze na razie (zdjęcie zdzisia)

Ostatnio powstaje też u mnie przesłona warzywnika/odgrodzenie pieseła od ludzi, którzy przechodząc obok wpadają na genialny pomysł, żeby go nakarmić/pogłaskać/rzucić szyszkę do aportowania, a pieseł potem odchorowuje
No i powoli sam warzywnik
anbu 19:30, 13 kwi 2016

Weroniko śliczny rh też go kcem
Ładny kolorek tej pergoli, starannie działasz
Shemsi 19:37, 13 kwi 2016

I wiosna już w rozkwicie

ośnieżone mirabelki

tulipki jeszcze trochę

derenie się zbierają

żurawki oberżnięte do zera po zimie dzielnie walczą