Nie, od razu powiem , żwir uwielbiam, nie mam z nim kłopotu, mam pod nim grubą agro. Nie mam chwastów praktycznie wcale.
Żwirek się spisuje tam gdzie iglaki , bukszpany czy juki, tam gdzie się nie grzebie już w ziemi.
To nowe miejsce też ma agro, tylko na kawałku nie mam , tzn. tam gdzie rośliny są gęsto czyli ML, zawilce i kostrzewy.
Tak to miejsce wyglądało prędzej.
Niestety nie do końca ten obornik jest przekompostowany. Kompostował się tylko 1,5 miesiąca.
W związku z tym zamierzam dać go na dno dołka (dołki mam na 2-3 krotność wysokości doniczki), a na to wymieszaną w równych proporcjach ziemie rodzimą, żyzną ziemię (zamiast kompostu bo nie mam) i przekompostowaną korę, do tego wiórki rogowe i mączkę bazaltową i fosfor wzbogacony
Witam Was kochani
I przepraszam, że mnie tak mało tutaj. Ostatnio ciągle brakuje czasu na forum... Ciężko wszystko ogarnąć... Remonty, praca, choroby bliskich... A najgorsze w tym jest to że i wakacje dobiegły końca... Teraz trzeba czekać cały rok na kolejne ... Pozostały tylko wspomnienia i parę fot (bo aparat w naprawie)
czy ktoś może wie, co to za roślina?
Musiałam ją kupić kiedyś pod zagadkową nazwą "roślina bylinowa" czy jakoś tak. Wiem, tylko, że ma bulwy, niewykopana- nie przezimuje. Mocno się wysiewa, stąd u mnie trzeci sezon, mimo, że nie wiedziałam o konieczności wykopywania bulw na zimę. Widziałam tego lata tę roślinę w Grecji, również w wersji jasnoróżowej i żółtej
Wasze hortensje cudo... Ja dopiero zaczynam przygodę z nimi, dostałam ogrodową i ma przebarwione liście, co może jej dolegać? Miała uschnięte różowe kwiaty, ale liście są jędrne, czy może być przenawożona?