Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 17:48, 24 cze 2018

Do góry

Mus owocowy w miejskiej dżungli 17:45, 24 cze 2018

Do góry
a hortensje zaczynają

i jej młodsze siostry też wypuszczają pąki

Liliowo i kolorowo:) 17:45, 24 cze 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Danuś, u mnie ziemia mokra. Kiedy to padało, nawet nie wiem...

Wiem, że jeszcze tyłek w basenie moczycie) Byłam na Mazurach i Podlasiu i tam to jest susza, nie ma wogóle trawy ale już kwitną i hortensje bukietowe i jesienne kwiaty, malwy, floksy. A ja wróciłam a trawa w ogrodzie po kolana i zimnica straszna a ja z gorączką
Pięknie wszystko kwitnie, fioletowe floksy juz tez kwitną.

Blaski i cienie nowego życia 17:41, 24 cze 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To u Ciebie nadal ciepło? U mnie z 32stopni w ciągu dwóch godzin spadło do 25 a potem az do 15 stopni i jest wiatr wiec jest bardzo zimno.

Chłodno ale dziś przeszłam się po ogrodzie i ścięłam przekwitłe róże. U sąsiadki pobuszowałam na czereśni bo drzewo obsypane. A poza tym leżę i od 3 dni dochodzę do siebie po usunięciu zęba. Prace muszą poczekać bo mam zakaz schylania. W tym roku jakoś mi pod górkę w ogrodzie.

Liliowo i kolorowo:) 17:37, 24 cze 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Pięknie i kolorowo Danusiu cudności pokazujesz buziaczki

Dziękuje bardzo

Lubie jak kitnie groszek bylinowy, juki oszalały w tym roku prawie 2m

Moja glebo terapia 17:32, 24 cze 2018

Do góry
Aż nie mogę uwierzyć, że przez prawie dziesięć dni nic tu nie wstawiałam ani nie pisałam Choć na forum bywałam i po cichu innych odwiedzałam.

Rozpisywać się za bardzo nie było o czym, bo nic ciekawego się nie działo tylko upał i gorąco Całe szczęście, że ostatnio się ochłodziło i deszczyk polewa co chwilka. Na szczęście taki fajny spokojny deszcz bez intensywnych anomalia. Bo tego bardzo się bałam, po takich upałach wszystkiego się można było spodziewać. Ja i roślinki na chwilę trochę odetchnęliśmy rześkim powietrzem, one mają mokro a je nie muszę z wężem ganiać

Upał upałem, deszcz deszczem a ogród nie stoi w miejscu i codziennie się zmienia, ostatnio nawet trochę jak by do przodu się wyrywa i to co powinno dopiero zakwitać już przekwitło a to co nie powinno jeszcze kwitnąć właśnie kwitnie

Trochę zaległych fotek z wiejskiego ogrodu choć na dzień dzisiejszy już pewno nie aktualne.

Moje tegoroczne róże biedronkowe jednak zakwitły

doczekałam się stipy, która no może nie wygląda ale zdecydowanie bardziej przypomina stipę pokazywana w necie z delikatnymi kłoskami powiewającymi na wietrze

Liliowo i kolorowo:) 17:28, 24 cze 2018

Do góry
ewsyg napisał(a)
Danusiu, piekny jest Twój ogród. Zastanawiam się kiedy mój będzie taki dorosły. Mnóstwo masz ciekawych roslin. Róże takie duże,nie wspomne o drzewach i krzewach. Faktycznie u Ciebie jest kolorowo.
Pozdrawiam

To ma plusy i minusy, bo wystarczy, że troche mnie nie było i już tyle do cięcia jest, a pod drzewami też dużo podlewać trzeba bo czasami to i deszcz nie dociera ale lubie te moje drzewa
Dużo jeszcze przeróbek musze zrobic.
Teraz hortensje zaczynają.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:25, 24 cze 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
Zostawiam parę dzisiejszych fotek i zmykam do ogrodu bo jakoś tego zapowiadanego deszczu nie widać. Ta susza wykończy nie tylko roślinki, ale i mnie. Mam podlewania po kokardy

Cudnie tą suszę roślinki znoszą. Teraz ochłodzenie i deszcz to odżyją
Typografia ogrodu 17:24, 24 cze 2018

Do góry
Internet nie pomaga... będzie w ratach
Kłopoty - problemy z trawnikiem 17:23, 24 cze 2018

Do góry

Zdecydowana większość tak wygląda

Druga część ogrodu wygląda tak
Na całości była wymieniana ziemia.

Rok temu mieliśmy stepy ,klasa ziemi 6 Z ☺
Jakiś trawnik teraz jest ,ale aby trochę zzieleniał ☺
Liliowo i kolorowo:) 17:22, 24 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękny kolorowy i kwitnący ogród, rózyczki masz śliczne.

Troche mnie nie było, podrózowałam
Roze okrywowe to róze niezawodne, teraz dają popis no i zacwycona jestem Angelą, które posadziłam dwie z korzenia w kwietniu i tak pięknie kwitną, chyba dokupie.

Mus owocowy w miejskiej dżungli 17:21, 24 cze 2018

Do góry
Rabata, co miała być pięknie zaprojektowana staje się przechowalnikiem
Funkie, które rosły pod leszczyną nie dawały rady, w związku z tym przesadziłam je tutaj. Jak wymyślę co dalej na rabacie to zdecyduję co zrobię z funkiami.

A pochodzą z tego samego okresu co ta:

Pod leszczyną posadzę chyba rodgersię (myślę o ‘Irish Bronze’).
Tylko najpierw zrobię porządek z glebą (według przepisów przeczytanych u Polinki). Mimo, że jakość mojej gleby jest oceniam jako-taka.

Na razie po wykopaniu funkii jest pobojowisko:

Lubię go :) 17:19, 24 cze 2018

Do góry
przy pergoli jeżówka hosty i trzcinnik

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:17, 24 cze 2018

Do góry

Rabata - strona zachodnia 17:16, 24 cze 2018

Do góry
Witam.
Potrzebuję pomocy. Od strony zachodniej, blisko domu powstała taka rabata. Proszę, doradźcie co tam wsadzić. Chciałabym chyba pomieszać iglaki z krzewami kwitnącymi.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:15, 24 cze 2018

Do góry
Dzisiejszej nocy trochę popadało, rośliny odetchnęły.
Po awarii prądu i komputera mogę wgrywać nowe zdjęcia ale stare muszę szukać, bardzo żmudne zajęcie, ale jest nadzieja, że je wszystkie odnajdę

Lubię go :) 17:13, 24 cze 2018

Do góry
rabata ogniskowa

Lubię go :) 17:06, 24 cze 2018

Do góry
czosnki na rabacie przed domem

dosadzone: złocień ... przed rabatą jeszcze trawa będzie na razie zielsko

Typografia ogrodu 17:06, 24 cze 2018

Do góry
W ogródku emerytki 17:01, 24 cze 2018

Do góry
Cześć Iza, dziękuję za odwiedziny. Masz rację, Wierzchosławice leżą między Górami Wałbrzyskimi a Pogórzem Kaczawskim i kamieniem stoją.Na podwórku między kamiennymi wyniesionymi rabatami miała być trawa, ale koszenie to był koszmar, stąd pojawił się jasny żwirek/ pod nim, żeby nie rosły chwasty jest położona folia tunelowa - niezniszczalna- mimo chodzenia nie robią się dziury/.I potem, dla jakiejś spójności, żwirek jest i w ogrodzie.

To zdjęcia podwórka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies