Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:34, 13 sie 2018

Do góry

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:33, 13 sie 2018

Do góry
New dawn - nie mogę ująć całości

A tu dalia, która miała być odmianą Cafe au lait - ciekawe jak się sytuacja rozwinie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:32, 13 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Róże Bonica pięknie powtarzają kwitnienie.

A moje Boniki w tym roku zastrajkowały i mają bardzo słabe to drugie kwitnienie. A zazwyczaj było jak u Ciebie. Chyba czas dobrze je zasilić jesienią obornikiem. To moje najstarsze nasadzenia, pewnie wyeksploatowały zasoby. Co roku swoje zasilasz? Bo piekne! I też bym chętnie dała im obwódkę z bukszpanu ale przestałam je sadzić... Nie wiem co w zamian. Haniu, mam jeszcze odnośnie Bonik jedno pytanie. One puszczają takie długie baty, ciężko czasem odróżnić, które to wilki. Jak sobie z tym radzisz i czy po pierwszym kwitnieniu przycinasz całe krzewy czy tylko kwiatostany?
Wybacz tyle pytań ale chyba coś źle robię...
Ogród z rzeźbą 22:30, 13 sie 2018

Do góry

W ogródku emerytki 22:29, 13 sie 2018

Do góry
Nie " pochwaliłam " się moim " pomocnikiem ", oto on

przewiozłam nim dzisiaj brukówki z podwórka, służył mi też dzielnie przy wożeniu ciężarów i nigdy nie narzekał
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 11 sierpnia 2018 godz. 10 22:29, 13 sie 2018

Do góry

Zakochałam się w dzielżanach
Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 13 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, podoba mi się rutewka, napisz,jaka jest wysoka.
Kwiaty niezmiennie piękne, mogę oglądać bez końca, szczególnie dalie i mieczyki.
Ciesz się, że masz jednego kota, nasza czwórka też z nami śpi. Dobrze, że łóżko szerokie, a eM szczupły

Rutewkę niedawno kupiłam.2 sztuki.
Są nie duże.Ale powinny być wysokie.Może na drugi rok będą duże, maja mieć z 1, 5 metra.
Jeden kot- kotka mi wystarczy.Bardzo wystarczy.
N
To niezłe kocie noce macie
Kwiatowe ładne, dziękują za mile słowo.

A hostowe też mogą być ??
Hosta „ipple Effect

Hosta Milenium

pierwsza z prawej to Lakeside Banana Bay
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:28, 13 sie 2018

Do góry
Ogród jest wymęczony, spalony słońcem. Najgorzej jest w narożniku z brzozami i wzdłuż granicy zachodniej. Nawet barbule i rozchodniki tam podsychają, choć to rośliny na suche słoneczne stanowiska.

U Mrokasi była dyskusja o zaokiennych widokach. U siebie wciąż jeszcze się zmagam z trudnym sąsiedztwem.
Z kuchni

Z jadalni- trzcinniki maskują beton studni, bo cisy jeszcze są niskie.

Ogród z rzeźbą 22:28, 13 sie 2018

Do góry
Migawki z przechowalnika:

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 11 sierpnia 2018 godz. 10 22:28, 13 sie 2018

Do góry
To pora na kilka fotek. Wprawdzie po zostawieniu aparatu w aucie nie planowałam robić zdjęć, ale nie mogłam się powstrzymać

Malutki pod lasem 22:27, 13 sie 2018

Do góry
Strasznie mi głupio, u mnie tylu gości i tyle życzeń, a mnie brak. Przepraszam Was wszystkie bardzo i serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia.

A jak mnie nie było, to trochę śmigałam tam gdzie tygryski lubią najbardziej

Moje ukochane Tatry
W tym roku M z córką poszli na Szpiglasowy Wierch ( już nie mogę się doczekać, aż Jasiek podrośnie i będziemy wszyscy chodzić )
Razem w czwórkę w tym roku byliśmy w Dolinie Chochołowskiej, poszliśmy też do Doliny Kościeliskiej (na szczęście tylko kawałek z tymi tłumami), potem ścieżką nad reglami do Doliny Lejowej. Pojechaliśmy też na Słowację, na spacer koronami drzew Super sprawa, polecam, fajne widoki, ale najlepsze jest na górze, na wieży widokowej. W środku wisi na wysokości 32 metrów siatka, po której można przejść, położyć się itd. Myślałam, że nie zrobi to na mnie wrażenia, w końcu chodzę po górach, jakiś ogromnych przepaści się nie boję, ale tu... siatka się rusza, ma duże dziury, ledwo raz po niej przeszłam, pokonałam swoje lęki, ale nie mogłam spojrzeć w dół Najodważniejszy był Jasio, super po tym śmigał

W dzień powrotu odwiedziliśmy jeszcze Pieniny: Czorsztym, Niedzicę i Szczawnicę Szkoda bardzo, że już po urlopie....

Ogrodowo niewiele się dzieje, serbów nie ma, bo tam gdzie miałam kupić te doniczkowane zaproponowano mi takie 150 cm kopane jesienią Poczekam i kupimy te większe od razu. Urlop mam okropny, bo na tej budowie codziennie od 7 do 17 jest taki hałas, że nawet na tarasie kawki wypić nie można
Ogród z rzeźbą 22:21, 13 sie 2018

Do góry
Znowu Vintage Wine, a niech tam

Bodziszek w parze z przywrotnikiem, prawdopodobnie bodziszek wsiał się i tak sobie stworzyli duecik:

I trzy wieże Herzogin Christiana:

W ogródku emerytki 22:20, 13 sie 2018

Do góry
Przyjrzałam się moim wrzoścom i chyba szykują się do powtórnego kwitnięcia?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:18, 13 sie 2018

Do góry

Uwielbiam ten czas ich kwitnienia
Mariolko hortensję Great Star kupiłam kilka lat temu w Pęchcinie, kwitnienie było słabe, jesienią zmieniłam jej stanowisko i dopiero pokazała jaka jest piękna
Eukomisy sadzę w donicach, robię to w połowie kwietnia, łatwiej o nie zadbać żeby nie zniszczyły ich wiosenne przymrozki, do ziemi idą małe na wyrośnięcie

edit,
jedna z rzeczonych siewek tak wyglądała 22 lipca
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:18, 13 sie 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Witaj Haniu Ależ Ci współczuję tej posuchy. I tego skwaru! I choć rośliny na Twoich zdjęciach piękne, to domyślam się, że cierpisz razem z nimi z braku wody. Pozdrawiam Cię baardzo... miałam napisać ciepło, ale jednak zmienię: serdecznie

Margerytka40 napisał(a)
U mnie padało wczorajszej nocy gdzieś od 1 do późnego ranka ,fajnie podlało ogród ,przykro że deszcze Cię omijają i szkoda że nie można trochę deszczu podesłać bo podzieliłabym się

Za dobre myśli dziękuję.
Jak jestem wrodzona optymistką i niezwykle rzadko zdarza mi się narzekanie na pogodę, bo nie mam na nią wpływu, to po raz pierwszy od 5 lat ręce mi opadły w geście rozpaczy. Doraźne podlewanie nic nie daje. Trzeba by lać wodę ciurkiem przez całą dobę przez kilka dni. Co gorsze najbliższy tydzień znów bezdeszczowy i z wysokimi temperaturami.

Róże Bonica pięknie powtarzają kwitnienie.

Zakotkowały się małe rozplenice. Te duże jeszcze nie.

Tradycyjnie już w sierpniu pojawia się w ogrodzie tygrzyk paskowany. Lubię patrzeć na jego misterne zygzaki. Turzyce wygladają przyzwoicie tylko na cienistych stanowiskach.

Rozchodniki zaczynają różowieć.

Podmiejski ogródek 22:18, 13 sie 2018

Do góry
Cześć Asia, nadrobiłam Ale ładną masz tą rabatkę! O rozchodnikach muszę pomyśleć, Twoje zachęcaja. I podoba mi się ta kalina w tym miejscu, dodałabym mój głos na tak I tak floksowa też piękna, i kolory super grają, a ja się boję floksów, bo mają brzydkie doły
Remont masz, że tak powiem, na wysokim poziomie Ja robiłam w czerwcu, ale widzę, że mój to był jednak remoncik
makadamia napisał(a)

LeŚnicZaNka 22:15, 13 sie 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 22:14, 13 sie 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 22:13, 13 sie 2018

Do góry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:12, 13 sie 2018

Do góry
JoannA napisał(a)

Suszy u Ciebie nie widać, hortensje cudowne
Czy ten świerk srebrny na cytowanym zdjęciu ma taki wąski, kolumnowy pokrój, czy może go formujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies