Bardzo mi się podoba ten liliowiec z jasną obwódka na platkach, chyba takiego jeszcze nie widziałam, jak uznasz, że masz go już za dużą kępe, to pamiętaj o mnie ☺ Zdrowe hosty i floksiki na zakręcie też mi się podobają ☺
Ewelino, kosmosy rurkowe od ciebie zaczynają kwitnienie, słabo wzeszły, ale już mieć je będę, ten rok jest inny i nie wszystko rośnie tak jak powinno, w warzywniku wzeszły mi 4 pietruszki, słownie: cztery
A na dowód moich słów wstawiam fotkę kompostownika,który zrobił wróg składowania "śmieci i odpadów" koło domu:
Piękny to on nie jest,ale ma służyć a nie pięknie wyglądać! materiał z odzysku więc jak najbardziej eko
aki piękny widok obornikowy. Zazdroszczę takich zapasów obornika, głupia byłam, że nie zmagazynowałam większej ilości jesienią, miałabym teraz jak znalazł.
Trawa będzie rosła jak dzika!
Działam dalej Januszek uważa że przesadziłam z ilością obornika pod trawnik a ja mu tłumaczę ogrodowiskowe mądrości.I albo mam dar przekonywania,albo stał się bardziej uległy,bo zaczyna wierzyć w komposty,gnojówki i oborniki
A dziś gdy tylko słońce zajdzie kopanie,kopanie,kopanie….
Carex ID szybko, bardzo szybko przyrasta, ale się rozłazi rozłogami.
Hakone w cieniu mi dziczeje, w głębokim cieniu jest zielona, mam aureolę.Wolno rośnie,ale za to jaki efekt gdy urośnie podusia