Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

eda 16:20, 09 sie 2018

Iwk4 napisał(a)

Wiesz, masz rację. Doroślejemy. Ale...
Hmmm, zawsze uczono mnie, by inni byli ze mnie dumni, zadowoleni, ja później... Może w tym problem, że kiedyś jak coś dla kogoś, to potem dwa razy wracało... Teraz wszyscy robią dla siebie Aby im najpierw było dobrze. Smutne to ... Nooo, może nie wszyscy... Tu na O jest trochę ludzi takich, jak dawniej

tak wiem ja tęż już się złapałam ....ale co tam idziemy dalej jak ktoś będzie chciał coś to poprosi i zatrzymamy się a tak to wiesz bez łachy haaa śmiejmy się życie jest zbyt krótkie buziam
Makao_J 18:08, 09 sie 2018

Ale masz fajne te pomidorki. Ja mam sporo olbrzymów ale rezygnuję z takich wielkich bo dużo zachodu z podwiązywaniem. Łamią się gałęzie pod ich ciężarem a Twoje takie zgrabne. Niestety w pomidorlandii nie mają takich. Muszę poszukać.

Kociak prześliczny. Długą sierść ma. Super. Moja też wszystko pożera ale na szczęście ptaki rzadko.
Dorota123 22:15, 10 sie 2018

Ogródek piękny, to i nagroda zasłużona.
Stale po cichu podglądam Twoje poczynania w ogródku - jestem na bieżąco. Może nie wszystko czytam, ale pismo obrazkowe przeglądam. Wpisy Toszki staram się zawsze czytać i ten z dzwoneczkiem mi się spodobał. Ja kupiłam w zimie Mikołaja i on miał na czapce taki malutki kulkowy dzwoneczek.
08:39, 11 sie 2018
Iwonko gratki zostawiam

Polar bear od ciebie z patyczków z tamtego roku kwitną dziękuję jeszcze raz za patyczki, ukorzeniły mi się jeszcze 3 różowe anabelki
bacowa 06:09, 12 sie 2018

W Pęchcinie u Państwa Szmit.

Kasya 07:28, 12 sie 2018

Iwonka, bardzo milo ze się wybraliscie pomimo tego ze daleko i kiepska pogoda
Niektórzy zrezygnowali chociaż maja rzut beretem...niech żałują
W Pechcinie zawsze jest fajnie
Anusia 07:33, 12 sie 2018

Dziękuję jeszcze raz za miłe wspólne towarzystwo.

Iwk4 23:02, 13 sie 2018

Ostatni raz byłam w Pęchcinie na 5-leciu Ogrodowiska. Tym razem było sporo nowych twarzy.
Przyjechałam z dziewczynami: Anią ze "Skandynawii po krzyżacku" i Ewą z "Ogrodu bacowej". Kierowcą był mój mąż Zbyszek, bardzo mu jestem wdzięczna. Bo trochę daleko mieliśmy. Wyjechaliśmy o 4.15, aby mieć możliwość dojazdu - 350 km w drodze w jedną stronę. Potem trzeba było jeszcze wrócić, ja mogłam przysnąć sobie, Zbyszek musiał prowadzić auto... Po drodze zabraliśmy Anię i Ewę. Bardzo miło spędziłyśmy podróż. A że u nas zapowiadała się piękna pogoda, więc wszystkie wyjechałyśmy bez parasoli. W Ciechanowie musieliśmy więc poszukać parasoli. To były najszybsze zakupy. Wpadłyśmy do sklepu z zapytaniem, gdzie są parasole i za chwilę stałyśmy przy kasie. Ciut się spóźniłyśmy, więc trochę byłam zakręcona. Zapomniałam z auta parasola, więc ostatecznie cyknęłam kilka zdjęć telefonem, choć jakość zdjęć jest słabsza....
Przywitały nas dwie Anie. Dziewczyny, jak nam było miło, jak do nas podeszłyście i się przywitałyście, chociaż się nie znałyśmy w realu. I nie bardzo mogłam rozpoznać innych...

Trochę to dziwne: znamy nasze ogrody, nasze rozterki, problemy, a jak przychodzi do spotkania, to pełno obcych twarzy. Zabrakło mi trochę takiej rundy, aby każda z nas powiedziała, z jakiego jest ogrodu. Bo Danusię wszystkie znamy, a między nami jakoś nie wszystkie zdążyłyśmy do siebie podejść i się poznać.
Fotek kilka tutaj. Niestety telefonem:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8394-spotkanie-u-szmitow-w-pechcinie-11-sierpnia-2018-godz-10?page=17#post_3
Zakochałam się w dzielżanach

Toszka 23:15, 13 sie 2018

Ty w dzielżanach, a ja odnowiłam miłość do rudbekii...i wreszcie znalazłam niską, słodką i taką rudbekiową słonecznie, radośnie żółtą

(nawiasem mówię, choć z opóźnieniem - mamy laureata. Jeszcze raz dziękuję za pomoc)
Iwk4 23:27, 13 sie 2018

Toszka napisał(a)
Ty w dzielżanach, a ja odnowiłam miłość do rudbekii...i wreszcie znalazłam niską, słodką i taką rudbekiową słonecznie, radośnie żółtą

(nawiasem mówię, choć z opóźnieniem - mamy laureata. Jeszcze raz dziękuję za pomoc)

Iwonko, Piszesz nawiasem o synku? Super Gratuluję. napisz więcej na pv
Pomysł z dzwoneczkiem muszę wdrożyć.

A za 2 miesiące chyba mi się rodzinka powiększy. Tola mi uciekła do swojej miłości ulicznej i będą pewnie małe szczeniaki...

Co do rudbekii, kiedyś wprowadziłam do ogrodu tą omszoną. Sąsiadka ma jej dużo. Ona się wysiewa mi w dziwnych miejscach. Pozwalam jej rosnąć, bo taki słoneczny klimat wprowadza i za każdym razem trochę inne kwiatki ma