Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 23:12, 11 sie 2018

Dziewczynki, bardzo wam dziękuję za rady i opinie w takim razie czekam na nasionka dariowe. Kochane jesteście!
eVka 23:13, 11 sie 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Mogę zebrać Ci nasiona i wysłać. Nie szukaj juz

Wszystko już wiem i z niecierpliwością czekam na nasionka od Ciebie. Wyśle na priva mój adres. Buziaki!
Kasia_CS 23:51, 11 sie 2018

Ha, ja dziś bukiet werbeny od mamy przywiozłam U niej cudownie kwitnie- a mnie się wysiała w tym roku bez sensu w kostce i mam takie badyle na krawędziach rabat - Kuba mi ciśgle zrywa w ramach kwiatka "dla mnie" łepki werbeny
eVka 00:08, 12 sie 2018

To tak jak szałwia u mnie, sieje się wszędzie, a upodobała sobie spoiny w płytach tarasowych
eVka 00:12, 12 sie 2018

A tak na dobranoc chwilowa fotka, szykuje mi się mała ogrodniczka
eVka 10:14, 12 sie 2018

Sadziec purpurowy, kolejna bylina na mojej ogrodowej liście kolorowej zaraz zamówię, bo jest w A. zakochałam się jeszcze w szarobródku syberyjskim, no piękna trawka chyba też kupię. A miałam już nic nie kupować...
Przedpłocie mi zostało do zrobienia i odgapię od Lindsay no jej przedplocie to mistrzostwo Miskanty Kleine Fontane są w dobrej cenie w A. Czekam aż się pojawią na stanie.
mrokasia 10:38, 12 sie 2018

He he he, pewnie i ja dołączę do klubu plewiących werbenę bo ją sobie w tym roku posadziłam .
Ogrodniczka Ci piękna rośnie i w dodatku ma poczucie humoru .
Ja nic nie kupuję, mam problem żeby zmieścić to co mam w doniczkach .
11:15, 12 sie 2018
Margerytka40 napisał(a)
Ja też będę mieć nasionka i zrób tak jak Ania napisała. Teraz już nie ma sensu sadzić sadzonek chyba ,że już duże kwitnące. Ja werbenę uwielbiam i niech się sieje ile chce,to co niepotrzebne wyrywam i tyle. W tym roku mam piękny łanik werbenowy za hortkami na froncie ,motyle do niej przylatują. Jutro obfocę

ja tez miałam piekny łanik naprawde cudownie wygladał .....ale tylko w sierpniu wrześniu ....w innych miesiącach był koszmarem ...i niekończacym sie plewnikiem ...i siedziałam i wydłubywałam chwasty ...koronkowa robota ....nikomu nie polecam ...chyba ze ktos zasłuzył na karę

o werbenie jest wątek na forum ...chyba wszystko tam zostało o niej napisane ...polecam przecytac bo ja nikomu werbeny siac nie bronie tylko świadomie podejmujcie decyzję

https://www.ogrodowisko.pl/watek/230-verbena-bonariensis-werbena-patagonska

a tu mój juz nie istniejacy łanik ...wyplewiony zadbany jest super tylko żeby to osiagnąć to godziny plewnikowania i fruwania nad ziemią zeby werbeny nie połamac za bardzo

kocham werbenę patagońska ....wszedzie ...tylko nie w moim ogrodzie ....a najlepiej sie prezentuje w ogrodach preriowych ...bo zasieg wysiewu juz dawno pokazywała ta dziewczyna ...może ktoś ma czas i znajdzie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5460-w-kolorze-blue

Margerytka40 12:06, 12 sie 2018

eee_taam napisał(a)

ja tez miałam piekny łanik naprawde cudownie wygladał .....ale tylko w sierpniu wrześniu ....w innych miesiącach był koszmarem ...i niekończacym sie plewnikiem ...i siedziałam i wydłubywałam chwasty ...koronkowa robota ....nikomu nie polecam ...chyba ze ktos zasłuzył na karę

o werbenie jest wątek na forum ...chyba wszystko tam zostało o niej napisane ...polecam przecytac bo ja nikomu werbeny siac nie bronie tylko świadomie podejmujcie decyzję

https://www.ogrodowisko.pl/watek/230-verbena-bonariensis-werbena-patagonska

a tu mój juz nie istniejacy łanik ...wyplewiony zadbany jest super tylko żeby to osiagnąć to godziny plewnikowania i fruwania nad ziemią zeby werbeny nie połamac za bardzo

kocham werbenę patagońska ....wszedzie ...tylko nie w moim ogrodzie ....a najlepiej sie prezentuje w ogrodach preriowych ...bo zasieg wysiewu juz dawno pokazywała ta dziewczyna ...może ktoś ma czas i znajdzie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5460-w-kolorze-blue

Justyna ,mnie akurat plewienie siewek werbeny nie przeszkadza,wątek o niej przeczytałam nim zaprosiłam ją do mojego ogrodu i świadomie postanowiłam spróbować. Może kiedyś ją będę przeklinać nie wiem ale to moja decyzja i mój ogród
13:24, 12 sie 2018
Margerytka40 napisał(a)

Justyna ,mnie akurat plewienie siewek werbeny nie przeszkadza,wątek o niej przeczytałam nim zaprosiłam ją do mojego ogrodu i świadomie postanowiłam spróbować. Może kiedyś ją będę przeklinać nie wiem ale to moja decyzja i mój ogród

super ze sie dokształciłas ....nie ma to jak doświadczyć na sobie

aktualnie mam jeszce jedna kepę ...bo wie sama wysiała i zostawiłam ...ale wiem ze nie dopuszcze do wysiewu nasion teraz dam szanse tylko bzykom sie na niej wzbogcić i ścinam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies