I jeszcze te
telefon zienia kolory.
A taki gość przysiadł przy ciurkadełku, które jest z jednej strony odsłonięte, żeby mogły z niego pić jeże. A u stóp " ogrodnika " siedzi szara kaczka.
Witaj Basiu, z tego co się orientuję, w Polsce nie znalazłam w żadnym sklepie internetowym, a tego maleńką sadzonkę z dwoma listkami przywiozłam z Anglii. Tam rośnie całymi kępami, u nas trzeba okrywać.
Elu, ten zakup to była miła niespodzianka, za te które mam drugi rok płaciłam po 16 zł., były ładne, z kwiatami i 4 z nich nie przetrwały zimy.
te się uchowały
Ciemne, rozległe, wyraźne plamy na liściach platana. Może zdjęcie nie oddaje faktycznego stanu. Blaszka liściowa nie jest płaska, trudno zrobic zdjęcie płaskiej powierzchni. W ogrodzie walczę z mączniakiem rzekomym. Czy on również dotknął platana?
Mam pytanie, czy którejś z Was zdarzyło się po przesadzeniu jeżówek coś takiego- tak wyglądały w ubiegłym roku -
teraz tak, dla porównania z tyłu rośnie ostróżka jednoroczna, taka " koperkowa "
jeżówka to ta mała trochę zamazana główka na pierwszym planie.
Najśmieszniejsze, że teraz rośnie w lepszej ziemi.
Jest bardzo sucho nadal trzeba podlewac. Na moje nieszczescie zepsula sie pompa w studni glebinowej i trzeba podlewac z studni melioracyjnych bo z wodociagu bym poszla z torbami.
Naprawa w niedziele, spece zajeci terminy po 2 mce uprosilam i w niedziele przyjdzie.
Taka trawka co prawda nie wszedzie tak czysta, ale na 90 proc taka jest.