Też ją mam, dzisiaj kupiłam , jest bladsza od lavender,ale bardzo mi się właśnie taka podoba no faktycznie nic Ci się w ogrodzie nie dzieje! Mirelka przecież Ty masz istny cudny busz! Hortensje ogrodowe podziwiam u Ciebie co roku i w tym mnie nie zawiodą jak widzę co do weeding piano widzę,że u Ciebie ładniejsza! U mnie na kwiatach jak i w tym roku tak i w poprzednim ma takie dziwne brązowe przebarwienia w gole prawie wszystkie jasne róże u mnie takie mają, może wiesz co może być przyczyną? Jakaś choroba grzybowa czy co? Kupiłam dzisiaj mospilan psiknę wszystkie porządnie, powoli już tracę w tym roku cierpliwość do moich róż
I mój nowy dzisiejszy nabytek, oczywiście oprócz mospilanu po którego pojechałam róża novalis uwielbiam taki kolor róż, lavender jestem zachwycona, mam nadzieję,że i ta różyczka mnie nie zawiedzie swoim kolorem
Miejscem docelowym dla niej będzie wśród miskantow, tylko muszę jeżówkę przesadzić, mam nadzieję,że mi jej miskanty nie pożrą
Asiu sadzimy blisko, bo każdy chce osiągnąć szybko ładny efekt mi przetacznik też zdominował róże, ale liczę,że w przyszłym roku róże jeszcze podrosną mistrzostwo u mnie to część rabaty z przewrotnikiem, kocimietką i różami popatrz tam w kocimietce rosną munstead i róża Princess Anne
Chyba kocimietke w środku będą musiała z tamtąd usunąć
Daria lepsze hortki wg mnie bezproblemowe. Tez mam floksy ale juz dwa razy pryskalam maczniak siada. Taka pogoda cieplo i moje podlewanie sprzyja grzybom wilgoc w powietrzu.
Jak zaczyna kwitnąć to jest taka jak na zdjęciach, w miarę rozwijania staje się jaśniejsza. Ta rośnie przy ścianie domu od strony wschodniej. Ja taka niepoprawna romantyczka jestem to i romantyczne miejsca tworzę, bynajmniej tak mi się wydaje.
Stipa wygląda świetnie we wszystkich kompozycjach, ja ją bardzo lubię. Hakonka też mi się bardzo podoba, tyle, że u mnie nie chce rosnąć mam zbyt kiepską i suchą ziemię.