Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 10:04, 12 lip 2018

effka napisał(a)
U nas też od trzech dni pada z przerwami, wszystko jest bujne zielone, aż miło popatrzeć urocze masz jeżówki, hortki też widzę zaraz będą czarować w ogrodzie
Czytam, że zamówiłaś choiny kanadyjskie, cały czas się nad nimi zastanawiam, gdzie kupowałaś? Koniecznie pokaż fotki jak dostawa przyjdzie

Choiny tu zamawiałam,jutro powinny przyjść. Stacjonarnie nigdzie nie znalazłam a jeśli już to duże i cena zaporowa jak dla mnie.
Margerytka40 10:10, 12 lip 2018

anna_t napisał(a)
odwazna jesteś z tymi dereniami, ja to bym pewnie serby od ulicy sadziła
pokaż coś jeszcze..co działasz

He,he...zobaczymy jak zdadzą egzamin,na razie mi się podobają. Nie chciałam tam zimozielonej ściany i przyznam że zaryzykowałam . A co będzie to będzie
eVka 10:12, 12 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Choiny tu zamawiałam,jutro powinny przyjść. Stacjonarnie nigdzie nie znalazłam a jeśli już to duże i cena zaporowa jak dla mnie.

Dziękuję bardzo czekam niecierpliwie na fotki choinek, chcę je u siebie posadzić po garażem w mokrym i cienistym miejscu. A ty gdzie je sadzisz?
sylwia_slomc... 10:19, 12 lip 2018

Cofam i cofam i cofam, chwile mnie tu nie było, a Ty działasz pełną parą i pierwsze efekty już bardzo efektowne są Powiem Ci, że nie widziałam potrzeby aż takich zmian, ale jak oglądam to jest mega fajnie teraz. Ciężka robota i utyranie się opłaca, jak kto nie wierzy to do ciebie trzeba odsyłaćKibicuję i podziwiam za odwagę
makadamia 10:41, 12 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ja w zeszłym roku je sadziłam i na razie są ,ciekawe czy w przyszłym będą

Wyczytałam, że jeżówki z natury są krótkowieczne, więc należy liczyć na wysiewanie się

Front prezentuje się bardzo apetycznie
Margerytka40 10:42, 12 lip 2018

effka napisał(a)

Dziękuję bardzo czekam niecierpliwie na fotki choinek, chcę je u siebie posadzić po garażem w mokrym i cienistym miejscu. A ty gdzie je sadzisz?

Moje idą na kwaśną,tam też cień i dość wilgotno . Tutaj

Świerków już tam nie ma,zamówiłam 25 szt tych choin .
polinka 10:47, 12 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
[img

Śliczne kuleczki szałwi
Margerytka40 11:08, 12 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cofam i cofam i cofam, chwile mnie tu nie było, a Ty działasz pełną parą i pierwsze efekty już bardzo efektowne są Powiem Ci, że nie widziałam potrzeby aż takich zmian, ale jak oglądam to jest mega fajnie teraz. Ciężka robota i utyranie się opłaca, jak kto nie wierzy to do ciebie trzeba odsyłaćKibicuję i podziwiam za odwagę

Bardzo miłe to co piszesz Sylwia,dziękuję.
Pewnie mogłabym aż tak wszystkiego nie zmieniać i poprzestać jedynie na mniejszych roszadach ale czy spełniłoby to moje oczekiwania? Myślę,że nie. Robota z tym chwilami koszmarna tym bardziej,że korzystam ze sposobności i poprawiam też przy okazji moją glebę gdzie jeszcze mogę i na miarę moich możliwości. Ale warto bo widzę już całkiem inny ogród ,taki jaki chciałam
Margerytka40 11:11, 12 lip 2018

makadamia napisał(a)

Wyczytałam, że jeżówki z natury są krótkowieczne, więc należy liczyć na wysiewanie się

Front prezentuje się bardzo apetycznie

Wysiane raczej nie powtarzają cech ,ja je raczej dzielę co trzy ,cztery lata co je też odmładza. Front nabiera masy
Margerytka40 11:14, 12 lip 2018

polinka napisał(a)

Śliczne kuleczki szałwi

Polinko tu na pierwszym planie te kuleczki to nie szałwia a kocimiętka,też mi się w takim stadium podoba