Och Ewcia mieszasz mi w głowie

- w pozytywnym znaczeniu.
Działka jest pusta, więc można szaleć. W skarpach przy płocie są posadzone tuje co 60 cm, ponieważ z każdej strony mam sąsiedztwo, a co za tym idzie to drogi dojazdowe dlatego żywopłot z tui obowiązkowo.
Skarpa przy tarasie marzy mi się w stylu śródziemnomorskim- lawendy, trawy, szałwie, przetacznik pagórkowaty. Ziemię już tam częściowo wymieniłam na piasek wymieszany z obornikiem i torfem.
Moja działka jest słoneczna strona tarasu to południe, przód domu to północ, wiata- zachód.
jeśli chodzi o zagospodarowanie terenu nie chcę działki od tzw. linijki uwielbiam wszelkie fale

Co do bluszczu ja na necie taki znalazłam wpisz w google i zobaczysz ( Bluszcz wyprostowany 'Erecta') on rośnie do 1 m wysokości.
Wrzucam plan działki na żółto zaznaczyłam teren którym chcę się zająć w tym roku
oraz przestrzeń do zagospodarowania kolor zielony
koło studni z jednej strony chciałabym grządkę z ziołami i truskawki, a z 2 strony grządka z nowalijkami, myślę aby w to wkomponować jakieś drzewo może brzozy?? [ uwielbiam te drzewa], albo zasłonić grządki bukszpanem [mały żywopłocik] pomyślę.
Ewcia, a co myślisz żeby zamiast migdałka dać magnolię?
a przy brzozie trawy?
Kurczę na tej ścianie nie mogą być za wysokie drzewa, bo jest tam linia wysokiego napięcia