Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;)

Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;)

anna_p_k 23:14, 13 maj 2015

ale jak kopałam pod słupem to hmm sąsiad do mie "co tam kombinujesz weź wykop, przyjdą i dadzą kable ziemią" hmm marzenie i coś jeszcze śmiesznego sadzę roślinki na skarpie i ten sam sąsiad zagaduje "co tam tak sadzisz rabarbar ?"
anbu 07:45, 14 maj 2015

Ja tu widzę świadome działania Pięknie. Będę podglądać i może czegoś się nauczę, bo ja na razie w nieświadomej nieświadomości jestem
anna_p_k 10:23, 14 maj 2015

anbu napisał(a)
Ja tu widzę świadome działania Pięknie. Będę podglądać i może czegoś się nauczę, bo ja na razie w nieświadomej nieświadomości jestem

Dzięki Aniu bardzo mi miło że do mnie zaglądnęłaś to co mogę Ci polecić to szukaj na forum bardziej doświadczonych hehe bo ja w ogrodzie nawet jeszcze nie zaczęłam raczkować ale na pogaduchy do mojego ogródka zapraszam
Kuba 10:33, 14 maj 2015

skarpa wyszła superowo, kolory świetnie dobrane, tylko czekać aż roślinki podrosną
rumiankowa 21:14, 15 maj 2015

Wpadłam przypadkiem i widzę, że dobrze trafiłam przejrzałam od początku. Kolejny ogród, na który patrzy się z przyjemnością już teraz

Fajny pomysł na zagospodarowanie skarpy przy tarasie. Ja mam też wszędzie różnice wysokości i skarpy będę miała prawie w każdym miejscu także podglądam z zainteresowaniem
Luckaa 10:31, 17 maj 2015

A co bedzie przy słupach, tak pięknie wykancikowałaś?
Efffa 12:55, 17 maj 2015

pięknie Ci to wychodzi, widzę ze zmieniłaś nazwę wątku tak jak ja!
kasia 17:12, 17 maj 2015

bardzo profesjonalnie obsadziłaś skarpę, zobaczysz już końcem lata jaka będzie fajna. Co posadzisz przy słupie? ja też mam tylko, ze telefoniczny i drewniany. Obsadziłam go bluszczem pięciolistkowym, sąsiad trochę się "podniecał", bo liście jesienią do niego lecą i mu śmiecą. Mi bardzo się podobają obrośnięte bluszczem zimozielonym.
anna_p_k 07:53, 18 maj 2015

kasia napisał(a)
bardzo profesjonalnie obsadziłaś skarpę, zobaczysz już końcem lata jaka będzie fajna. Co posadzisz przy słupie? ja też mam tylko, ze telefoniczny i drewniany. Obsadziłam go bluszczem pięciolistkowym, sąsiad trochę się "podniecał", bo liście jesienią do niego lecą i mu śmiecą. Mi bardzo się podobają obrośnięte bluszczem zimozielonym.

Kasiu narazie tylko to część skrapy jeszcze dość sporo zostało i najgorsze te moje płytkie korytka, tam penie na jesteń cos powsadzam i co przetrwa zime zgości na niej na wiosne w większej ilości pod słupem mam tam tylko clematis miss bateman i nie wiem czy tam bedzie na stałe narazie go miaąłm i nie bardzo wiedziaąłm gdzie dac więc sobie tam wsadziłam i co bedę jeszcze tam sadzić to nie wiem myślałam nad Hortensją pnąca 'Mirranda' ma takie dwukolorowe listki ale hmm jeśli są zimozielone bluszcze to muszę koniecznie o nich poczytać a znasz dokładnie jakąś odmiane do polecenia ?
anna_p_k 07:57, 18 maj 2015

Kuba napisał(a)
skarpa wyszła superowo, kolory świetnie dobrane, tylko czekać aż roślinki podrosną

dziękuje Ewa juz nie moge się doczekać aż będę takie wielkie i "szmaty" bądź kory widać nie będzie