Cześć Aguś
pogoda nie pozwala nam na szaleństwa ogrodowe. W tygodniu mąż nie ma czasu na prace przy domu, ponieważ wraca o godzinie 18, czasem nawet później do domu i nawet nie mam sumienia gonić go do pracy w ogrodzie. Pozostaje jedynie sobota i to też jak wróci z pracy
Wstawiam kilka zdjęć roślin posadzonych w tamtym i tym roku.
Zacznę od magnolii Magnolia Genie i Satisfaction
Kosaćce mam bardzo wysokie ponad 1
moja ulubiona miotła

jest tak śliczna, że swoja urodą zaraziła już moje 3 sąsiadki ( kupiły też ten krzew)
kolejne kwiaty nn
kalina już w pełnym rozkwicie, to drzewko to taka moja miłość jeszcze z dzieciństwa. Te kulki białe
skarpa przy domu na razie wygląda tak będę musiała ja uporządkować kiedyś. Na dzień dzisiejszy sadzę tam byliny, które dostaje i patrzę co z tego wyrośnie
(wielkość, kolor, jak długo i kiedy kwitną)
Na pewno zostanie na skarpie preukowiec, budleja, i hortensja oraz 3 krzaki pięciornika. Wszystko zostało wiosną mocno przycięte, nie są duże, ale za to zrobiły się bardzo gęste
i na koniec skarpa jeszcze w trakcie, trzeba ją dokończyć i dopracować, dosypać ziemię i poczekać aż się wszystko rozrośnie
muszę coś jeszcze wymyślić pod schodami tarasowymi, bo moja sunia mi tam non stop dziury kopie ja zasypuję, a ona i tak odkopuje

i posadzić przy schodach surmie