Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:37, 29 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Na giełdzie spotkałam dzisiaj Fanów Ogrodowiska BYło miło Razem kupowaliśmy bazylię

Zawilec "White Lady'

to jest zawilec japonski ?

bo ja juz ze 2 x kupowalam i ciagle nie takie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:36, 29 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Donice wczoraj podlewałam do 12 w nocy, lubię chodzenie z konewką i lanie wody. Mołabym wąż podłaczyć, ale wolę konewkę. Krany mam w różnych miejscach, ale korzystam z dwóch, w garazu i przy tarasie.

usmialam sie bo ciagle slysze od mojego eMa, po co ty dzwigasz ta konewke, waz jest przeciez...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:07, 29 sie 2015

Do góry
Przed pracami w tym miejscu hamuje mnie obecność męskiej brygady RR i ich dyskoteka Nie moje klimaty muzyczne, czuję się jak na weselu

Tym razem uratowałam świerka przed ekspansją bluszczu. Hortensja na dachu nie przezimowała, był suchy badyl, nawadnianie działa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:04, 29 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Danus sama? dla nas minutka i wielu chetnych do pomocy ))

O..patrz, nie pomyślałam, muszę w takim razie zwoływać akcję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:00, 29 sie 2015

Do góry
No i zrobione, potem poszłam na ulicę, bo tam powyrzucałam podcięte pędy bluszczu. Załadowałam 3 wory 60 litrowe.

Na dachu kwitły jeżówki, trawy w tym czarna rozplenica, trytomy nie ma za to jest Agastache i liliowce i nawet były dziewanny Violeta Ostrogowce też kwitły.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:58, 29 sie 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:57, 29 sie 2015

Do góry
Niezły sajgonik był, pędy bluszczu powłaziły na świerk, między rośliny i na bukszpany. Jeszcze chwila a zielony ogród na dachu składałby się tylko z bluszczu

Pierwsze wiadro, a za chwilę drugie wiadro

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:55, 29 sie 2015

Do góry
W dól

I do góry. Budowlańcy pojechali na weekend

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:54, 29 sie 2015

Do góry
Następnie wrzuciłam na mur dwa wiadra pod kolor kaloszków Oczom moim ukazał się taki oto widok

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:52, 29 sie 2015

Do góry
Fotorelacja z prac wysokościowych

Ustawiłam drabinę, wydaje się, że jest dwie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:50, 29 sie 2015

Do góry

Na giełdzie spotkałam dzisiaj Fanów Ogrodowiska BYło miło Razem kupowaliśmy bazylię

Zawilec "Lady White'

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:49, 29 sie 2015

Do góry
Moje zakupy

Ledwo, ledwo

Ten Carex jest bardziej żółtawy niż białawy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:46, 29 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Kurcze a ja go ostatnio odstawiłam na półkę, bo Danusia go nie polecała..... Muszę jutro rano po nie pojechac.
Danusiu jak Ty dajesz radę te wszystkie donice podlewać? Ja w tym roku ograniczyłam doniczki bo z powodu skwaru musiałabym niektore dwa razy dziennie podlewac

Wszystkie te kolorowe turzyce kiepskie w zimowaniu są, to drogo to kosztuje, ale tego nie polecam? W tej chwili bardziej nie polecam Ice Dance, raczej będę z niego rezygnować bo strasznie się rozłazi. Everest jest lepszy.

Donice wczoraj podlewałam do 12 w nocy, lubię chodzenie z konewką i lanie wody. Mołabym wąż podłaczyć, ale wolę konewkę. Krany mam w różnych miejscach, ale korzystam z dwóch, w garazu i przy tarasie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:43, 29 sie 2015

Do góry
Ze mną nikt nie nadąży myślowo w ogrodzie, bo ja zmieniam decyzje co chwila. A jak sama robię, to sobie spokojnie działam i nikt mnie nie pogania
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:38, 29 sie 2015

Do góry
Otwarcie sezonu wiosennego z pracownikami robimy także u nas, bo muszę być gotowa do ogrodów klientów, a nie grzebać sama kanty i porządki marcowe Dlatego szybciutko robimy akcję u nas, a potem mam głowę spokojną, że ogarnięte i sezon otwarty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:33, 29 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dużo do zrobienia zaplanowałaś Danusiu. Ty sama swój ogród ogarniasz? Myślałam, że pracownicy Ci pomagają

Ja dzisiaj jadę dokupić berberysa, rozplenicę i hortensję Bobo, no może jeszcze jakieś trawki - zobaczę.

Mnie do roboty też nikt nie goni, ale sama tak się spieszę, bo jesień niedługo, a tyle jeszcze bym chciała zrobić

Przeczytałam, że radziłaś po przekwitnięciu floksy ściąć i podlać florowitem, żeby ponownie zakwitły. Skorzystałam z informacji i tak zrobiłam. Wydaje mi się, że mają małe czerwoniutkie kuleczki to chyba zakwitną
W floksach nie podobają mi się te brzydkie liście od dołu. Pani w ogrodniczej mówiła, że na jesień po ścięciu i wczesną wiosną jak zaczynają wschodzić to spryskać już preparatem na grzyba zmieszanym np. z jakimś olejowym i powinno pomóc. Co sądzisz o tym Danusiu?

Ja generalnie najbardziej lubię sama ogarniać. Do tej chwili zawalczyłam z zielonym dachem Mam nawet dowody zdjęciowe, sama sobie zdjęcia zrobiłam
Witek w pracy, pracownicy na wolnej sobocie...
Wspomagam się pracownikami wyłącznie w pracach siłowych i wysokościowych czyli cięcie wysokich topiarów, buka, zywopłotów, gdzie trzeba ciąć z rusztowania. Pozostałe prace wykonuję sama, nawet Witka za bardzo nie angażuję, robi prace typu : weź mi zanieś tę donicę, bo sama nie dam rady..albo posadź róże, robisz to najlepiej.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 14:29, 29 sie 2015

Do góry
Uprzejmie proszę o wklejanie wyłącznie swoich zdjęć, te są wyszparowane, co może świadczyć, że ściągnąłeś je ze strony firmy sprzedającej iglaki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:33, 29 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnio w pewnej kwiaciarni widziałam donice metalowe, jakby z surowego metalu. Po prostu cudowne ale były po 1600 sztuka. Nie przełknęłam tej ceny Donice były 3 szt x 1.600 - cena szalona wprost.

Gdyby Witek takie wyprodukował i sprzedawać za 160 zł chyba byłby szał

Idę wykonac swoj plan działan w ogrodzie. Miało być 35 stopni jest 24 to trezba podzialać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:31, 29 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Carex odmiana 'Everest'

Kurcze a ja go ostatnio odstawiłam na półkę, bo Danusia go nie polecała..... Muszę jutro rano po nie pojechac.
Danusiu jak Ty dajesz radę te wszystkie donice podlewać? Ja w tym roku ograniczyłam doniczki bo z powodu skwaru musiałabym niektore dwa razy dziennie podlewac
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:23, 29 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zdecydowanie za mało jesteś u mnie na kominkach. Ja też uwielbiam Twój ogród i kiedyś skopiuję.

Mam nadzieję, ze kiedys mi zaprojektujesz nowy ogród
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies