Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:29, 07 cze 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
poskromiłas busz
Oj w moim przypadku to raczej niemożliwe, ja po prostu lubię ze względów praktycznych ten busz. Jak rośliny rosną tak gęsto nie ma dziabania ani pielenia rabatek, po prostu nie da się wejść na rabatki.

Mój busz
Mój mały ogródeczek :) 21:26, 07 cze 2018

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
U nas w niedzielę piknik rodzinny

U nas takie pary to zapraszają na dożynki

Wycieczkę mieliście super, fajne zdjęcia
Moja bajka 21:21, 07 cze 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
trochę bajki w Bajce

Rozczula mnie widok tego domku
Mój ogródek 21:17, 07 cze 2018

Do góry
Wszystko w jednym

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:17, 07 cze 2018

Do góry
Dwie porcyjki na śniadanie, świeżutkie, własnoręcznie zebrane mniam
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:15, 07 cze 2018

Do góry
Haniu Roślinki potrzebują dużo wody, co dzień podlewanie, dobrze że mam zbiornik z deszczówką - duży oto on

stąd codzień około 3 m3 wody ( 6000 litrów wg mena) leję na ogród.
I czasem mam dość, że ponad godzinę biegam pomiędzy kranami, zraszaczami itp.
...uDany ogród 21:12, 07 cze 2018

Do góry
Wieczorem

Czubajkowy Ogród 21:09, 07 cze 2018

Do góry
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:09, 07 cze 2018

Do góry
Po 10 godzinach ciężkiej pracy w ogrodzie coś dla oka:
Czubajkowy Ogród 21:08, 07 cze 2018

Do góry
...uDany ogród 21:08, 07 cze 2018

Do góry
duju napisał(a)

Przepiękne ujęcie !!!

Dana, a macie już zamówioną ekipę do murowania? Bo u nas kosmos, facet miał przyjść pod koniec maja (umówiony w październiku) - już dwa dzwoniliśmy i tyle mówi, że przyjdzie i cisza. Już mam dość, tylko geodeta zadziałał. Nie wiem kiedy zacznie....Dziś R. kosi chwasty , co tam wyrosły.

Po cegłę dzwoniłam, mają ale ja zastanawiam się jeszcze
Ciebie podziwiam za konsekwencje w działaniu, za wizje i działanie w tym kierunku, który sobie upatrzyłaś i trzymaniu się tego !!!
Pięknie u Ciebie, aż chciałoby się odpocząć i odsapnąć od kłopotów dnia codziennego
Buziaki dla wszystkich.

Justysiu dziękuję!

Kochana my będziemy budować sami Tym razem postawimy na budynek szkieletowy, chłopcy prawie na wylocie i raczej wątpię, że będą z nami mieszkać.
Domek będzie malutki i przytulny.
Miałam podobnie z człowiekiem od murowania płotu z przodu w końcu M się wkurzył i wszystko robi sam, a ja jestem "pomagerem"
Pięknie mu idzie, fakt idzie wolniej bo po robocie ale płot rośnie w siłę
Ja już nie chcę nikogo do pracy, niestety mam podobne doświadczenia jak Ty

Mnie cegły brakło i dokupiłam u nas na miejscu bo potrzebuje jeszcze tylko 5 palet. Z transportem nie byłoby sensu ściągać z tak daleka...

Ja bez cegły nie wyobrażam sobie ogrodu, uwielbiam ten materiał.
Jestem konsekwentna, a może wręcz nudna w ojej wizji. Czasami się zastanawiam, czy to dobra droga, ale już tak mam...

Bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój świat, wierzę że wkrótce stworzysz swój!
Buziaki dla Was!!

Czubajkowy Ogród 21:07, 07 cze 2018

Do góry
A tymczasem ku pamięci jeszcze trochę roślin z przełomu maja i czerwca, które zdobią i cieszą. Bo nie tylko róże mam w ogrodzie, chociaż to one teraz grają główną rolę, niczym niekwestionowane królowe

Ursynów

Po kilku latach oczekiwania zakwitła naparstnica z nasionek sprowadzonych z Anglii - piękne ma gardziołko

Mój ogródek 21:05, 07 cze 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Patrycjo, masz tych lilii zatrzęsienie! powiedz mi, bo na pewno kojarzysz takie coś - odpadają mi pąki z lilii, w środku grasuje jakiś robaczek mały biały i jakby gnije w srodku. Jak z tym sobie poradzić? Już drugi rok mam nadzieję na piękny zapach w ogrodzie a przed kwitnieniem opadają pąki W zeszłym roku miałam poskrzypkę, w tym nic a nic, ale te pąki lecą, buuu!

Opadają pąki?

Nie,nie miałam do czynienia z czymś takim.

Z poskrzypką walczę do tej pory chociaż są to już pojedyncze sztuki.
Ja mam problem z gniciem liści ale co ciekawe mam to tylko w jednej części ogrodu.

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:04, 07 cze 2018

Do góry
Dziś pracowałam sama ,korzystając z wolnego dnia. Upał był do zniesienia,udało mi się ukończyć cały bok od rowu i troszkę frontu
Małymi kroczkami do celu... 20:55, 07 cze 2018

Do góry
No i żeby nie było,że tylko ja ciągle coś wymyślam, tym razem to mój małżonek wymyślił sobie palenisko no dobra nie jestem przeciwna, posiedzieć przy ogniu to bardzo miłe, odpreźające i romantyczne no i teraz dylemat czy wymurować je z kostki granitowej, czy kupić gotowe i będzie przynajmniej mobilne? Oczywiście mój mąż jest przeważnie dosyć szybki jak mu się jakiś pomysł wykluje i trójnóg z rusztem już gotowy, brakuje tylko paleniska i tu decyzję zostawił mi, a ja jakoś mam mieszane uczucia, więc liczę i w tej sprawie na Was

Edit. Dla zaobrazowania co mi siedzi w głowie, zdjęcia z internetu

Opcja nr 1

Opcja nr 2

...uDany ogród 20:53, 07 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Często podziwiam Twój pięknie skomponowany ogród i ogromne umiejętności pokazania jego piękna. Zachwycam się każdym widoczkiem z ogrodu.

Dorotko bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogród. Dziękuję serdecznie za miły komentarz
Dla mnie to oaza spokoju. Kocham to miejsce

Ogród pod lasem 20:50, 07 cze 2018

Do góry
Jak tam u Was, dziewczęta? Tutaj kolejny fajny dzień, przyjemne 20 stopni, można oddychać. Dzień mi minął m.in. tak:

Ogród Cioci cz. 3 20:48, 07 cze 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Nie Dorotko zioła

No bajka, to wykończenie ptaszkami cycuś malinka
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:39, 07 cze 2018

Do góry

Może i mi pomożecie! Mój trawnik umiera. Ma on 6 lat, w tym roku na wiosnę został poddany wertykulacja. Uzupełnione ubytki po po grasowaniu pędraków. Nawożone yara compleks. Jakiś czas temu pojawiły się sine plamy, popryskalam je Topsinem. Teraz to wyglada tak. Co robić?

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:37, 07 cze 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Ależ u Ciebie fajny klimacik w ogrodzie Pięknie aranżujesz nasadzenia i bukietyA jeszcze pięknie potrafisz to uchwycić aparatem!!!
Zachwycam się murkiem ,ja też mam i bardzo lubię tego typu architekturę w ogrodzieŻe też tak późno tu trafiłam...jeszcze wrócę...
Dziękuję za miłe słowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies