Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 08:18, 28 cze 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Taka piwniczka w ogrodzie to moje marzenie, no może niekoniecznie z jałowcem na dachu

wow super spotkania...widziałem juz zdjęcia Z ogrodu z Wilkiem ale Twoim okiem tez fajnie wszystko wyszło...ta ziemianka tez mnie urzekła i zapisałem usiebie w chciejstwach

widzę że dużo jeszcze innych spotkań było super zakątki pokazujesz u Kogo to było ?

Edit: doczytąłem. Ogród złudzeń i niespodzianek
Chwasty w trawniku 08:12, 28 cze 2018

Do góry
Tomeq napisał(a)

Na ostatnim zdjęciu moim zdaniem chwastnica.
Trawy niepożądane w trawniku 08:09, 28 cze 2018

Do góry
Faber napisał(a)
Witam serdecznie. Jak w temacie. Czy ktoś z forumowiczów może powiedzieć mi co to za chwast i czym to zwalczyć? Gdzie nie szukam ,nie mogę znaleźć. Z gory dziekuje za pomoc. Chwast rozsial się na cały trawnik. Łodyga jest twarda. Dodam że trawnik muszę kosic co 3 dni Ale nie ze względu na trawę a na ten chwast. Trawa prawie w ogóle nie rośnie.

Trawnik

Moja działka na Dębowym Lesie 07:50, 28 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Clematisy jak obficie kwitną piekne ja kiedys dostalam od tesciowej to u mnie po 4 latach od posadzenia cos niechcial zabardzo kwitnac lisci duzo i sam na 2 metry a pojedyncze kwiatki wiec wykopalam i oddalismy tesciowej u niej rosnie genialnie a w to miejsce wsadzilismy roze Giardinia i jestem mega zadowolona bo niedosc ze piekna roza to i kwitnie obficie

Oj szkoda,że clemka usunęłaś.Ja go zostawiłbym.A róże dosadziłabym.
Kiedyś mogliby stworzyć fajny duecik.
A ta róża, powtarza kwitnienie ??
Szukam takiej co kwitnie cały czas najlepiej.
Albo chociaż długo, obficie i powtarza kwitnienie .

Ogródek Iwony II 07:48, 28 cze 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Abraham Derby nigdy nie był taki różowy Upały zrobiły swoje.
[/img]

U mnie upały chyba też zrobiły swoje, moja pnąca róza która zawsze miała koralowy kolor teraz jest różowa.
Moja działka na Dębowym Lesie 07:36, 28 cze 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Oj, kusisz Aniu tymi liliowcami po nocy,że zamiast usnąć będę planować jakieś miejsce na ewentualny zakup takowych

Oj, ja też jestem kuszona rożnymi roślinami.
I co planowania były liliowe ??Sny liliowcowe były ?
Czas przyjechać i na żywo zobaczyć jak kwitną
Wzgórze chaosu 07:19, 28 cze 2018

Do góry
Pogoda była kapryśna, w którymś momencie deszcz pokazał swoją siłę a altana Kasi swoją moc Dach wytrzymał intensywne opady a my podziwialiśmy magię ogrodu... Czyż nie jest pięknie...?!

I na koniec piękni MY
Wzgórze chaosu 07:15, 28 cze 2018

Do góry
Kilka zbliżeń na rośliny... Ta hortensja szczególnie mnie urzekła, ma piękny kolor i wygląda niesamowicie delikatnie...

Dwa stawki, mały i duży, w którym mnóstwo roślin. Będę pukać po jedną z nich
Wzgórze chaosu 07:11, 28 cze 2018

Do góry
24 czerwca - kolejna niedziela spędzona w cudownym ogrodzie i wspaniałym towarzystwie Dziękuję Kasiu za zaproszenie to Twojego Ogrodu złudzeń i niespodzianek. Już ci to mówiłam, ale jeszcze raz powtórzę. Piękniejszej nazwy nie mogłaś wymyślić Oddaje sedno twojego ogrodu. Dałaś szansę dojrzałym drzewom i stworzyłaś wśród nich bajeczne zakątki, które zdają się nie mieć końca. To sztuka, która udaje się nielicznym i ty do nich należysz. Malujesz roślinami kompozycje, uzupełniając je dodatkami, które pasują i tworzą spójną całość.

Miałam przyjemność podziwiać twój tajemniczy ogród w towarzystwie Andrzeja i Konrada z Kondziowego Ogrodu. Na pamiątkę wklejam sobie kilka zdjęć, które oni zrobili. Chłopaków przywitała słoneczna pogoda...

Chatka wśród drzew urzeka formą i kolorem. Spatynowany dach jest takim smaczkiem, że Kasiek nie waż się go zmieniać

Artystyczny kompostownik - tylko u Kasi można znaleźć takie cudo

Furtka i ... lustro - w końcu odkryłam magię tego kącika Niesamowite wrażenie!
Wzgórze chaosu 06:44, 28 cze 2018

Do góry
Z Moniczką podziwiamy jak niesamowicie wszystko u Magdy rośnie i jaki kawał pracy wykonała. Rozplenica chyba jakieś dopalacze od niej dostaje

Na koniec nasza wesoła ekipa

Wzgórze chaosu 06:39, 28 cze 2018

Do góry
Na froncie wita wszystkich formalna część ogrodu, spokojna w kolorystyce i uporządkowana.

W tylnej, południowej części widać charakter naszej kochanej Ogrodniczki - szalony i różnorodny, urzekający bogactem kolorów i gatunków. Taki jak Magleska - wesoły i radosny
Wzgórze chaosu 06:29, 28 cze 2018

Do góry
Po spacerach u Kapisa pojechaliśmy do Magleski i jej pięknego Ogrodu z wilkiem Wszystkich urzekła lokalizacja Magdy ogrodu, z cudownym, panoramicznym widokiem na góry Beskidu Śląskgo i Skrzyczne.

Ogród Madzi urzeka bogactwem roślin i zakątków. Wszystko jej fantastycznie rośnie, za kilka lat będzie tu niezły busz
Wzgórze chaosu 06:17, 28 cze 2018

Do góry
Wojtek gotowy na zakupy Sylwia zaszalała w sklepiku, ja jak zawsze niezdecydowana, wydałam tylko 11 zł Dziś wróciłabym po drewniane donice, tylko trochę po nie daleko

Jedno jest pewne, dereń pagodowy Variegata musi wkrótce byc mój
Wzgórze chaosu 06:04, 28 cze 2018

Do góry
Zmęczeni słońcem i spacerami szukaliśmy wytchnienia w cieniu. Doorenbosowy zakątek był chyba najprzyjemniejszy

Przetestowałyśmy ławeczkę przy starej chatce

A stary ogród Kapiasa oferował prawie same cieniste zakątki.

Wzgórze chaosu 05:57, 28 cze 2018

Do góry
Taka piwniczka w ogrodzie to moje marzenie, no może niekoniecznie z jałowcem na dachu

Ceglane, nieco uporządkowane zakątki - mój pedantyczny charakterek lubi takie klimaty
Wzgórze chaosu 05:51, 28 cze 2018

Do góry
Całkiem odmienny w stylu Zakątek Skandynawski też mi się spodobał. Kwitnące w pastelowych kolorach krwawniki łagodziły surowość tego miejsca...
Wzgórze chaosu 05:44, 28 cze 2018

Do góry
Wzgórze chaosu 05:40, 28 cze 2018

Do góry
Zakątek śródziemnomorski chciałabym w 100% teleportować do siebie Na niewielkiej, zamkniętej w ceglane ramy przestrzeni, można poczuć się jak na wakacjach na południun Europy...
Wzgórze chaosu 05:28, 28 cze 2018

Do góry
Buszowaliśmy wśród traw To jeden z moich ulubionych zakątków w tym ogrodzie. Trawy w takiej masie na prawdę robią wrażenie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies