Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

ElzbietaFranka 16:42, 28 lip 2018

Iza zawsze patrze u ciebie na pierwsza strone aby chociaz popatrzec na ten snieg.
U was wieksza katastrofa niz u nas. Pokazywali w tv jak u was drzewa nawet w miescie podlewaja. Pasy startowe na lotniskach sie wyginaja w Hanowerze.
Co sie dzieje gorzej niz w Afryce.
U nas tez schly, ale szczesliwie 2 tygodnie temu deszcze bylu i teraz burze spokojne przechodza.

Kukurydza to podstawowa pasza dla bydla jak nie urosnie to katastrofa.
Basilikum 17:18, 28 lip 2018

Elu oj dzis by sie przydalajakaslodowka ze sniegiem gdzie by mozna bylo na chwile wejsc, 33 na trometrze mamy ufff
Co do Afryki to taki kawal slyszalam, ze skoro nam Pan Bog tyle nowych obywateli z Afryki tu przyslal to i pogode trzeba do nich dostosowac

dzis bylismy z naszymi baranami na aukcji, celem nie bylasrzedaz tylko ocena i jeden naszego chowu dostal bardzo ladna ocene i sedzia chwalil, ze mamy ladne zrowe zwierzeta
przy okazjizahaczylismy o centrum ogrodnicze ale nic nie kupilam tylko pare fotek telefonem zrobilam, telefon byle jaki wiec fotki tez nie lepsze.

dalie wielgasne mieli, na zdjeciah mniejsze sie wydaja

ElzbietaFranka 17:37, 28 lip 2018

Basilikum napisał(a)
Elu oj dzis by sie przydalajakaslodowka ze sniegiem gdzie by mozna bylo na chwile wejsc, 33 na trometrze mamy ufff
Co do Afryki to taki kawal slyszalam, ze skoro nam Pan Bog tyle nowych obywateli z Afryki tu przyslal to i pogode trzeba do nich dostosowac

dzis bylismy z naszymi baranami na aukcji, celem nie bylasrzedaz tylko ocena i jeden naszego chowu dostal bardzo ladna ocene i sedzia chwalil, ze mamy ladne zrowe zwierzeta
przy okazjizahaczylismy o centrum ogrodnicze ale nic nie kupilam tylko pare fotek telefonem zrobilam, telefon byle jaki wiec fotki tez nie lepsze.

dalie wielgasne mieli, na zdjeciah mniejsze sie wydaja

Dobrze mysli i realizuje ale nie natychmiast oni powinni sie dostosowac a nie Bog z pogoda wyjezdza bez opamietania.
Juz nie pisze zeby mi wszystko nie wyschlo. To co najwyzszy zsyla trzeba brac z pokora.

Pokazywalam mojemu synowi twoje owieczki nabral ochoty, ale tak jak pisalas trzeba miec tez krasnoludki.
To cieszy jak hodowla doceniona. To ty na tej focie?

To jakis kombinat ogrodniczy mnostwo roslin.
Basilikum 18:03, 28 lip 2018

no pewnie, ze ja
oj tak kombinat, ja wole takie male rodzinne szkolki, dlatego nic nie kupilam. No i niedlugo w Pl zaszaleje mam plan

owce duzo radosci daja ale pracy tez
21:30, 28 lip 2018
przeczytałam dowcip na głos

mnie pasuje takie lato długie i ciepłe ...mogłoby takie byc co rok w kolejnej diesieciolatce byle tylko deszcz ciut czesciej padał
Basilikum 21:46, 28 lip 2018

o tak, tak mi tez wlasnie pasuje tylko deszczu malo oj malo. Lubie ciepelko, choc takie upaly jak dzis na dluzsza mete juz nie. No ale pare dni jeszcze zniose, tylko niech popada troche noca

dzis oberwalam fasolke pycha

Dynia rosnie

i zniwa lada dzien beda

no i moj ulubiony aster
gogo 21:49, 28 lip 2018

Witaj Izo gratulacje, dobra ocena barana zasłużona
W tym kombinacie ogrodniczym chyba pomylili pory roku, wybór jak wiosną, ale rower fajnie ubrany
Basilikum 21:51, 28 lip 2018

Grazynko gdzie ty tam wiosne widzialas?
kaz742011 21:52, 28 lip 2018

Ale zbiory się szykują .
A i dla barana gratulacje zostawiam .
gogo 13:00, 29 lip 2018

Izo, tam są kwiaty, które kupuje się końcem kwietnia i na początku maja, no to przecież wiosna
Czy ja dobrze widzę, że fasola jest pnąca i ten kolor, co to za odmiana?