Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Urszulla 21:09, 28 lip 2018

Adela napisał(a)
First Lady powtarza kwitnienie. Giardina ma jeszcze malutkie pączki. Muszę ją bardziej zasilić.

Niedawno kupione jeżówki otwierają swoje kwiaty: Butterfly Kisses i chyba White Double Delight

Masz fajne róże jeżówki to temat przede mną i pomyśleć że kiedyś mi się nie podobały.
Adela 22:01, 28 lip 2018

gogo napisał(a)
Witaj Elu, ja też miałam takie lilie i zniknęły
Róża i jeżówki mają piękne kolory, fajnie, że kwitną powojniki

Lilie są piękne, cudowne pachną ale jeszcze nie znajduję dla nich miejsca u siebie nie zarzekam się, może kiedyś.
W ubiegłym roku zaczęłam z jeżówkami, w tym z powojnikami. Na razie dość nowości
Adela 22:07, 28 lip 2018

Urszulla napisał(a)

Masz fajne róże jeżówki to temat przede mną i pomyśleć że kiedyś mi się nie podobały.

Róże ograniczam, bo nie mam do nich ręki. A o jeżówkach też nigdy nie myślałam, w ogóle o bylinach nie myślałam, ale upodobania się zmieniają ......jak widać
anabuko1 22:11, 28 lip 2018

jeżówki wiadomo, piękne
Ale i ciekawe te dwa clematiski Fay i Krakowiak .
Tych nie mam.chyba w ogóle takich dzwonkowatych to nie mam .
gogo 12:08, 29 lip 2018

Witaj Elu, ja rozważam uprawę lilii i cebulowych w doniczkach, mogę wtedy wędrować z nimi po ogrodzie i mieć co roku inaczej I nie będzie kłopotu jak przekwitną, bo dam wtedy w ustronne miejsce, aż do zaschnięcia liści. Może i Ty spróbujesz?
Adela 16:07, 29 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
jeżówki wiadomo, piękne
Ale i ciekawe te dwa clematiski Fay i Krakowiak .
Tych nie mam.chyba w ogóle takich dzwonkowatych to nie mam .

Aniu - Fay ma bardzo niewielkie dzwoneczki i jeszcze wstydliwie odwraca się od aparatu. Wszystkie clematisy są tegoroczne, więc w całości prezentują się rachitycznie może za jakieś dwa tygodnie pokażę w całości.
Adela 16:16, 29 lip 2018

gogo napisał(a)
Witaj Elu, ja rozważam uprawę lilii i cebulowych w doniczkach, mogę wtedy wędrować z nimi po ogrodzie i mieć co roku inaczej I nie będzie kłopotu jak przekwitną, bo dam wtedy w ustronne miejsce, aż do zaschnięcia liści. Może i Ty spróbujesz?

Jest to niezły pomysł, ale gdzie przechować je przez zimę? W garażu mam ok. 12 st. Chyba, że w drewnianym domku. Spróbuję
Adela 16:17, 29 lip 2018

Przed chwilą przeszła burza
gogo 18:43, 29 lip 2018

O Matko, taka strata, współczuję. Deszcz ma padać, a nie niszczyć.
Odnośnie uprawy w doniczkach nie pomyślałam, że możesz nie mieć gdzie trzymać. Ale widziałam u Basi 3012 tulipany owinięte włókniną, podpytaj jak to robiła.
basia3012 21:06, 29 lip 2018

Elu, przepiękne i wysokie masz hortensje. Powiedz mi jak je wiosną przycinasz, że tak rosną?
Fajnie Ci rosną powojniki. Cieszę się, że polubiłaś je. Podobno w pierwszym roku są niepozorne, w drugim już wzbudzają zachwyt a w trzecim rzucają na kolana. O bylinowych napisałam Ci u mnie.
Ja wczoraj dosadziłam od ulicy jasne bo u mnie same fiolety, bordo, niebieskie były. Trochę mam nadzieję się rozjaśni.
Pozdrawiam serdecznie.