Nie miałam czasu żeby o niej poczytać - ciekawe jak się ją rozmnaża?
Dzięki , odpowiedź odnośnie lilii jest już powyżej, na niemieckich stronach dziewczyny znalazły tą lilię i jeszcze inne równie obficie kwitnące w innych kolorach.
Tak się u mnie rozszalał że nie mogę nad nim zapanować szczególnie że z czasem słabo - dziś obleciałam resztę róż, został mi LO i Flammentanz - tą przytnę nożycami elektrycznymi do żywopłotu
Fotki mojego ulubionego czosnka - Globemaster baaardzo duże kwiaty i cebule też wielkie
Tutaj owocowe krzaczki i drzewka. Te wszystkie "scieżki" to pocięte dywany i chodniczki, żeby się dobrze chodziło
Boróweczki
Skrzynie
Szklarnia pomidorowa
Szklarnia z miksem wszystkiego
Furczaka kilka razy widziałam.
Kilka razy w kadry aparatu uchwyciłam.Tobie też się widzę udało.
A to bardzo ruchliwy owad.
Ale pazia nigdy na żywo nie widziałam.
Pięknie go uchwyciłaś :
A teraz pokaże Wam jak moja mama na działce sobie ogroduje. Niestety dużo roślin straciła ze względu na długotrwale podtopienia i przedłużające się później mrozy. No i sił i czasu mniej na to wszystko.. ale jak każda osoba kochająca ogród i prace w nim chciałaby cały czas w nim spędzać, pielęgnować, zmieniać... w tym roku ogród na razie należałoby nazwać weekendowym - wcześniej w sezonie mama miała więcej czasu na niego
Powojniki
Pilu
To bodajże Jan Paweł II - olbrzymi kwiat!
Beautiful Bride
Elu, ja lubię ciekawe rośliny, szczególnie te z dwukolorowymi liśćmi. Nawet jeśli przekwitną nie martwię się, bo i tak są dalej piękne. Mam chcicę na więcej takich cudaków, przymierzam się do zakupu przez internet.
Roślina n.n. , nasiona przywiezione z Anglii, jednoroczna, wysiewa się sama.
gęsiówka Old Gold
obrazki włoskie kwiat
liście
Astrid grafin ma piękny kolor!
Baronesse jednak mi się bardzo podoba, choć jak ją widziałam w donicy na placu pełnym róż jakoś mnie nie przekonywała bardzo polubiłam połączenie z ciemnym rozchodnikiem