Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:35, 22 lip 2013

Do góry
Seler i ogórki

Pietruszka

Szpinak nowodzelandzki polecony przez Magnolie (fajny bo się obrywa listki z boku i cały czas sonie rosną nowe) sporo pomroziłam i na bieżąco tez wcinamy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:30, 22 lip 2013

Do góry
tymczasem w warzywniku:
Pompoidoro

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:27, 22 lip 2013

Do góry
A tu hmm , tu jest cos co jest eksperymentem: klony , z tyłu dojdzie pas z obiedki a nasadzone jest już coś co miało zastąpić hakonechloa macra zielonę bez odmianową ,którą zaprojektowała magnolia, jednakże w trakcie wycen Pan Mariusz surowiński bardzo zachwalał tę kłosownicę że ładna że szybko jest efekt juz w czerwcu są ogromne kępy itd. czas pokaże czy sie sprawdzi na razie jednak troche żałuję tej podmianki. zawsze mozna wywalic i kupic "hohlę" jak to mówi ostrojęzyczna Anna ASC. Dodatkowo na rabacie sa choina kanadyjska, jeżówki i dojdą jarzmianki.
Za obiedkądocelowo będzie nowoczesna altana. Kiedyś...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:19, 22 lip 2013

Do góry
jeszcze trzcinnkiowo
tu juz przycięłam wszystkie kwitnące kłosy (każde źbło z osobna) aby się wzmocniły i rozrastały a zresztą przy transporcie się połamały

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:13, 22 lip 2013

Do góry
Tymczasem na szybko w dopnicach szarych bo nie mam czasu mysleć nad nasadzeniem (praca w ogrodzie pochłania cały mój czas "wolny" czyt.wyrawny mozliwy

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:11, 22 lip 2013

Do góry
Stipy w donicy szaleją, bardzo je kocham już od dawna. po bokach jest lawenda

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:09, 22 lip 2013

Do góry
Eluś - dla mnie pieknie, ale nie zdziwcie się kochane ani nie czujcie zawiedzone, bo nie jest "ogrodowiskowo".

Trzcinnik+jeżówki, dojdzie jeszcze jarzmianka i czosnki krzysie.

Tu te same nasadzenia ale od innej strony rabaty , w środek idzie ten długi gabion z łupkiem granitowym a przy tarasie będzie pas żurawek.jutro pod gabion dotne geowłóknicę i wylewię dla żurawek

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:22, 22 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
zdjęcia w poniedziałek lub wtorek ale rewelacji nie ma.

Aj tam aj tam ... Dawaj te fotki .. Napewno są piękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:22, 22 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
No widzisz a ja juz od dawna u ciebie wysiaduję po kryjomu

Nooo ładnie .. Tajniaki nam siem tu czajom ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:29, 22 lip 2013

Do góry
Karolcia, no no Ty mnie nie zaczepjaj

żartuję uwielbiam
Idę foty cykać

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:41, 22 lip 2013

Do góry
Anita - nie no to koniecznie wpadnę w sierpniu. Czekam zatem na konkretny termin YUPIIIII "oko w oko"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:40, 22 lip 2013

Do góry
Marzenko świetny avatarek bo buźkę piękną widać. A horti cudniasta.
Mam też pytabko czy one ci sie pokładają po ciężarem tych kul bo chyba tam widze bambusowy badylkek?
Ogród na 300 metrach kwadratowych 21:34, 21 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Od razu po pierwszej focie poznałam że to u Martusi.
Ewcia jak masz więcej to bardzo proszę. czuję wieczny niedosyt jesli chodzi a MAgnolię

Niestety nie mam zbyt wielu zdjęć, go były duże kontrasty. Zły dzień na fotografowanie, ale dobry na rozmowy
Ogród Magdalenka 20:32, 21 lip 2013

Do góry
Jestem już po urlopie Pozdrawiam i macham do Was

Gosiu, Malkul zrobię fotkę dla Ciebie , teraz jest bardziej widoczna, wtedy wystawała tylko malutka główka .

Alu , polichlorku dziękuję, postaram się o więcej fotek ...
Aguś nowy lampion mam od Pszczółki , ale teraz zachorowałam na lampiony na t-lighty u Danusi som śliczne i można z nimi pochodzić po rabatach

Marzenko buziak

Aga już koniec wypadów, limit wyczerpany

Ewuś dziękuję Kochana, w tym roku mało się u mnie dzieje ... chodzę koło tego co jest miałam się odezwać ....i wyszło tak , że nie wiem , jak myśmy się minęły u Danusi ???

Danusiu Verbena biała ? ... lecę zobaczyć ... mam fotkę domku z mieszkańcami i już pokazuję

i dla Was moje różczki

Ogród Dominiki 17:11, 21 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dominiko .. Mnie baRRRRdzo żal ,że tak mało jezdeś.....

Buziaki .. Miłej niedzieli

Ja też żałuję, że nie zawsze wystarcza mi czasu na ogród i Forum, ale jakoś staram się to wszystko godzić. Byłam teraz przez tydzień w górach. Również życzę przyjemnego popołudnia i ściskam mocno.
Gosia "Malkul" tak fajnie ostatnio wylistowała wszystkie swoje codzienne obowiązki, że aż się uśmiechnęłam jednocząc się z Nią w zapracowaniu i pomyślałam, że jak to dobrze, iż przynajmniej księgowanie mam z głowy (Gosia księguje).

Właśnie wróciłam z ogrodu, gdzie w ramach niedzielnego relaksu wyrwałam starego, schorowanego jałowca płożącego i przycięłam do zera kłosówkę miękką. To taki trening przed zabraniem się za rabatę pod latarnią, gdzie jest masakryczna dżungla. Najpierw muszę zrobić tam porządek, żeby można było wsadzić dwa stożki, które już od dawna czekają na wkopanie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:58, 21 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
A tutaj żebram: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3548-jarzmianka-wieksza-astrantia-major

ktokolwiek ma ochotę

Ha, a ja mam białą i różową No to Gosia musisz się wybrać do mnie Zapraszam w drugiej połowie sierpnia Jeśli oczywiście masz ochotę, daleko nie masz, A1 rzut beretem
Ogród niby nowoczesny ale... 09:32, 21 lip 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Rany boskie jaki warzywnik... I to w trumienkach Rosnie jak gupie, dawaj salatke, sprobojemy czy te warzywka nie kwaskowe oby
Jak se dokupie pola to tez se szczele taki warzywniak Ale to chyba w nastepnym zyciu

Madzia macham skrzydelkiem

Bociś...za późno...sałaty już nie mam...
ale ogoreczki, pomidorki jak najbardzue

Machaj mocniej bo gorąco

Marzena2007 napisał(a)
Madzia imprezuj do woli

oki...będę
malkul napisał(a)
Tak Madzia pij baw się i wróć do nas

Zamierzam to wszystko wykonać
Gabrysia_ napisał(a)
Miłej imprezki

Imprezka była w piątek...w sobote imprezowałam na ogrodzie...z sekatorkiem, łopatą i innymi miłymi towarzyszami a potem odpoczynek...
Rench napisał(a)
I jak Ty to ogarniasz,wszystko zadbane,wypielegnowane i na imprezy ma jeszcze czas

Renia...nie przeginaj....to tylko tak wygląda... hehe...a tak poważnie latam jak głupia po tym ogrodzie...a potem kręgosłup przypomina mi, że jest i to jak przypomina....ale byle do jesieni...hehe
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:52, 20 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
ooo anno przyszłam sie naumiec wałować. Wał masz kupny?

ps.Co to za akrobacje, no, no, no tylko ostroznie figlarzu

Wał kupny i zasypany piaskiem na fuuul... dlatego ciężki jak diabli.... koleżanka sypała do niego piasek bo chciała nam pomóc . .. tylko nikt jej nie powiedział by nie sypała pełnego.. bo nikt tego nie uciągnie....
Ale jak już się uciągnie to uwałowane raz - dwa. Przy dużym ogrodzie wał sie przydaje.. bo trawników mieliśmy dużo do zrobienia... a i raz na kilka lat pasuje teren trawnika wyrównać .. czyli przewałkować
No i znajomi mogą sobie pożyczyć.. i kolce na niego też mamy..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:47, 20 lip 2013

Do góry
zdjęcia w poniedziałek lub wtorek ale rewelacji nie ma.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:43, 20 lip 2013

Do góry
No widzisz a ja juz od dawna u ciebie wysiaduję po kryjomu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies